Sporten en gezond eten, zo word je fit!

Je wilt gezonder leven, afvallen en simpelweg een fitgirl worden. Wat we dan al snel doen is onze laptop of smartphone pakken om online te kijken hoe we dit doel het beste kunnen bereiken. Als we op social media kijken, worden we overspoeld met berichten van afgetrainde meiden die hun training en dieet aan de digitale wereld willen tonen. Veel van deze fitgirls delen foto’s en video’s van hun afgetrainde lichaam, gezonde maaltijden en dagelijkse fitnesstrainingen. Veel meiden halen hier hun motivatie uit. Echter weet je niet altijd wat echt of nep is. De ‘perfecte plaatjes’ blijken in realiteit toch niet zo perfect te zijn. Er zijn genoeg photoshop-programma’s om foto’s en video’s mee te bewerken. Wees dus voorzichtig met social media en de gevaren die erachter schuil gaan. Geloof niet direct alles wat je ziet en leest, maar probeer realistisch te blijven. Bepaal, eventueel samen met een coach, welk fitnessprogramma én welke gezonde gerechten geschikt zijn voor jou. Iedereen is anders, waardoor iedereen een eigen manier heeft om haar doel te behalen.

Gezonde levensstijl

Fitgirls kunnen motiverend zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat je (weer) gaat sporten en gezond eet, maar ze kunnen ook een negatieve impact hebben. Ze kunnen je bijvoorbeeld onzeker maken waardoor je gaat twijfelen over je lichaam. Wees dus jezelf en probeer jezelf niet te veel te vergelijken met anderen. Begin bij het aanpassen van je voedingspatroon en word lid bij een plaatselijke sportschool. Gezond leven zorgt ervoor dat je langer fit blijft. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal word je er gezonder door.

Eet gezond

Gezond eten is belangrijk. Je krijgt alle essentiële voedingsstoffen binnen en je voorkomt de kans op ziekten. Heb je een gezond eetpatroon dan is het ook makkelijker om op gezond gewicht te blijven. Er zijn een aantal basisregels om gezond te eten en drinken. Denk hierbij aan het dagelijks eten van groente en fruit, voldoende drinken en weinig verzadigde vetten eten. Eet op vaste tijdstippen en sla geen maaltijd over. Probeer tussen de maaltijden door iets gezonds te eten. Probeer niet te veel vette en zoete producten te eten, want hier zitten veel suikers en calorieën in en geen voedingsstoffen. Het is natuurlijk niet zo dat je geen ongezonde dingen mag eten, maar probeer het wel te beperken. Wil je jezelf motiveren om wat meer tijd in de keuken door te brengen en gezonde maaltijden klaar te maken? Doe jezelf dan een schort cadeau. Laat keukenschorten bedrukken voor jezelf en je partner, vriend of collega en motiveer ook anderen om gezond te eten.

Ga naar de sportschool

Ook sporten hoort bij een gezonde levensstijl. Zorg dat je regelmatig beweegt. Sporten zorgt voor een betere conditie, een gezonde levensstijl en het geeft je een goede nachtrust. Sport en bewegen zal de kwaliteit van je leven verbeteren. Het verbetert je humeur en geeft je energie. Sporten verhoogt je weerstand en vermindert stress. Als je vaker sport, zit je ook lekkerder in je vel en voel je je fit. Als je in vorm wilt blijven, is het verstandig om twee tot drie keer per week een uur in de sportschool door te brengen. Motiveer jezelf en neem een abonnement bij de sportschool. Koop comfortabele en mooie sportkleding en schaf een sporttas aan. Ook sportscholen en fitnesscentra laten regelmatig sporttassen bedrukken en geven deze aan nieuwe leden. Een leuke drijfveer om leden naar de sportschool te laten komen.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>