Innovatief thuis trainen doe je met de SmartRope

Springtouwen zijn momenteel erg populair en dat is niet voor niets! Touwtjespringen kun je overal en een springtouw is makkelijk in je tas mee te nemen. Mede door een periode van verplicht thuis trainen hebben de springtouwen weer hun opmars gemaakt. Het kan je helpen bij het afvallen, een full body workout, het is goed voor je hart en leuk om te doen.

SmartRope heeft touwtjespringen nog net wat leuker gemaakt! Dit innovatieve product is te koppelen aan een App op je Smartphone. Via de App kun je vrienden uitdagen en worden je calorieën, aantal jumps en de tijd bijgehouden.

Calorieën

Ongeveer 10 minuten touwtjespringen staat gelijk aan maar liefst 20 minuten hardlopen, dat zijn ongeveer 150 calorieën! Springtouwen is dus heel geschikt als work-out wanneer je weinig tijd hebt. Heb je jezelf als doel gesteld om af te vallen en wil je op een snelle manier meetbaar calorieën verbranden? Koop dan een SmartRope!

Full body Workout

Met springtouwen train je je hele lichaam. Door het springen train je je benen, door het stabiliseren je buikspieren en je armen en schouders door het springtouw rond te draaien. Sporters verwerken springtouwen niet voor niets in hun work-out. Daarnaast zorgt touwtjespringen voor meer flexibiliteit en het helpt je bij je coördinatie en balans. Behalve een betere conditie zorgt het ook voor versteviging van je spieren in zowel je onder- als bovenlichaam.

Hoge intensiteit, minder belasting

Ondanks dat touwspringen erg intensief is, belast het je spieren en gewrichten minder erg als tijdens het hardlopen, waar de knieën zwaarder belast worden. Een springtouw is dus ideaal om te gebruiken als warming up. Met de SmartRope App kun je zelfs intervaltrainingen doen op verschillende niveaus.

Hart- en vaatziekten

Touwtjespringen is heel goed voor je hartspier. Je hartslag gaat tijdens het touwtje springen snel omhoog waardoor je je hartspier goed traint. Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Natuurlijk hebben meerdere sporten of fitness-activiteiten dit effect op het lichaam, maar touwtjespringen ‘springt’ er bovenuit.

#SmartRopeChallenge #Smartrope

Over de schrijver Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>