Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Zorgverzekeraars stimuleren steeds vaker een gezonde levensstijl met apps

Bij ieder nieuw jaar horen ambitieuze voornemens. Dat is voor 2022 niet anders. Een van de meest gehoorde voornemens is het aannemen van een gezondere levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan verantwoorde voeding en meer bewegen. Zorgverzekeraars spelen hier graag op in. Aangezien het voor hen winstgevend is wanneer zo min mogelijk klanten ziek worden. Daarom promoten zij het gebruik van lifestyle applicaties. De grootste zorgverzekeraars van Nederland hebben inmiddels een eigen applicatie. Ga jij dit jaar overstappen naar een andere aanbieder? Jouw zorgverzekering vergelijken met alternatieven is zo gebeurd!  

Op weg naar een gezonde levensstijl met SamenGezond van Menzis

Onze vaste patronen en gewoontes maken het lastig om ons eetgedrag aan te passen. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom gewicht verliezen op de lange termijn lang niet altijd succesvol is. De SamenGezond applicatie van Menzis probeert hier verandering in te brengen. Het programma beloont je wanneer je bepaalde doelstellingen haalt. Denk bijvoorbeeld aan kortingscodes en speciale promoties. Je bepaalt voor een groot deel zelf wat je doelen zijn. Bovendien is het een zeer uitgebreide applicatie. Het omvat lichaamsbeweging, gezonde voeding en slaap. Zelfs als je geen klant bent van Menzis maak je gratis gebruik van deze app! 

VGZ richt zich op geestelijke en mentale gezondheid

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor de geestelijke gezondheid. Die is namelijk net zo belangrijk als je fysieke gesteldheid. VGZ heeft een speciale applicatie die Mindfullness Coach heet. Hiermee leer je om zaken te accepteren zoals ze zijn. Dat doe je aan de hand van 75 oefeningen. De applicatie is volledig gratis en immens populair. Dat blijkt wel uit het aantal downloads. Meer dan 1 miljoen gebruikers installeerde deze applicatie. Het resultaat van de oefeningen is minder stress en meer energie. 

Beweeg meer door de Vitality app van a.s.r. 

Lichaamsbeweging is essentieel om gezond te blijven. Helaas beweegt een groot deel van de bevolking veel te weinig. Dat heeft onder andere te maken met de grote hoeveelheid kantoorbanen. Vitality van a.s.r. is speciaal ontwikkeld om lichaamsbeweging te stimuleren. Via financiële prikkels zorgt de applicatie dat jij je aan de doelstellingen houdt. Je betaalt maandelijks €3,50. Maar dat bedrag verdien je terug wanneer je goed presteert. Naast het wegnemen van de abonnementskosten zijn er andere aantrekkelijke beloningen, zoals een cadeaukaart voor een van de aangesloten winkels. Kortom, een erg interessante applicatie wanneer je meer lichaamsbeweging op het oog hebt! 

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>