Lekker thuis sporten? Dit is je uitkomst!

Iedereen weet dat sporten erg belangrijk is. Met enige regelmaat sporten houdt ons fit en gezond. Essentieel dus. Maar toch vinden we het ook moeilijk om met enige regelmatig te gaan sporten. Met werk, familie verplichtingen en andere zaken houden we gewoon maar weinig tijd over om te sporten.

En hebben we dan een keer toch de tijd gevonden dan hebben we gewoon geen zin. Ons sportschool abonnement kost ons dan eigenlijk ook vooral heel erg veel geld, maar we halen er maar weinig voldoening uit. Een manier om gewoon lekker thuis te sporten zou eigenlijk dus ideaal zijn. Omdat wij dit inzien geven we je hier drie suggesties voor apparaten die je helpen bij het thuis sporten. 

Bovenlichaam trainen

Het eerste apparaat waar we aan denken bij een fitnessapparaat voor thuis is toch wel de hometrainer. Met de hometrainer train je vooral je bil, kuit en (boven)beenspieren en daarnaast ook je conditie. Het absolute voordeel van een hometrainer is dat eigenlijk iedereen het kan. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met bedienen van een dergelijke machine, je gaat gewoon zitten en trappen. Ook kun je bij de meeste hometrainers makkelijk het gewicht aanpassen. Op deze manier kun je ook groeien met een hometrainer en kun je jezelf een doel stellen met het trainer.

Gehele lichaam trainen

Wil je naast je beenspieren ook je bovenlichaam trainen dan is een crosstrainer wellicht iets voor jou. Een crosstrainer heeft een arm stuk dat verbonden is aan voetstukken, zodat je in één beweging zowel je bovenlichaam als onderlichaam traint. Je train hierbij vooral je biceps, triceps, buikspiern en hamstring, maar ook je bovenbenen. Daarnaast geldt ook hier  wat voor een hometrainer geldt, in de zin dat ook de crosstrainer erg gemakkelijk te gebruiken is. Daarnaast kun je ook bij de crosstrainer het gewicht makkelijk aanpassen, zodat je lang met hetzelfde apparaat vooruit kunt. De crosstrainer is dus de ideale optie voor mensen die hun gehele lichaam willen trainen
In dezelfde trant als de crosstrainer is ook een roeiapparaat aan te raden. Ja, wellicht denk je bij een fitnessapparaat voor thuis niet gelijk aan roeien, maar dit is toch gek. Met roeien train je namelijk bijna elke spier in je lichaam, omdat je zowel van uit je benen, armen en romp kracht moet gebruiken. Roeien is dus niet alleen geschikt voor afvallen, maar ook voor het onderhouden van je spiermassa. Wij raden een apparaat zoals de Focus Fitness Row 3 aan. Deze is stil, licht en gebruiksvriendelijk. Ideaal dus voor elk huis.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>