Team Fitcode

Zorg voor minder plasticverbruik in de badkamer met een Shampoo Bar of Body Bar van het bedrijf Shampoo Bars. In plaats van dat de doucheproducten in plastic flessen zitten, zijn deze verwerkt tot een Bar.

Eén Shampoo Bar staat zelfs gelijk aan drie flessen en gaat gemiddeld tachtig wasbeurten mee. Wat maakt dit bedrijf verder zo speciaal?


Handgemaakt

Een kleine groep mensen wilde zorgen voor een schonere wereld, waardoor Shampoo Bars is ontstaan. Het is hun missie om het gebruik van plastic te reduceren. Zo kun je milieubewust douchen! Het bedrijf produceert de Bars zelf, waardoor de producten naar vraag ontwikkeld kunnen worden.

De ingrediënten zijn stuk voor stuk duurzaam gewonnen en aangeschaft. Daarbij worden de Bars met de hand gemaakt, wat ze nóg iets specialer maakt. De producenten maken gebruik van duurzame machines – bijvoorbeeld voor het mixen van de ingrediënten – voor de beste kwaliteit.

Volledig recyclebaar

Zo’n fijne Bar hoort ook in een duurzame verpakking te zitten. De verpakkingen zijn daarom geheel biologisch afbreekbaar én plasticvrij. De kleine doosjes zijn gemaakt van naaldhoutpapier. Dit heeft een zuivere samenstelling en is geschikt om te recyclen.

shampoobar foto
Volledig vrij van vervuilende plastics

Om de Bar zorgvuldig te verzenden, moet het doosje goed opgevuld zijn. De gebruikte opvulchips zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, namelijk water, lucht en plantaardig zetmeel.

De chips kunnen worden hergebruikt, opgelost in water, gecomposteerd of weggegooid – zonder het milieu te schaden.

Anti-roos Shampoo Bar

Een Shampoo Bar gaat dus wel tachtig wasbeurten mee en staat gelijk aan drie shampooflessen – omgerekend is een Bar zelfs goedkoper. Er zijn Bars te koop die geschikt zijn voor ieder haartype, dus het is voor iedereen toegankelijk.

Heb je bijvoorbeeld last van witte schilfers in je haar en een jeukende hoofdhuid? Dan zou de anti-roos Shampoo Bar dé oplossing kunnen zijn. Shampoo Bars verkoopt meerdere geuren, zoals sinaasappel, lavendel en munt.

De schijfjes shampoo zijn zo ontwikkeld dat de ene Bar geschikt is voor vet haar, de ander voor elk haartype en de laatste zelfs als alternatief voor zilvershampoo.

Gezonde lokken

Naast dat de shampoos plasticvrij zijn, zijn ze vegan én een stuk beter voor je haar. In de meeste Bars zitten namelijk geen SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate). Deze stoffen zitten in de meeste shampoos en kunnen je haar erg uitdrogen en beschadigen.

En hoe gebruik je zo’n Bar eigenlijk? Heel simpel: je maakt ronddraaiende bewegingen over je haar en vervolgens kun je het inmasseren.

Body Bars

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen, maar je moet je lichaam niet vergeten. Daarom is er ook de Body Bar ontwikkeld. Deze producten zijn een stuk milder dan de standaard douchefris, dus een uitgedroogde huid is verleden tijd. En er is voor elk wat wils, zoals een Body Bar met rozenblaadjes voor hydratatie, of een Bar met bamboe en houtskool voor een onzuivere huid.

Er zijn meer dan tien soorten om uit te kiezen! De Body Bars zijn ook allemaal plasticvrij en vegan.

Bars bewaren

Nu het product niet meer in een plasticfles zit, moet het op een andere manier bewaard worden. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Er zijn plankjes en schaaltjes waarop de Bars kunnen uitlekken en opdrogen.

Ook kun je de Bar in een zakje ophangen, of in een blikje bewaren. Zo kun je het maximale uit je Bar halen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>