Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Hoe maak je tijd vrij om gezonder te leven? Volg deze tips!

Het is herkenbaar voor iedereen; je wilt graag gezonder leven door vaker te sporten en beter op je voeding te letten, maar schiet toch snel terug in oude gewoonten. Je hebt simpelweg onvoldoende tijd om aandacht te besteden aan je gezondheid. Na een lange dag werken gooi je liever snel een pizza in de magnetron en tussen alle huishoudelijke klussen door is het lastig tijd vrijmaken voor een intensieve sportschoolsessie. Hoe ga jij dit patroon doorbreken? Wij geven je drie tips, waarvan een schoonmaker via Helpling de gouden tip is!

Maak optimaal gebruik van je vrije tijd

Na een lange werkdag voelt het vaak of je weinig vrije tijd over hebt. Dit geldt zeker wanneer je nog allerlei huishoudelijke klussen moet verrichten. Je zou graag een stukje gaan hardlopen, maar er moet nog gestofzuigd worden en er ligt nog een berg was. Zorg vanaf nu dat je tijd vrijmaakt voor de zaken die je leuk vindt en die goed voor je zijn. Het huishouden neemt vaak meer tijd in beslag dan je zou willen, zo ben je al gauw een uur verder na de wekelijkse schoonmaak in huis. Misschien omdat je van plan bent om hierna nog te gaan sporten, maak je het ook nog eens niet zo goed schoon als eigenlijk zou moeten. Heb je behoefte aan meer vrije tijd en wil je dat je huis (wekelijks) met aandacht wordt schoongemaakt? Schakel dan een schoonmaker in via Helpling. Deze schoonmaker verzorgt je huishouden, terwijl jij lekker aan je gezondheid kunt werken! En we verklappen, je bent zeker niet de eerste.

Sta wat eerder op

Deze tip zal niet iedereen als muziek in de oren klinken. Als jij moeite hebt met opstaan, zal je hier niet om staan te springen. Het kan je echter veel extra tijd opleveren. Zorg dat je op tijd in bed ligt en zet je wekker wat vroeger. Laat je ook niet verleiden tot snoozen, maar probeer meteen op te staan als je wekker gaat. Vervolgens kun je deze tijd gebruiken om een stukje hard te lopen, te fietsen of naar de sportschool te gaan (waar het nu nog lekker rustig is). Ook heb je zo alle tijd voor een gezond ontbijt dat je op je gemakje op kunt eten. Een half uurtje eerder je wekker zetten, kan al een enorm verschil maken.

Pak elk moment aan voor een gezonde keuze

Je denkt bij gezond leven misschien gelijk aan lange work-outsessies. Gezond leven zit hem echter juist ook in de kleine dingen. Doe een meeting met een collega wandelend, ga af en toe staan tijdens je werk als je veel achter een bureau zit en kies voor een gezonde snack (dus een appel in plaats van een chocoladereep). Het zijn slechts kleine dingen, maar met een enorme impact. Met enkele kleine stapjes kom je al een enorm eind!

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>