• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Eiwitshakes
 • /
 • Body&Fit Whey Essential review: is deze eiwitpoeder het geld waard? [Test 2023]

Body&Fit Whey Essential Review

WHEY ESSENTIAL Body & Fit

Body&Fit Whey Essential

De Body & Fit WHEY ESSENTIAL beschikt over meerdere voordelen ten opzichten van vele andere eiwitshakes. Zo bevat elke eiwitshake van de Body & Fit Whey Essential 21 gram eiwitten die voor 100% uit whey eiwit concentraat bestaat. Daarnaast is deze eiwitshake laag in suikers en kies uit wel 7 verschillende smaken waaronder favorieten als Vanilla, Aardbei en Banaan. Meer over deze heerlijke eiwitshake ontdek je in onze review!

Ben je benieuwd hoe goed de Whey Essential van Body&Fit daadwerkelijk is? Dan zit je bij ons aan het goede adres. Wij van Fitcode hebben een uitgebreide Body&Fit Whey Essential review geschreven waarin we je van alles gaan vertellen over deze bekende eiwitshake. 

Zo ontdek je in onze Body&Fit Whey Essential review wat de samenstelling en ingrediënten van de eiwitshake precies zijn, vertellen we je uit welke smaken je allemaal kunt kiezen en delen we onze eigen mening over de Whey Essential eiwitshake met je. Na het lezen van deze review kun je dus gemakkelijk kiezen of de eiwitshake wel of niet iets voor jou is!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de Whey Essential van Body&Fit is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de ingrediënten, voedingswaarden en de prijs / kwaliteit.

16+ producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Body&Fit Whey Essential review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze Whey Essential review:

Voordelen Whey Essential

 • De Whey Essential eiwitshake is voor 100% gemaakt van whey contentraat
 • Deze eiwitshake bevat geen toegevoegde kunstmatige stoffen
 • Keuze uit 7 verschillende smaken welke allemaal laag in vetten en suikers zijn

Nadelen Whey Essential

 • De Whey Essential eiwitshake is over het algemeen wat duurder dan andere eiwitshake

Wat is de Whey Essential?

De Whey Essential van Body&Fit is een populaire eiwitshake onder de fanatieke krachtsporters, maar ook duurlopers en CrossFitters hebben baat bij deze goede eiwitshake. De Whey Essential eiwitshake is namelijk een praktische en veelzijdige eiwitshake doordat hij voor  100% uit whey concentraat bestaat. Hierdoor voorziet iedere eiwitshake je van 20 - 21 gram eiwitten per scoop. In vergelijking met reguliere eiwitshakes is dit een erg zuiver eiwitgehalte.

Met de Whey Essential van Body&Fit weet je dus zeker dat je een kwalitatieve goede eiwitshake in huis haalt met betrekking tot het eiwitgehalte, maar hoe zien de ingrediënten er precies uit? Je ontdekt het hieronder.

Body&Fit Whey Essential

Welke ingrediënten en voedingswaarden heeft de Whey Essential?

Maar wat zijn nou precies de ingrediënten en voedingswaarden van de Whey Essential? Om te bepalen of een eiwitshake daadwerkelijk zo goed is, is het ook belangrijk om te weten wat de overige ingrediënten van de eiwitshake zijn. Om deze reden hebben we de samenstelling van de Whey Essential onder de loep genomen.

Al duidelijk is geworden dat de eiwitshake van Body&Fit voor 100% bestaat uit whey concentraat. Dit zorgt er voor dat iedere eiwitshake gemiddeld 20 tot 21 gram eiwitten bevat afhankelijk van de smaak. Verder bevat iedere shake ongeveer 100 calorieën en is hij zeer laag in suikers en vetten.

De Whey Essential beschikt namelijk over ongeveer 1,7 gram vetten, 1,4 gram koolhydraten (waarvan 1,2 gram suikers) en slechts 0,10 gram zout. Hierdoor heeft de Whey Essential een goede verhouding qua eiwitten en overige voedingswaarden.

samenstelling whey essential

We kunnen dus stellen dat de samenstelling van de Whey Essential zeer goed is. Het hoge eiwitgehalte in combinatie met de lage hoeveelheid vetten, koolhydraten en suikers, maakt de Whey Essential een goede en relatief gezonde optie om gemakkelijk veel eiwitten binnen te krijgen.


Welke Whey Essential smaken zijn er?

De Whey Essential is in meerdere smaken verkrijgbaar. Hieronder ontdek je de Whey Essential smaken waaruit je kunt kiezen:

 • Banana
 • Chocolate
 • Chocolate Peanut Butter
 • Cookies & Cream
 • Natural
 • Strawberry
 • Vanilla

Er zijn dus verschillende smaken waaruit je kunt kiezen wanneer je de Whey Essential wilt aanschaffen. Naast deze 7 verschillende smaken kun je ook kiezen uit verschillende inhouden. Zo kun je de Whey Essential in 1 kilo (40 eiwitshakes) en 2,5 kilo (100 eiwitshakes) variant aanschaffen.


Wat kost de Whey Essential?

