Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Personal trainer aan huis: de ultieme stok achter de deur

De tijd dat personal trainers er alleen waren voor een klein groepje BN’ers is al lang voorbij. Inmiddels maken mensen met allerlei achtergronden gebruik van een personal trainer. 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor kan kiezen naar een personal trainer te gaan. De gemeenschappelijke deler is dat alle draaien om gezond(er) willen worden of blijven. Of het nou gaat om het verliezen van gewicht, het opbouwen van conditie of het krijgen van een sterker lichaam – bij een personal trainer ben je aan het juiste adres.

Stok achter de deur 

Daar is het dan. Het besluit is genomen. Je wil graag met je lichaam aan de slag. Eindelijk die overtollige kilo’s kwijtraken, zorgen dat je niet meer staat te puffen bovenaan elke trap of dat je eindelijk weer die zware tassen met boodschappen naar huis kunt dragen. En nu? 

Menigeen neemt zich voor om naar de sportschool te gaan. Een plek waar zowel aan conditie als spierkracht kan worden gewerkt onder professionele begeleiding. Sommigen lukt het om trouw te blijven gaan en zo de gestelde doelen te behalen. Vaak blijkt het echter maar lastig. Een abonnement op een sportschool is meestal vrijblijvend. Niemand zal je opbellen om te vragen waar je was als je eens keertje (of vaker) overslaat. Die ene keer thuisblijven door vermoeidheid wordt gemakkelijk meerdere keren en voor je het weet ben je een hele maand niet geweest terwijl je wel voor je abonnement hebt betaald.

Klinkt dat bekend? Dan ben je niet alleen. 

Speciaal voor jou

Een personal trainer aan huis kan je helpen om je doelen te bereiken. De personal trainer is er op een afgesproken tijd en plaats speciaal voor jou. Samen stellen jullie een plan op. Wat wil je graag bereiken? Welke stappen zullen daarvoor worden genomen? Samen ga je stap voor stap aan de slag.

Een man of een vrouw?

Het inschakelen van een personal trainer vergt soms het overgaan van een drempel. Om hulp vragen gaat ons niet allemaal makkelijk af. Met name vrouwen vinden het soms fijner om om hulp in te schakelen van een vrouwelijke personal trainster. Ze voelen zich soms beter begrepen door een vrouw en durven zich zodoende vaak beter open te stellen bij een vrouwelijke personal trainster dan bij een mannelijke. Dit onderlinge vertrouwen is belangrijk. 

Eerlijk durven zijn over wat je hoopt te bereiken, of waar je misschien last van hebt (dit kunnen ook vrouwenkwalen zijn zoals een menstruatie die klachten geeft of urineverlies bij bepaalde oefeningen) is belangrijk voor het kunnen behalen van een zo goed mogelijk resultaat.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>