Team Fitcode

4/5 van de mensen drinken hun dagelijkse kopje koffie thuis. Dit toont een Amerikaanse studie uit 2018 aan. Door de eeuwen heen zijn er verschillende manieren ontstaan om je koffie thuis te maken. In deze blog geven we je de kans om te ontdekken wat jouw favoriete manier is om koffie te maken.

Percolator

Lang geleden voordat er sprake was van moderne koffie, maakte de percolator zijn intrede in de 19de eeuw in diverse huishoudens. Mensen gebruiken nog steeds een percolator om hun koffie mee te maken. 

 Uiteraard is dit een grote minderheid van de mensen, maar het is en blijft een toffe manier om je koffie mee te maken en mee te experimenteren. Het nadeel is wel dat het een tijdje duurt voor je je kopje koffie hebt. Het is dus niet iets dat je kan gebruiken in de ochtend wanneer je gehaast bent.  

Laten we even de tijd nemen om te kijken naar hoe je een percolator gebruikt.

Eerst en vooral dien je je koffiebonen te wegen en te malen. De eerste keren dat je een percolator gebruikt is dit het moeilijkste deel. Het is een beetje wikken en wegen welke hoeveelheid koffiebonen jij het beste vindt voor je koffie. Hou er dus zeker rekening mee dat je eerste kopjes koffie niet goed gaan smaken. Wat je ook kan doen is lekkere gemalen koffie van bijvoorbeeld lavazza kopen.

Vervolgens vul je de percolator met water en voeg je je gemalen koffie toe aan het filtergedeelte. Dan zet je de percolator op het vuur en deze doet de rest. 

Filter koffiezetapparaat

Dit koffiezetapparaat ken je ongetwijfeld wel. De kans dat je grootouders dit in huis hebben om koffie te zetten voor de hele familie is groot. Het filter koffiezetapparaat is enorm populair in Amerika en is dan ook van Amerika komen overwaaien tot in Europa. 

Een filter koffiezetapparaat is heel eenvoudig te gebruiken. Zoals de naam al prijsgeeft gebruik je een papieren filter om je gemalen koffiebonen in te doen. Via een waterbak die je vult in het machine, zorgt het machine ervoor dat er warm water over de koffiebonen wordt gegoten. Hetgeen dat door de filter heen drupt is dan je koffie. Dit wordt opgevangen in een kan dat je uit het koffiezetapparaat klikt. Op deze manier vul je heel eenvoudig alle koppen koffie van je gasten in één keer. 

Hedendaagse koffiemachines

De hedendaagse koffiemachines vind je tegenwoordig terug in alle geuren en kleuren. Ook heeft elk koffiemerk wel zijn eigen koffiemachines zoals illy koffie en Senseo. Deze koffiemachines bezorgen je wel overheerlijke koffiemachines zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Het enige dat jij moet doen is een koffiecup in het machine steken. 

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>