Thuis je eigen sportschool bouwen

Heb je geen zin om door weer en wind naar de sportschool te moeten? Wil je sporten wanneer het jou uitkomt? Nooit meer hoeven wachten voordat je aan de beurt bent op jouw favoriete apparaat? Besparen op een sportschoolabonnement en luisteren naar je eigen muziek? Thuis sporten heeft veel voordelen. Bouw daarom zelf je eigen home gym. Ook als je het moet doen met de beperkte ruimte in jouw appartement valt er op creatieve manieren en met de juiste fitnessuitrusting thuis vanalles te realiseren. Waar let je op en wat heb je nodig voor een complete workout thuis? Wij maken je wegwijs.

Begin bij de basis

Voordat je allerlei fitnessattributen in je huis plaatst, is het belangrijk dat je je vloer voldoende beschermt met bijvoorbeeld rubberen tegels die je als puzzelstukken in elkaar klikt. Ook een matje is een optie. Deze kan je na gebruik weer opbergen. Het kiezen van de juiste bedekking van de vloer voorkomt niet alleen schade, maar dempt ook het geluid. Je onderburen zullen je dankbaar zijn!

Multifunctionele apparatuur

We wonen niet allemaal in een grote villa dus de ruimte die je hebt, is vaak beperkt. Kies daarom voor multifunctionele apparatuur die je voor verschillende oefeningen kan gebruiken. Een fitnessbankje of een powerrack zijn handige hulpmiddelen. Voor het beste resultaat wissel je het trainen op een apparaat af met losse gewichten. Halterstangen en halterschijven en dumbbells nemen ook weinig ruimte in. Schaf eventueel een dumbbellrek aan om alles netjes in op te ruimen.

Cardio apparaten

Wissel jij krachttraining af met cardio? Roeitrainers, loopbanden of crosstrainers zijn populaire apparaten voor thuis. Veel van deze apparaten zijn inklapbaar en zijn daardoor na gebruik eenvoudig op te bergen.

Neem een kijkje in de spiegel

De muren in de sportschool zijn vaak voorzien van spiegels. Dit is niet zozeer bedoeld om jezelf te bewonderen. Zeker als je aan krachttraining doet, helpt het om regelmatig een kijkje te nemen in de spiegel. Zo kan je de uitvoering van de oefening bij jezelf checken. Techniek en uitvoering zijn heel belangrijk om blessures te voorkomen en het meeste effect te bereiken met je oefeningen.

Andere accessoires

Er zijn talloze andere accessoires waarmee jij je eigen sportschool thuis kan inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een fitnessbal die ideaal is om buikspieroefeningen op te doen. Ook een stepper, powerstraps en een springtouw komen goed van pas. Jij richt je home gym helemaal naar wens in en zo wordt de drempel om te sporten nog lager. Ga niet over een nacht ijs en verdiep je in de mogelijkheden die passen binnen jouw budget. Zo voorkom je dat je dure apparaten aanschaft die vervolgens in je schuur staan te verstoffen. Kies de ruimte voor jouw sportpaleis, steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag om de kamer om te toveren tot jouw eigen krachthonk. Wij wensen je veel uurtjes sportplezier!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>