Slank schitteren tijdens de feestdagen. Hoe verlies je kilo’s voordat de feestdagen aanbreken

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Slank schitteren tijdens de feestdagen. Hoe verlies je kilo’s voordat de feestdagen aanbreken

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent gezelligheid, lekker eten en drinken en dit alles in vaak in het kwadraat. Pepernoten, oliebollen, een uitgebreid drie gangen diner en gourmetten. Totaal niet best voor de kilo’s en wanneer januari aanbreekt staan we vaak niet juichend op de weegschaal. Hoe kunnen we dit voorkomen zonder dat je tijdens het feestdagen moet inleveren op gezelligheid? 

Een goede voorbereiding is het halve werk

We weten allemaal wanneer de feestdagen in zicht komen. De periode na de zomer en voor de feestdagen zijn de maanden dat je je moet voorbereiden op wat komen gaat. September, oktober en november zijn de maanden dat je bewust moet nadenken over jouw voeding en zorgen voor extra beweging. Zo zijn er genoeg gratis online receptenboeken met inspiratie voor gezonde maaltijden.  

Mindset is alles 

In maanden dat je je voorbereid (september, oktober, november) heb je goed opgelet op je voeding en ben je net iets vaker naar de sportschool gegaan waarbij je voldoende vitamine supplementen inneemt. Je voelt je fitter en energieker. Je merkt dit in je dagelijks leven of je krijgt zelfs complimentjes dat je er slanker uitziet.  Mentaal geeft dit je een enorme boost en beïnvloedt dit het veranderen van je eetgedrag positief. Juist tijdens de feestdagen zal je onbewust minder eten en net wat beter opletten. 

Wat er af is eet je er niet zo weer aan

Door drie maanden streng te zijn ben je waarschijnlijk kilo’s kwijt dit moet je zien als jouw buffer tijdens het kerstdiner en overige gezellige festiviteiten. Alhoewel wat je in 3 maanden tijd verloren bent eet je er zeker niet in 3 dagen weer aan. Jouw lichaam en mindset zullen hier zelf een stokje voor steken. Soms is dit niet zo en blijven jouw gedachten afdwalen naar eindeloze heerlijkheden. Dan is het fijn als je een handje kan worden geholpen om niet steeds terug te vallen in jouw oude patroon. 

Laat je een handje helpen met een veilig geneesmiddel 

Sinds dit jaar is er een goedgekeurd geneesmiddel op de Nederlandse markt die afvallen een stuk makkelijker maakt. Het is een afvalmethode met injecties die het hongergevoel remt en je een verzadigd gevoel geven. Tijdens het afvaltraject sta je onder begeleiding van een arts en is het ook mogelijk om ondersteund te worden door een voedingsdeskundige. 

Door je voor de komst van de feestdagen goed voor te bereiden zal je meer genieten van deze vaak onvergetelijke dagen. Je hoeft dit jaar geen eten en drinken af te slaan. Je zal zeker meer genieten en met een zelfverzekerder gevoel op de weegschaal stappen in januari.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>