Op zoek naar een nieuwe gym? Zo vind je de sportschool die bij jou past

Vandaag de dag zijn er in Nederland alleen al zo’n 3.000.000 mensen met een sportschoolabonnement. Fitness is daarmee ongekend populair en verreweg de meest beoefenende vorm van sport in ons land. Toch gooien jaarlijks zo’n een miljoen mensen de handdoek weer in de ring. Hoe dat kan? Een gebrek aan motivatie of tijd, maar nog vaker door hoge verwachtingen aan de gekozen sportschool die helaas niet worden waargemaakt. Om dit laatste te voorkomen, geven wij je een aantal praktische tips waardoor je straks begint bij de sportschool waar je jouw gestelde doelen daadwerkelijk gaat behalen!

Locatie, locatie, locatie

Stipt op 1: Locatie. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar kies een sportschool die niet te ver bij je huis of werk vandaan is. Een paar minuten fietsen, lopen of rijden is prima, maar meer dan 4 kilometer is eigenlijk al te veel. Waarom? Hoe verder de sportschool gevestigd is, hoe minder vaak je zult gaan. Regen, sneeuw, maar ook extreme hitte zijn bij een lange afstand al snel factoren die je ervan zullen weerhouden om de reis naar je sportschool te maken. En dat is zonde! Zoek je bijvoorbeeld een sportschool in Groningen? Neem dan een kijkje op newgym voor een overzicht van alle sportscholen in de buurt.

Bekijk het aanbod

Klinkt misschien logisch, maar in de praktijk wordt dit vaak toch niet goed (genoeg) gedaan. Elke sportschool heeft andere apparatuur, andere faciliteiten en andere groepslessen. Ben je van plan voornamelijk cardio te gaan doen? Neem dan voorafgaand een kijkje wat hierin de mogelijkheden zijn. Ga je juist naar de sportschool om groepslessen bij te wonen? Dan is het wel verstandig dat je van tevoren weet welke lessen er aangeboden worden. Focus je puur op krachttraining en ben je al wat sterker? Schrijf je dan niet in bij een sportschool waarbij de dumbbells niet zwaarder gaan dan 30kg.

Hoe zit het met de begeleiding?

Wanneer je specifieke doelen hebt, of beginner bent doe je er verstandig aan gebruik te maken van begeleiding. Dit hoeft natuurlijk niet voor altijd, maar met name de eerste sessies kan dit aan te raden zijn. Let dan wel op of de sportschool begeleiding biedt en in welke vorm. Is er een diëtist aanwezig, een fysiotherapeut, of wordt er personal training gegeven? Allemaal factoren waar je op zou kunnen letten wanneer je net begint. Vaak zie je dat sportscholen je in elk geval een gratis intake bieden, maak daar gebruik van! Zo maak je kennis met de apparatuur en voel je je minder ongemakkelijk wanneer je een oefening uitvoert.

Online reviews

Uiteindelijk blijft de website van een sportschool een gevalletje ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’. Kijk eens rond naar wat andere zeggen? Steeds vaker hebben sportscholen zelf ook reviews op hun website, maar je kunt ook kijken op Google of partijen als newgym. Hier lees je wat huidige leden van de sportschool vinden. Zo krijg je vaak een goed beeld van de sportschool.

Neem een proefles

Heb je uiteindelijk een sportschool gevonden? Kijk of je kennis kunt maken middels een proefdag, proefweek of proefles. Uiteindelijk is dit toch de beste manier om een sportschool echt te ervaren en zal je zien dat je hierdoor een goed besluit kunt nemen.

Never Skip Leg Day? 5 Redenen om legday nooit te skippen!
Wat zijn goede warming up oefeningen voor krachttraining en Fitness?

Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>