Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • De slowjuicer: ideaal voor het maken van groentesap

Groentesapjes worden steeds populairder. En terecht! Groenten zijn ontzettend goed voor je en ze bevatten over het algemeen veel vitaminen, mineralen en vezels. Allemaal bouwstoffen die je lichaam dagelijks hard nodig heeft om gezond te blijven en optimaal te kunnen presteren. Maar in ons drukke bestaan hebben we helaas vaak niet genoeg tijd om uitgebreid groenten te koken. Groentesappen bieden wat dat betreft een perfecte uitkomst: wél de grote hoeveelheid vitaminen en mineralen zonder dat je dit ook maar een minuutje werk kost.

Groentesap uit de supermarkt

Supermarkten spelen tegenwoordig slim in op de groentesap-trend. In vrijwel iedere supermarkt kun je momenteel bij de versafdeling dan ook wel diverse soorten groentesapjes vinden. Een groot voordeel van deze groentesappen is uiteraard het gemak. Je hoeft helemaal niets zelf te doen. Je koopt simpelweg een flesje sap, opdrinken en klaar is Kees. Een nadeel is helaas dat deze sappen, ondanks wat de fabrikant zal claimen, niet altijd even vers zijn. Je weet nooit zeker hoe lang de fles groentesap al in het schap staat en welke ingrediënten er precies aan zijn toegevoegd. Daarom is het altijd de betere keuze om zelf je groentesap te maken. Een slowjuicer is hiervoor ideaal.

Wat kun je met een slowjuicer?

Een slowjuicer is een handig apparaat waarmee je in een handomdraai heerlijke verse groenten- en fruitsapjes kunt maken. Een slowjuicer heeft de voorkeur boven een sapcentrifuge, omdat bij een sapcentrifuge veel vitamines en mineralen verloren gaan door de grote hoeveelheid warmte die vrijkomt. De slowjuicer maakt daarentegen gebruik van een langzamere pers, waardoor de temperatuur laag blijft en je alle voedingsstoffen van je groenten behoudt. Een slowjuicer is niet alleen geschikt voor het persen van vers vruchtensap, je kunt er ook heel goed groentesap mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de populaire en supergezonde gember shots?

Groentesap uit de slowjuicer bewaren

Groentesap maken met de slowjuicer is een geweldige manier om snel verse groenten binnen te krijgen. Om nog meer tijd te besparen kun je er ook voor kiezen om in één keer een grote hoeveelheid groentesap te maken en een deel hiervan in te vriezen. Dit kun je doen met glazen flessen. Als je het groentesap zo snel mogelijk overgiet in een glazen fles en vervolgens direct in de vriezer plaatst, blijven veel van de vitamines en mineralen uit het sap behouden. Als je het sap op een later moment ontdooit, krijg je nog steeds een bom aan voedingsstoffen binnen. Extra makkelijk!

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>