Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 leuke activiteiten om het sporten leuker te maken!

Bewegen is gezond, alleen hebben we daar zelf niet altijd zin in. Hoe kunnen we het sporten nu leuker maken? Door een sport te combineren met bijvoorbeeld dobbelspellen wordt het al snel leuker. Tegenwoordig zitten we veel te veel op ons beeldscherm en doen we nog maar weinig aan beweging. Vaak voelt het als een verplichting en hebben we geen zin om te sporten. In dit artikel bespreken we 3 activiteiten waardoor het sporten leuker wordt.

Maak een hindernisbaan

Een hindernisbaan kan erg leuk zijn. Door verschillende obstakels buiten te zetten of in de gymzaal neer te leggen kun je een parcours maken. Je kunt er een wedstijdje van maken wie in de snelste tijd het parcours aflegt. Zorg er wel voor dat alles veilig is en dat er geen gewonden kunnen vallen. Je kunt alles verzamelen in huis en in de schuur waar je op kunt klimmen, overheen springen of onderdoor kunt gaan. Zie hieronder de verschillende voorbeelden voor een hindernisbaan.

– Planken en pallets.

Dobbelspellen of bordspellen.

– Kussens en matten.

– Stoelen, tafels en andere meubelstukken.

– Zeilen en palen om een dak te maken.

– Pionnen en hoepels.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een dubbel parcours te maken en dat de 2 deelnemers in het midden van het parcours dobbelspellen moeten spelen aan een tafeltje met stoelen. Wanneer ze het hebben voltooid mogen ze pas weer verder met het parcours.

Sporten met ballonnen

Met ballonnen kun je echt van alles doen en verzinnen. Denk aan het hooghouden ervan of een spelletje dat je elkaars ballon kapot moet trappen die je aan je voet hebt gebonden. Zorg ervoor dat je meer ballonnen hebt dan spelers. Voor het hooghouden is het best wel intensief als je met meer ballonnen gaat spelen. Zodra iemand een ballon op de grond laat vallen dan is hij of zij af. Je kunt een speelveld maken waar de spelers binnen moeten blijven. Dit maakt het nog lastiger.

Verschillende balsporten

Er zijn verschillende balsporten waar je leuke dingen mee kunt doen en toch actief bezig kunt zijn. Denk bijvoorbeeld aan flesjes omschieten van de tegenstander met een voetbal. Met een basketbal kun je bijvoorbeeld zo veel mogelijk om de beurt punten schieten. Vanaf het punt waar de bal beland moet je dan een volgende worp wagen. Wanneer je beschikt over een net, dan is het leuk om bijvoorbeeld blind te volleyballen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>