Spinwood bank ontworpen door Ilias Ernst

Heb je al gehoord van de Spinwood bank? Dit innovatieve meubelstuk lijkt op het eerste gezicht op een normale tuinbank. Maar niets is wat het lijkt! Met één simpele handeling is de bank namelijk om te vormen tot picknickbank. Ideaal in kleine voor- en achtertuinen. Daarom profiteren vooral bewoners van nieuwbouwwijken van deze Spinwood bank, gezien daar vaak geen of kleine voortuinen zijn.

De ontwerper van de Spinwood bank

Wie is het brein achter dit vernieuwende, efficiënte meubelstuk? Niemand minder dan opkomend industrieel ontwerper Ernst Koning. Koning is een Amsterdamse product designer die in 2011, na te zijn afgestudeerd in de studie Industrieel Ontwerpen, zijn eigen studio oprichtte. Hoewel hij zijn eigen label heeft, Ilias Ernst, heeft hij ook als freelancer voor diverse bedrijven gewerkt zoals Gipsen, Lande, Puikart, Hollands Licht, Cartoni Design en nu dus ook voor Spinwood, waarbij hij onder andere de Spinwood bank heeft ontworpen.

Eenvoud, creativiteit en verrassing

De oprichters van Spinwood zijn oude bekenden van Ernst Koning; zij kennen elkaar al sinds de middelbare school. Een goede samenwerking kwam dus al snel tot stand, wat onder andere heeft geleid tot het indrukwekkende ontwerp van de Spinwood bank. Ontwerper Ernst geeft aan inspiratie te halen uit alledaagse voorwerpen. Deze inspiratie gebruikt hij om functionele en goed ontworpen producten te creëren. Kenmerkend voor Konings stijl is eenvoud en creativiteit met vaak een verrassend element. Al deze factoren komen prachtig naar voren in de Spinwood bank: eenvoudig, creatief en ongetwijfeld verrassend! 

Een vleugje nieuwsgierigheid

Wanneer aan Ernst Koning gevraagd wordt waar hij voor staat als ontwerper, geeft hij aan op de eerste plaats functionaliteit te willen combineren met design. Daarnaast is de ontwerper van mening dat ieder product een vleugje nieuwsgierigheid zou moeten opwekken. Ernst gebruikt graag zijn creativiteit om een product te maken dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Ook deze visies zien we weer naadloos terug in zijn ontwerp van de Spinwood bank. Het kan gebruikt worden als eenvoudige tuinbank, maar ook als eettafel voor het hele gezin. Efficiënt, multifunctioneel en de nieuwsgierigheid opwekken zal het bij de buren zeker doen! 

Het werk van Ilias Ernst voor Spinwood

Onder het label Ilias Ernst heeft Ernst Koning in heel Nederland inmiddels aardig aan bekendheid verworven. Voor Spinwood heeft hij meerdere verrassende en innovatieve meubelstukken ontworpen, zoals de Spinwood tuinbank, maar ook de Spinwood kast. Zoals eerder benoemd is de Spinwood bank om te toveren van bank tot picknicktafel. Ook de Spinwood kast is een staaltje indrukwekkend design; deze handige kast is open te klappen tot tafel. Ideaal voor kleine ruimtes die voor meerdere doeleinden worden gebruikt!  

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>