Zo prep je jouw sapjes voor een goed begin van je week

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo prep je jouw sapjes voor een goed begin van je week

Het is maandagochtend en je wilt de week gezond van start gaan. Wat is er dan beter dan een verse, zelfgemaakte sap om je energie een flinke boost te geven? Omdat we vaak allemaal moeten haasten om op tijd op ons werk te komen, zien we dat het eten van voldoende groente en fruit vaak een uitdaging is. We grissen af en toe wel eens een appel, peer of banaan van de fruitschaal, maar daarmee krijgen we natuurlijk lang niet alle benodigde vitamines en mineralen binnen. Om ervoor te zorgen dat jij niet alleen de week, maar iedere dag goed en gezond begint, hebben we een aantal tips voor je, voor het zelf klaarmaken van je eigen groente- en fruitsappen.

Waarom sappen preppen?

Het preppen van je sapjes heeft verschillende voordelen. Ten eerste bespaart het je tijd, iets wat vooral ‘s ochtends erg fijn is. Door je sapjes alvast klaar te maken, hoef je in de ochtend alleen maar een flesje uit de koelkast te pakken en je bent klaar om te gaan. Geen gedoe meer met schoonmaken en snijden van groenten en fruit in alle vroegte. Daarnaast zorgt het preppen ervoor dat je gedurende de hele week kunt genieten van verse, gezonde sapjes. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je kiest voor de juiste groente- en fruitsoorten. Vind je het zelf maken nu niks? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kant- en-klaar juices bestellen. Deze worden dan iedere week vers bij je thuis geleverd.

Kies de juiste ingrediënten

Het kiezen van de juiste ingrediënten is belangrijk voor het zelf maken van gezonde sapjes. Ga voor seizoensgebonden groenten en fruit, omdat deze vaak het meest smaakvol en voedzaam zijn. Probeer ook eens te variëren met verschillende kleuren, bijvoorbeeld door bieten, spinazie, wortels en bessen toe te voegen aan je sapjes. Dit zorgt er niet alleen voor dat je iedere dag een ander sapje hebt, maar ook dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft.

Zorg voor een goede planning

Wil je zelf sapjes maken? Dan is het wel verstandig een goede planning te maken. Nu neemt het maken van sapjes op zichzelf niet direct zoveel tijd in beslag, maar is er niets zo vervelend als wanneer je in de supermarkt loopt voor wat groente en fruit, en je niet verder komt dan appel, bananen, peren en wat spinazie. Door voor jezelf een planning te maken welke sapjes je op welke dag wilt hebben, zul je niet alleen veel meer variatie hebben qua smaak, maar is het ook veel eenvoudiger om vol te houden. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat iedere dag hetzelfde sapje drinken op den duur ook wel een keer begint te vervelen.

Zet ze goed koud

Heb je alle sapjes voor de hele week klaar? Zorg er dan voor dat ze goed gekoeld staan. Om er zeker van te zijn dat ze goed blijven, is het aan te raden om er even een stickertje met de datum op te plakken. Zo voorkom je dat je straks bent vergeten wanneer je ze hebt gemaakt.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>