We hadden al kort aangegeven dat de Whey Essential wat duurder is dan sommige andere eiwitshakes. Je betaalt namelijk voor 1 kilogram (40 eiwitshakes) € 41,99 zonder kortingscode/kortingsactie. Voor een inhoud van 2,5 kilogram (100 eiwitshakes) betaal je € 92,99 zonder kortingscode/kortingsactie. 

De Whey Essential is hiermee zeker niet de goedkoopste eiwitshake die je op dit moment kunt verkrijgen. Toch is hij omgerekend naar prijs per scoops ook zeker niet de duurste optie. Zeker bij gebruik van een kortingscode of kortingsactie kun je deze goede eiwitshake voor een leuke prijs aanschaffen.


Onze Whey Essential ervaring

Bij een Whey Essential review hoort uiteraard ook onze eigen mening. Om deze reden hebben we de Whey Essential ook zelf uitgetest om te kijken wat wij nou zelf van de Whey Essential vinden. Allereerst werd de eiwitshake ontzettend snel geleverd waardoor het testen snel kon beginnen.

De verpakking van de Whey Essential is, net als de andere verpakkingen van Body&Fit, zeer stevig en gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de handige verpakking is hij gemakkelijk op te bergen en sluit hij goed af. Hierdoor weet je zeker dat je de eiwitshake een lange tijd goed kunt bewaren.

Zelf hebben wij de Vanilla smaak uitgeprobeerd, maar ook hadden wij in het verleden al ervaringen met overige smaken zoals banaan en chocolade. De Vanilla smaak was erg lekker en de poeder loste zeer goed op in 250 ml water. Wel is de substantie wat romig, hier moet je dus wel van houden. Ook de smaken banaan en chocolade waren romig, maar beschikten over een zeer lekkere smaak. 

Deze lekkere smaak in combinatie met de goede samenstelling heeft ervoor gezorgd dat wij zeer positief zijn over de Whey Essential eiwitshake. Om deze reden vinden wij de prijs-/kwaliteitsverhouding van de Whey Essential zeer goed en raden wij de eiwitshake daarom ook zeker aan!

Body&Fit Whey Essential

Whey Essential ervaringen van andere consumenten

Naast onze eigen mening nemen wij ook de meningen van andere consumenten mee in onze review. Hieronder ontdek je daarom 3 reviews van andere consumenten over de Whey Essential van Body&Fit. Van de 219 recensies die op de productpagina zijn achtergelaten is het grootste deel zeer tevreden over deze eiwitshake.

De Whey Essential eiwitshake scoort daarom ook een 4,5 op een schaal van 5. De nadelige recensies die wij voorbij hebben zien komen gingen voornamelijk over de romige smaak waar sommige consumenten geen fan van zijn.

''Makkelijk oplosbaar eiwitpoeder. Lekker in bananenpannenkoekjes, havermout of door de kwark. Smaak is niet helemaal als verwacht maar niet minder lekker.''


''Vorige maand heb ik een eerste bestelling geplaatst op deze website en heb ik voor dit product gekozen. De prijs voor 100 shakes is zeer voordelig en ik het is bovendien ook nog lekker! Ideaal om als ontbijt te drinken, echt een aanrader!''

''Geen opsmuk, gewoon goede kwaliteit eiwit poeder. Omdat het geen smaak heeft kun je er allerlei kanten mee op.''


Whey Essential: Conclusie

WHEY ESSENTIAL Body & Fit
Onze Score
9.0

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Moet je de Whey Essential dus wel of niet aanschaffen? Na verschillende aspecten te hebben beoordeeld zoals samenstelling, verschillende smaakmogelijkheden, levering, verpakking en de eiwitshake zelf uitgetest te hebben, kunnen we concluderen dat de Whey Essential een echte aanrader is.

De Whey Essential eiwitshake beschikt namelijk over een zeer lekkere en romige smaak. Hierbij kies je zelf gemakkelijk uit 7 verschillende smaken waaronder favorieten zoals Banaan, Aardbei en Vanille. De samenstelling van de Whey Essential eiwitshake is ook zeer goed dankzij het 100% whey concentraat gehalte en de lage hoeveelheid vetten, koolhydraten en suikers.

Ook andere consumenten waren zeer te spreken over de Whey Essential van Body & Fit. Met een cijfer van een 4,5 op een schaal van 5 kunnen we wel concluderen dat de Whey Essential een echte favoriet is onder de eiwitshake gebruikers. 

Doordat ook de verpakking van de eiwitshake zeer stevig is en de leveringen ontzettend snel verlopen, vinden wij dat de Whey Essential van Body & Fit een zeer geschikte eiwitshake is voor sporters die op een gemakkelijke wijze extra eiwitten willen binnenkrijgen. 


Veelgestelde vragen

Is de Whey Essential goed?

Ja, Whey Essential is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige bron van eiwitten met minimale suiker- en vetgehaltes voor herstel en spiergroei.


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een review van goede kwaliteit te kunnen schrijven, hebben we verschillende belangrijke onderdelen behandeld. Zo hebben we de ingrediënten en voedingswaarden geanalyseerd en hebben we een smaak ook zelf uitgeprobeerd om deze review tot stand te laten komen. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>