februari 2021

0 reacties

Vertellis aan jezelf, hoe gaat het?

9 februari, 2021


Vroeger hield je als kind misschien wel een dagboek bij, dan had je er een speciaal boekje met slotje voor of je schreef simpelweg in een schrift. Op dat moment kon je lekker van je af schrijven waar je mee zat, hoe je je voelde en waar je blij van werd. Nu heel grappig om terug te lezen, als je deze boekjes heb bewaard.

Tegenwoordig nemen smartphones meer de overhand waardoor je niet zo snel meer zal schrijven waar je aan denkt. We schrijven sowieso minder dan eerst waardoor het waarschijnlijk nog minder natuurlijk voelt om over jezelf te schrijven. Toch is het een goed idee om eens stil te staan bij jezelf, en nee, we hebben het zeker niet over stoffige reflectieverslagen zoals je ze misschien op school hebt moeten schrijven.

Super simpel

Maar wat dan wel? Het Dankbaarheids dagboek van Vertellis is zo ontworpen dat jij heel laagdrempelig voor jezelf kan bijhouden hoe het er in jouw leven voor staat. Door het op te schrijven wordt je je veel meer bewust van jezelf, en alles er om heen. Maar wees gerust dit hoeft zeker niet elke dag. Dat is ook de reden waarom Chapters geen pagina nummers of datums bevat, schrijf wanneer jij wilt en wanneer het je uitkomt. Toch is Chapters gecreëerd met het idee dat je het meeste uit dit boek kunt halen wanneer je er regelmatig in schrijft, maar met het drukke leven van nu kan dat nog best een uitdaging zijn. Ik neem je mee in waarom Het Vertellis Chapters dankbaarheidsdagboek jou écht gaat helpen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-6235-1-768x1024.jpg

Wat is Vertellis?

Het Chapters dagboek van Vertellis is een boek dat is ingedeeld in “Chapters” dat over meerdere thema’s beschikt. Het is een soepele opbouw waarmee je niet alleen aan het denken wordt gezet over verschillende psychologische aspecten maar ook verandering bij jezelf kan realiseren. Hierbij moet je bijvoorbeeld het denken aan het positiever en zelfverzekerder worden maar ook het meer gericht af gaan op jouw doelen. Door de opbouw en inhoud van Chapters kom je veel verschillende feitjes en weetjes tegen waardoor je bewust en onbewust een persoonlijke groei zal doormaken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1024x458.png

Hoe is Chapters opgebouwd?

Allereerst zijn inspirerende quotes altijd tof om te horen en over na te denken, daarom begint elk chapter met een quote. Eentje die ik erg mooi vind is “Mocht je struikelen maak het dan onderdeel van de dans”. Het zet mij persoonlijk zelf aan het nadenken dat het niet uitmaakt als ik weer eens onderuit ga, maar dat het simpelweg behoort tot mijn wandelpad naar wat ik wil bereiken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-6237-1024x257.jpg

Daarna ga je aan jezelf vertellen, waar ben je op dit moment dankbaar voor? Heb je een slechte dag dan sta je tenminste stil bij wat er allemaal wel goed gaat. Heb je een goede dag dan ben je je echt bewust van hoe blij je mag zijn met jezelf. Vaak gaan we snel opzoek naar grote gebeurtenissen, maar hier gaat het niet perse om het krijgen van een loonsverhoging maar gewoon de kleine dagelijkse dingen. Hiermee bedoel ik dus het luisteren van je favo nummer in de zon.

Je kan je dag ook een cijfer geven, neem alles mee en weeg dit af. Door later terug te kijken kan je verschillende dagen met elkaar vergelijken. Er zitten opdrachtjes in het boek om je echt aan te zetten tot actie en de “waarom” in jouw verhaal te vinden, dit kan je doen, hoeft niet! Doe gewoon waar je je goed bij voelt, het is jouw ervaring.

Mijn ervaring

Zelf ben ik net een week begonnen en probeer ik er elke dag in te schrijven, als man dacht ik dat dit meer een vrouwen ding was maar niets is minder waar. Ik merkte vaak aan mezelf dat ik mijn successen probeerde weg te schuiven omdat ik dacht dat iedereen dit kon en het daarom niets voorstelde. Maar ook het tegenovergestelde, dat ik niet graag aan mezelf de minder leuke dingen wilde toegeven en het daarom moeilijker te verwerken was. Ik zag nooit waar het aan lag, dit begin ik steeds meer in te zien en merk dat ik me een klein beetje bewuster wordt van wie ik zelf ben. Het leuke is dat het totaal geen moeite kost, je bent er weinig tijd aan kwijt maar krijgt er juist wel weer wat voor terug.

Echt een aanrader

Het klinkt misschien zweverig maar het is oprecht een aanrader, Chapters zet je volledig aan het denken. Hiermee kom je steeds dichter bij jezelf en de vragen die je aan jezelf hebt waar je nu misschien nog niet eens aan hebt gedacht. Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat om te beginnen met wat vragen stellen aan jezelf.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-6236-1024x768.jpg


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>