5 redenen om te kiezen voor maaltijdboxen aan huis

De vraag “wat gaan we vandaag eten?” komt in de meeste gezinnen iedere dag weer terug. Het is een flinke uitdaging en ook veel werk om dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd te serveren. Je moet een recept uitkiezen dat iedereen lekker vindt, een boodschappenlijstje maken, de boodschappen doen en dan nog aan de slag gaan in de keuken.

Je kunt ook gevarieerd en gezond eten zonder veel tijd kwijt te zijn aan de voorbereidingen van de maaltijd. Dit kan namelijk met een maaltijdbox. Met een maaltijdbox zet je in een handomdraai een verrassend lekkere maaltijd op tafel.

Wat is een maaltijdbox?

Je hebt vast weleens gehoord van maaltijdboxen, maar weet misschien niet precies wat zo’n foodbox inhoudt. Een maaltijdbox is een pakket met daarin de ingrediënten voor de maaltijd, het recept en de uitleg hoe je stap voor stap dit gerecht maakt. Ook staat erbij geschreven hoeveel tijd je kwijt bent met de voorbereidingen en het koken van het gerecht. De maaltijdbox wordt bij je thuis bezorgd op een moment dat het jou uitkomt.

Vijf voordelen van een maaltijdbox

Steeds meer mensen ervaren de vele voordelen van de maaltijdbox. Wij hebben vijf van deze voordelen voor je op een rij gezet.

Je eet gezond

De recepten die je bij je pakket krijgt zijn iedere keer weer verrassend en gezond. Voedingsdeskundigen en koks stellen met veel zorg de recepten samen en zorgen ervoor dat de maaltijd gevarieerd is en voldoet aan de eisen van de schijf van vijf. 

Je eet nieuwe producten

Als je zelf een weekmenu samenstelt, staan daar vaak dezelfde menu’s op. Logisch, want deze menu’s vallen bij iedereen in de smaak en je kunt ze moeiteloos klaar maken. Als je voor de maaltijdboxen kiest, zul je ook gerechten tegenkomen met daarin ingrediënten die je nog nooit gegeten hebt of die je niet samen zou combineren in een gerecht. Zo leer je nieuwe producten en smaken kennen. 

Je kunt bij het samenstellen van je pakket aangeven wat je voorkeuren zijn en recepten kiezen die je lekker vindt. 

Geen voedselverspilling

Als je zelf aan de slag gaat om je maaltijd voor te bereiden, maak je vaak teveel klaar. En dat is zonde, want je kunt het eten daarna weggooien. De maaltijdboxen bevatten precies de juiste hoeveelheid van de producten die je nodig hebt. Zo is voedselverspilling verleden tijd!

Je houdt tijd over

Een ander voordeel van de maaltijdbox is dat je minder tijd kwijt bent met de voorbereidingen van je diner. Je hoeft geen recept uit te kiezen en niet naar de supermarkt te gaan. Zo hou je tijd over, misschien wel om na het eten een fijne wandeling te maken.

Regionale producten

De producenten van de maaltijdboxen voegen zoveel mogelijk regionale producten toe aan hun pakketten. De afstand van boer tot bord is daardoor zo klein mogelijk. Goed voor de boer, goed voor het milieu en goed voor jou want nu je dit weet smaakt je maaltijd nog lekkerder.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>