3 Tips bij het maken van een pokebowl!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het maken van een pokebowl!

De poke bowl is de afgelopen tijd steeds populairder geworden in Nederland. Waar je tegenwoordig ook gaat: de kans is groot dat je ergens een poke bowl restaurantje tegen komt.

Maar hoe maak je nu de perfecte poke bowl? Waar moet je bijvoorbeeld op letten en welke ingrediënten heb je nodig? In dit artikel ontdek je 3 tips bij het maken van een poke bowl.

Wat je met de basis en het vlees doet is van belang

Het eerste waarmee je moet beginnen is de basis. Kies een basis die je graag wilt eten zoals sushirijst, kokos jasmijnrijst, bruine rijst, quinoa, farro, bladgroenten of sobanoedels. Leg het netjes in de bowl, zodat de rest van de ingrediënten mooi er op kunnen. Vermijd een natte of plakkerige basis, omdat het de perfecte bowl kunt verpesten. Je basis moet warm zijn, voordat je met de volgende tips verder kunt. Voor vlees kan je kiezen tussen hamachi, zalm, garnalen, krab, tonijn of zelfs tofu voor vegetarische liefhebbers. Maak gebruik van verse vlees indien mogelijk. Deze moeten in blokjes van 2 cm gesneden worden. Vervolgens moet je deze goed marineren. Welke saus, azijn en dergelijke je ook ervoor kiest om te marineren, hangt af van welke smaak je wilt hebben en het soort poke bowl die je wilt maken. Laat het vlees vijf tot tien minuten marineren voor een heerlijke smaak.

Een kleurrijke poke bowl maken

Als het gaat om poke bowl maken, draait alles om eenvoudige smaak en versheid. Schitterende, verse en netjes gesneden groenten zoals avocado’s, wortels, zeewieren, tomaten, rode kool, erwtenscheuten, rode pepers of vrucht zoals verse mango en dergelijke zorgen allemaal voor een kleurrijke bowl. Je kunt deze ingrediënten gelijkmatig verdelen of op kleur rangschikken. Welke verse groenten je ook ervoor kiest, hangt ook weer af van de soort bowl die je gaat maken. Een regenboog in je bowl is de beste manier om een mengelmoes van texturen, smaken en vitamines te krijgen. Om deze tip goed onder de knieën te hebben, moet je altijd ervoor zorgen dat je een balanceerde gekleurde bowl maakt.

Vergeet de knapperige toppings en lekkere saus niet!

Heb je de basis, vlees en groenten al toegevoegd in je bowl? Vergeet de laatste fases dan niet! Ze zijn ook zo belangrijk bij een poke bowl maken. Als je knapperige stukjes zoals sesamzaadjes, gebakken ui of gedroogde zeewier erop strooit, krijg je dan een opgepepte poke bowl, die bijna klaar is om gegeten te worden. Let wel goed op hoeveel je erop strooit, want sommige toppings kunnen aan de zoute kant zijn waardoor ze de goede balans van je poke bowl kunnen verpesten. Om het af te maken, giet een van de volgende lekkere sauzen er overheen zoals ponzu, miso-tahin saus, wasabi- mayo, frisse marinade (waarmee het vlees werd gemarineerd), sesam-limoen mayo of zelfs spicy mayo voor de perfecte bowl.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>