Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Vermoeid gezicht? 5 tips tegen een vermoeide blik!

We worden steeds drukker en drukker. We maken carrière, studeren, starten een gezin en besteden ook nog tijd aan familie, vrienden, sport en hobby’s. Heeft een dag voor jou te weinig uren en heb je moeite om voldoende nachtrust te pakken? Na verloop van tijd zal dit resulteren in een vermoeide blik. Een vermoeid gezicht geeft je als snel een futloze uitstraling. En dat wil je natuurlijk niet. Daarom geven wij in dit artikel vijf tips voor een frissere blik!

Tip 1. Voldoende nachtrust

Voor een frissere uitstraling is een goede nachtrust essentieel. Veel mensen denken dat voldoende slaapuren de oplossing is. Echter gaat het niet om het aantal uren die je slaapt, maar om de kwaliteit van de slaapuren. Voor de meeste mensen hebben 7 á 8 uur slaap nodig. Maar dit kan per persoon flink verschillen.

Tip 2. Goede huidverzorging

Een dagelijkse routine om je huid goed te verzorgen geeft je een frisse, jeugdige uitstraling. Met een gladde, egale huid kom je al gauw minder uitgeblust over. Wil jij van je vermoeide blik af komen? Zorg ervoor dat je dagelijks de huid in je gezicht goed reinigt en verzorgd met dagcrème. Ook is het van belang om huidvriendelijke make-up te gebruiken. Heb je last van wallen? Masseer ze regelmatig om de zwelling te verminderen. Wanneer je helemaal van je wallen af wilt komen, dan werkt een traangoot behandeling effectief.

Tip 3. Verberg je vermoeide blik met make-up

Een vermoeide blik: een frissere uitstraling terugkrijgen is vaak zo makkelijk nog niet. Tot die tijd kun je ervoor kiezen om het probleem simpelweg te verbergen met de juiste make-up. Kiezen voor de juiste make-up geeft je een frisse oogopslag.

Tip 4. Ga naar een cosmetisch specialist

Heb jij alle tips al geprobeerd en heb je ondanks dit alles nog steeds last van een vermoeid gezicht? Dan kun je overwegen om een cosmetisch specialist te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Betan Clinics. Een ervaren plastisch chirurg kan je precies vertellen welke behandelingen voor jou het gewenste resultaat opleveren. Van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften tot fillers en botox. Er zijn genoeg relatief kleine ingrepen die jou een frisse blik geven!

Tip 5. Gezonde voeding

Last but not least. Drink voldoende water en zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Dagelijks minimaal 1,5 liter water drinken en gezond eten komt je huid ten goede, waardoor je gezicht er minder vermoeid uitziet.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>