Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 Iphone functies die je kunt gebruiken om fit te worden

Fit worden willen we allemaal, niet alleen omdat dat er goed uitziet, maar ook omdat we goed voor ons lichaam willen zorgen. Toch hebben velen van ons het er moeilijk mee om onszelf op het juiste pad te houden wat betreft gezondheid. Het schiet er gewoon te snel bij in.

Was het maar mogelijk om een reminder bij je te dragen die je te allen tijde bij je hebt, die precies weet wat je doet en die je kan herinneren aan je gezondheidsdoelen… Wacht eens even: die reminder is er wel degelijk! Op je iPhone vindt je namelijk meerdere functies die jou erbij kunnen helpen om je gezondheid op peil te houden.

Houd je gelopen kilometers bij met Gezondheid

De allerbelangrijkste en tevens meest voor de hand liggende functie waarover iedere iphone beschikt en die bij kan dragen aan je fitheid, is de standaard-app genaamd ‘gezondheid’. Deze applicatie meet via slimme technologieën hoeveel stappen je zet op een dag, hoe ver die afstand is in kilometers, en hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt uitgedrukt in trappen. Ideaal, want zoiets zou je zelf nooit kunnen bijhouden – natuurlijk wel theoretisch gezien, maar daar is geen beginnen aan.

Zo weet je precies hoeveel je beweegt op een dag en hoeveel je nog zou moeten bewegen. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de uitdaging iedere dag vijf kilometer te wandelen. Met één druk op de knop van de gezondheid-app weet je direct of je goed op weg bent. Het fijne aan deze functie is dat deze ook laat zien wanneer je die stappen hebt gezet. Tevens vertelt ‘gezondheid’ je hoeveel je gemiddeld loopt in een week of maand en dit wordt vergeleken met eerdere weken of maanden. Dat is natuurlijk de ultieme motivatie om in beweging te blijven!

Zelf houden wij dagelijks ons aantal gelopen kilometers bij op onze iPhone. In onze ogen werkt dit enorm makkelijk en fijn waardoor we dagelijks gemotiveerd blijven om een minimaal aantal stappen te zetten.

Klok helpt je een gezond slaapritme op te bouwen

Maar fitheid omvat meer dan alleen bewegingsactiviteit. Juist het tegenovergestelde, het nemen van voldoende rust, is van essentieel belang voor je gezondheid. Gelukkig heeft de Iphone ook in die behoefte al voorzien door middel van de functie genaamd ‘klok’. Met ‘klok’ kan je namelijk een slaapschema voor jezelf instellen dat de Iphone dan standaard voor jou hanteert.

Geef je bijvoorbeeld aan dat je acht uur nachtrust wil, dan kan je het balkje in de rondte van de klok slepen over tijdstippen heen waarbinnen je dat doel ook bereikt. Als je aangeeft om twaalf uur te gaan slapen, zal je wekker om acht uur ’s ochtends afgaan. Het fijne is dat deze functie je ook een aantal minuten vóór het tijdstip waarop je zou gaan slapen, een reminder stuurt. Zo wordt zorgen voor jezelf ineens heel gemakkelijk!

Sluit je smartwatch aan op je iPhone, dan kan je met een gerust hart verder

Tot slot kan je ook je smartwatch aansluiten op je Iphone. Zo kan je gebruik maken van de ECG functie. De ECG functie houdt je hartslag in de gaten. ECG staat namelijk voor elektrocardiogram. Dit is dus een hartfilmpje dat onderzoekt hoe vaak je hart klopt.

Zo kan je zien of je een goed werkend hart hebt en of je misschien ergens op moet letten. Dit is vooral handig als hartkwalen voorkomen in je familie of als je zelf al bekend bent met het feit dat je een onregelmatig kloppend hart of andere hartafwijkingen hebt.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>