4 tips voordat je begint aan je eerste yogales!

Het is tegenwoordig uitermate populair en er lijkt maar geen einde aan te komen; yoga. Tal van sportscholen bieden deze dienst aan, maar ook speciale yoga-scholen worden hiervoor geopend. Dit zorgt voor een breed aanbod en dus voor voldoende keuze! Met deze tips helpen we je alvast wat verder;

Zoek iets dat bij je wensen aansluit
Kijk vooraf even wat voor soort yoga je denkt te willen beoefenen. Je hebt veel verschillende stijlen en het aanbod is dan ook erg groot. Denk na of je intensief bezig wilt zijn, óf juist wat rustiger aan. Ga je voor oefeningen met veel moeilijk houdingen en/of bewegingen? Óf ben je juist meer van de spirituele kant achter yoga?

Houd je aandacht op je mat
Is je buurman, fitness-partner of vriend(in) erg lenig en gaan alle oefeningen hem/haar gemakkelijk af? Geeft niks, focus je op jezelf. Laat je niet demotiveren door anderen die op dat moment ook yoga aan het beoefenen zijn. Het belangrijkste voor jou is je eigen resultaat. Dat van een ander doet er niet toe. Je zult zien dat als je jezelf even de tijd geeft de oefeningen je steeds beter af zullen gaan.

Doe rustig aan
Wanneer je ergens goed in wilt zijn is het soms erg frustrerend als iets niet lukt. Geef alles even de tijd en bouw je oefeningen langzaam op. Je bent niet meteen in staat om alles perfect uit te voeren. Geef jezelf even de kans om het te leren en ga dan pas door met nieuwe oefeningen.

Kies de juiste kleding
Als je start met yoga is het natuurlijk handig om te beschikken over de juiste outfit. Over het algeheel wordt een yoga outfit vaak vergeleken met een fitness outfit. Naar onze mening is dit dan ook beide een juiste outfit. Kies voor wat ‘strakkere’ kleding zoals bijvoorbeeld een sportlegging met een bijhorende top. Dit zorgt ervoor dat je alle oefeningen goed uit kan voeren, zonder dat je blijft haken achter je eigen kleding.

Over de auteur Remco Hazenwerf

Mijn naam is Remco Hazenwerf, 24 jaar en auteur op Fitcode.nl. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een personal trainers bedrijf. Je kan van mij artikelen verwachten over alles wat met fitness en fitness artikelen te maken heeft. Heb je een vraag of feedback over mijn content? Dan kan je mij een berichtje sturen op mijn Linkedin profiel.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>