Team Fitcode

De dagen worden alweer wat korter. De winter staat voor de deur. Ja oké, we krijgen eerst de herfst nog. Maar we moeten voorbereid zijn.

Zijn we net de hele zomer bezig geweest de tuin netjes te maken en te houden en dan wordt het alweer frisser. Met name s’avonds natuurlijk.

Zou het niet fijn zijn als we het hele jaar door konden genieten van onze tuin? Wellicht dat dit wel degelijk mogelijk is. Daarvoor zijn er echter wel een paar zaken nodig.

Overkapping

Om te beginnen hebben we natuurlijk de welbekende overkapping. Bij heel veel mensen zien we deze al staan in de tuin. Al dan niet met een dicht schuurtje er aan vast waar wat attributen gestald kunnen worden zoals fietsen en tuingereedschap.

Met een overkapping kun je nog steeds in je tuin zitten op het moment dat het koud wordt of als het begint te regenen. Ideaal toch?
Je kunt de overkapping voorzien van bijvoorbeeld een terras heater. Deze kun je monteren bovenin de overkapping aan de kap. Met deze heater straal je warmte naar beneden, naar de plek waar jij zit samen met je familie of vrienden. Hoe gezellig en knus is dat? Lekker muziekje erbij en een hapje en drankje en je bent klaar.

Een andere optie om het lekker warm te maken is middels een gas heater. Hiervoor heb je dan een gasfles nodig en een (meestal) staande heater. Nadeel hiervan is dat deze heater op de grond staat. Hij kan dan misschien in de weg staan. Een heater aan het dak is praktischer. En waarschijnlijk ook goedkoper omdat deze op elektrisch werkt. Gas is momenteel natuurlijk aan de dure kant.

Glazen schuifwand

Je kunt nog wat verder gaan met je constructie van de overkapping. je kunt er namelijk ook nog voor kiezen om er een glazen schuifwand in te plaatsen. Hiermee sluit je de overkapping af voor kou en regen, maar houd je toch zicht op je tuin en op de buitenwereld.

Door deze glazen schuifwand kun je het ook makkelijker warm krijgen binnen en houden. De warmte kan er veel minder snel uit.

Stel dat je een uitbouw hebt aan je huis, bijvoorbeeld een serre, dan kun je daarin ook een glazen schuifwand plaatsen. Op die manier kun je lekker in de serre vertoeven en heb je ook een goed zicht op de tuin. Bij goed weer schuif je deze wand gewoon lekker open en loop je zo de tuin in.

Kampvuur kuil

Een andere accessoire waar je voor kunt kiezen voor de winter in je tuin is een kampvuur kuil. Dit is een plek waar je een kampvuur kunt maken. Vaak dus iets dieper gelegd in je tuin. Je kunt hier dan zitplaatsen rondom heen maken om met een groep vrienden omheen te zitten.

Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je geen dak boven je hoofd hebt. Jij en je gasten zullen dan bij regen wel nat worden helaas. Maar deze optie zorgt vaak wel voor veel gezelligheid.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>