Review: 6 Layer Protein bar van MyProtein

Laatste update: september 2023

6 Layer Protein Bar van MyProtein - Review:

Eind beoordeling: 4.5/5

Prijs

Smaak

Textuur

Voedingswaarden

Als jij fanatiek aan het sporten bent en dagelijks in de sportschool te vinden bent is de kans groot dat je snapt waarom het belangrijk is voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van de spieren en zorgen ervoor dat je spieren goed kunnen herstellen na een training. Om die reden is het enorm belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Helaas kan het soms nog best lastig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitrijke producten zijn namelijk vaak duur en bovendien niet altijd even makkelijk om mee te nemen.

Gelukkig komen er tegenwoordig steeds meer eiwitrijke producten op de markt die jouw kunnen helpen bij het binnen krijgen van je dagelijkse eiwitinname.

Vandaag bespreken we de 6 Layer Protein bar van MyProtein


De 6 Layer Bar is de nieuwste eiwitrijke snack van Myprotein. Zoals je uit de naam waarschijnlijk al kan opmaken bestaat deze repen uit 6 verschillende smaak- en textuur lagen. 

Het idee achter deze reep is om gezond snacken een feestje te maken. Zo kan je deze repen zien als een traktatie met een laag suikergehalte die ideaal zijn op elk moment; thuis, op kantoor of direct na het trainen.

6 bar layer protein

Hoe zijn de Voedingswaarde van deze reep?

De voedingswaarde van een eiwitreep zijn in onze ogen ontzettend belangrijk. Je ziet namelijk ontzettend veel eiwitrepen die naast de grote hoeveelheid eiwitten die ze bevatten ook rijk zijn aan koolhydraten en vetten.

In de meest ideale situatie wil je een reep die zo veel mogelijk eiwitten bevat en zo min mogelijk calorieën. 

De voedingswaarde van deze reep is dan ook het eerste waar wij naar zullen gaan kijken. Hieronder zie je de voedingswaarde van één 6 Layer Protein Bar (70g):

Voedingswaarde per 6 Layer Protein Bar:

Energie256kcal
Vet9.1g
– waarvan verzadigd2.8g
Koolhydraten18.2
g
– waarvan suikers2.8g
Vezels
9.6
g
Eiwit20.5
g
zout0,41g

Kijkend naar bovenstaande voedingswaarde dan valt ons gelijk iets positiefs op; het grootste gedeelte van de calorieën is afkomstig uit eiwitten. Dit is top aangezien eiwitten ervoor zorgen dat je langer verzadigd blijft. Hierdoor ben je minder snel geneigd te snacken.

Daarnaast bevat deze reep veel vezels, ook dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel. De 6 Layer Protein bar bevat slechts 256 kcal. Dit is een prima aantal voor een snack reep. Een snicker bijvoorbeeld bevat al snel zo'n 350 calorieën.


Smaak

Ook niet geheel onbelangrijk; de smaak! Een gezonde snack moet tenslotte ook goed te eten zijn. Het leuke van deze repen is dat ze in verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Dit zijn:

  • Verjaardagstaart
  • Chocolate Sundae
  • Cookies & Cream
  • Lemon Merinque

We hebben al deze smaken geprobeerd en kunnen niet anders dan concluderen dat dit een van de lekkerste protein bars is die we ooit gegeten hebben. Onze persoonlijke favoriet was de Cookies & Cream bar. Deze protein bar smaakte zo goed dat het bijna voelde alsof we aan het cheaten waren. 

Normaal gesproken vinden we de meeste eiwitrepen nogal aan de droge kant, echter is dit bij deze repen niet het geval. 


MyProtein Clear Whey Isolate review: Conclusie

Onze Score
9.2

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

De nieuwe 6 Layer Protein Bars van MyProtein hebben indruk op ons gemaakt. Vooraf waren we wat skeptisch aangezien we hadden verwacht dat deze repen door de grote hoeveelheid aan ingrediënten nogal droog zouden zijn. Dit is echter totaal niet het geval en bovendien heeft de smaak van deze repen al onze verwachting overtroffen. 

Zet deze smaak en textuur tegenover de voedingswaarde van de repen dan kunnen we niet anders concluderen dat deze reep top is. Waar vind je tegenwoordig nog een traktatie die lekker smaakt, weinig calorieën en meer dan 20 gram eiwitten bevat?


Over de auteur Leon

Ik heb verschillende medische studies afgerond en ben mij hierna gaan focussen op de supplementen industrie. Denk hierbij aan vitaminen, medicijnen maar ook aan fitness supplementen zoals creatines.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>