Thuis trainen? 3 accessoires die je niet mag missen!

Als het om lichaamsbeweging gaat, kijken veel mensen in de eerste plaats naar het praktische aspect. In die zin is een haalbaar alternatief het opzetten van een eigen fitnessruimte. Een ruimte hebben waar je je trainingsroutine kunt organiseren kan heel voordelig zijn, maar vergt ook veel discipline.

Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het bouwen van een fitnessruimte thuis en wat de beste accessoires zijn om in te investeren. Kijk maar!

Tips voor het opzetten van een fitnessruimte thuis

Om thuis een ruimte voor lichaamsbeweging in te richten, moet je eerst nagaan of er een ruimte is waar je de oefeningen kunt doen. Het kan een garage zijn, een lege kamer, een woonkamer, een balkon, een plek die je kunt verplaatsen en waar de apparatuur kan staan. 

Voordat je investeert in de structuur, moet je in gedachten houden wat jouw doel is bij het sporten. Wil je afvallen, dan heb je bepaalde materialen nodig; wil je spieren opbouwen, dan heb je andere apparatuur nodig. Maar, waar te beginnen? Laten we hieronder wat praktische apparatuur en materialen bekijken die je zullen helpen bij het bouwen van je fitnessruimte thuis!

1. Kettlebell

De kettlebell is een van de essentiële items om je bodybuilding set samen te stellen. De apparatuur helpt namelijk zowel bij het afvallen als bij het verkrijgen van spiermassa. 

Kettlebells worden gebruikt in trainingen die kracht, fysieke conditie en flexibiliteit combineren. Om het artikel aan te passen aan jouw training en kracht, kiest je gewoon een gewicht dat voor je ideaal is. Hoewel het misschien niet zo lijkt, zijn kettlebells uiterst complete apparaten, omdat ze je de mogelijkheid bieden je hele lichaam te trainen.

2. Dumbbell

Voor wie thuis een fitnessruimte wil inrichten, is de dumbbell set onmisbaar, vooral als de nadruk ligt op het winnen van spiermassa. De dumbbell set is ideaal voor een evolutionaire en complete training, omdat je het gewicht kunt regelen en controleren en het kunt verhogen volgens jouw progressie in de tijd. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de belangrijkste functie van de dumbbell is om de spieren van de bovenste ledematen te trainen, maar het kan ook helpen om je spierkracht te verbeteren. Bovendien biedt de apparatuur ook stabiliteit bij grondoefeningen. Vergeet niet dat naarmate je krachttraining vordert, het ideaal is om de dumbbell te vervangen door een zwaardere.

3. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn zeer veelzijdig en ideaal voor been-, borst-, arm- en andere activiteiten. Met andere woorden, met slechts één toestel kunt je verschillende delen van het lichaam trainen, waardoor elke beweging een grotere weerstand krijgt.

Naast deze voordelen zijn weerstandsbanden gemakkelijk te vervoeren omdat ze niet veel ruimte innemen en licht van gewicht zijn. En het is ook vermeldenswaard dat de investering voor deze aankoop gewoonlijk laag is, zodat het een uitstekende optie is voor wie veelzijdigheid en zuinigheid zoekt.

Conclusie

Er zijn veel apparaten die een lage investering vergen, vooral de draagbare, die toch het voordeel hebben dat ze licht en gemakkelijk te dragen zijn.

Overweeg dus onze lijst met accessoires, zodat je de oefeningen in het comfort van jouw eigen huis kunt doen. Daarmee kun je verschillende delen van het lichaam bewerken en de zo gewenste fysieke vorm bereiken. Het is de moeite waard om in deze optie te investeren!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>