Team Fitcode

Gesloten sportscholen, sociaal isolement, werk op afstand. De mengeling van verschillende gedragingen die de routine doorbreken waaraan mensen gewend waren, kan leiden tot een ongewenste toestand: luiheid.

Het is van het grootste belang om gezonde gewoonten aan te houden, ook als de sportscholen gesloten zijn. Er bestaan fysieke activiteiten in de open lucht die even efficiënt zijn als een typische bodybuildingles en die uiterst leuk en stimulerend kunnen zijn.

Maak kennis met 5 fysieke activiteiten in de buitenlucht om uit je routine te stappen en de resultaten te garanderen waarnaar je hunkert!

1. Wandelen

Wandelen is een van de beste fysieke activiteiten in de buitenlucht omdat het overal kan worden gedaan. Wandelen helpt je gewicht te verliezen, verbetert de bloedsomloop wat hart- en vaatziekten kan voorkomen, verbetert de lichamelijke conditie en biedt lichaamsbeweging die door alle leeftijden kan worden gedaan zonder veel beperkingen.

Wandelen helpt je zich te concentreren op jouw doelen en zorgt ervoor dat jouw bewegingsroutine is afgestemd op wat je nastreeft, zowel voor jouw lichamelijke, geestelijke als emotionele gezondheid.

2. Functionele training

Functionele training wordt steeds gebruikelijker en terecht. Deze modaliteit heeft als principe een oefenroutine op te zetten die gebaseerd is op de natuurlijke bewegingen van het lichaam, zoals springen, hurken, lopen enz., waarbij getracht wordt de beoefenaar steeds meer uit te dagen binnen zijn grenzen.

Het is een alternatief voor de traditionele oefeningen en apparatuur die in de sportschool worden gebruikt en kan dezelfde voordelen garanderen, zoals grotere lenigheid en kracht, meer evenwicht en lichaamsbewustzijn, en kan buiten worden gedaan.

3. Fietsen

Fietsen is een sport die over de hele wereld aanhangers heeft gekregen en het kan een ongelooflijk alternatief zijn voor degenen die in deze tijd van gezondheidsbeperkingen niet naar sportscholen kunnen gaan.

Fietsen heeft minder impact op de gewrichten dan hardlopen en verbrandt even efficiënt calorieën als andere indooroefeningen. Het helpt ook de ophoping van vetten in het bloed te verminderen, wat het cholesterolgehalte verbetert en hart- en vaatziekten voorkomt.

4. Voetbal

Zowel voor voetballiefhebbers als voor beginners die op zoek zijn naar een leuke sport, is voetbal een alternatief voor de traditionele sporten die in sportscholen worden aangeboden en dat toch veel voordelen biedt voor degenen die het beoefenen.

Als een van de meest intensieve fysieke activiteiten in de buitenlucht helpt voetbal je op een gezonde manier gewicht te verliezen en ook je spieren te versterken, vooral die in je benen en buik.

Bovendien is het een sport die ook bijdraagt tot de socialisatie, omdat hij de gelegenheid biedt mensen van verschillende leeftijden te ontmoeten. Is voetballen zelf niks voor jou maar ben je wel een fanatieke toeschouwer? Op Oddspedia kun je live scores volgen van alle wedstrijden.

voetballen om fit te blijven

5. Yoga

Yoga is een activiteit die zowel in gespecialiseerde studio’s als buiten kan worden beoefend. Veel plaatsen die deze modaliteit aanbieden, streven naar het behoud van een open ruimte, juist om de beoefenaar een groter contact met de natuur te bieden.

Yoga is erg populair bij mensen die meer lichaamsbewustzijn willen creëren, maar het biedt ook talloze andere voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het verhoogt de flexibiliteit door stretching, verstevigt de spieren, verbetert de zuurstofvoorziening van het lichaam door ademhalingsoefeningen en meditatie, vermindert stress door voortdurende oefening enz. Plus, het enige wat je nodig hebt is een yogamat!

Wanneer je Yoga in de buitenlucht beoefent, kunt je genieten van alle voordelen van deze modaliteit en toch profiteren van alles wat de natuur te bieden heeft, waarbij je gesloten omgevingen vermijdt. Het is veel makkelijker om bewust te oefenen, zonder onnodige afleiding.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>