• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Eiwitshakes
 • /
 • AH Whey protein shake review: is deze eiwitpoeder het geld waard? [Test 2023]

AH Whey protein shake review

AH Whey protein shake vanille

AH Whey protein shake

Is het proberen van de AH Whey protein shake de moeite waard? Wij vinden persoonlijk van niet!


Alhoewel de smaak van het product in orde is en het laag in calorieën en suikerarm is, zijn het voornamelijk de ingrediënten die het product verpesten. Zo bevat het product xanthaangom als verdikkingsmiddel, wat enigszins afleidt van de puurheid van een eiwitsupplement. Ook zitten er kunstmatige zoetstoffen in en bevat het een laag gehalte van BCAA's. Bovendien is de prijs met € 0,99 per shake ontzettend hoog. 


Alhoewel het niet de allerslechtste optie is, zijn er tegenwoordig veel betere opties te vinden met superieure ingrediënten en voedingswaarden. 


Onlangs deden wij een Eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

Welkom bij deze AH Whey protein shake review! Met de groeiende populariteit van sport supplementen lijkt het alsof het ene na het andere bedrijf mee wil doen aan deze hype. Het volgende bedrijf dat hieraan meedoet, is Albert Heijn, met hun AH Whey protein shake.

Wij vonden het daarom belangrijk om te testen of dit daadwerkelijk een goed product is, of dat Albert Heijn simpelweg van deze hype wilt profiteren. Met dit in het achterhoofd hebben we onder andere kritisch gekeken naar de samenstelling van het product, de voedingswaarden en de prijs. 

Ben jij nieuwsgierig of dit daadwerkelijk een goed product is? Lees dan snel verder!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de AH Whey protein shake is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de ingrediënten, voedingswaarden en de prijs / kwaliteit.

2 producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


AH Whey protein shake review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de AH Whey protein shake review:

Voordelen AH Whey protein shake

 • Weinig calorieën per scoop
 • Weinig suikers per scoop

Nadelen AH Whey protein shake

 • Bevat een aantal ongezonde ingrediënten, zoals kunstmatige zoetstoffen
 • Grootste verpakking is slechts 11 servings
 • € 0,99 per shake wat ontzettend duur is
 • Laag gehalte van BCAA's
 • Over het algemeen een hoge prijs per scoop
 • Slechts 2 smaken beschikbaar

Wat is de AH Whey protein shake?

De AH Whey protein shake is een zak met eiwitpoeder dat gemengd kan worden met water of melk om er een proteïne shake van te maken. 

Of je nu een ervaren atleet bent of net begint met sporten, proteïne shakes zijn jouw beste vriend voor spierherstel en het gemakkelijk behalen van jouw eiwitdelen.

Met 21 gram proteïne per portie in de vanille smaak en 20 gram proteïne per portie in de chocolade smaakt biedt deze proteïne shake een redelijk stevige dosis aan eiwitten, verpakt in een handige zak met 11 scoops. Echter, hoe goed zijn de ingrediënten en voedingswaarden van dit product?

AH Whey protein shake vanille

Welke ingrediënten en voedingswaarden heeft de AH Whey protein shake?

De basis van deze proteïne shake is vegetarisch wei-eiwitconcentraat, afkomstig van melk. Hier is in principe niks mis mee. Echter, wanneer we de ingrediënten lijst verder doornemen dan worden we toch wat minder enthousiast.

De AH Whey protein shake bevat bijvoorbeeld ook xanthaangom als verdikkingsmiddel, wat enigszins afleidt van de puurheid van een eiwitsupplement. Bovendien is het jammer dat er, zoals in veel producten tegenwoordig, kunstmatige zoetstoffen zoals sucralose en acesulfaam-K zijn toegevoegd in plaats van te kiezen voor natuurlijke alternatieven.

Een ander punt van kritiek is het lage gehalte aan BCAA's (vertakte aminozuren) in deze shake. Hoewel BCAA's essentieel zijn voor spierherstel en opbouw, bevat de AH Whey protein shake een teleurstellend laag gehalte van deze belangrijke aminozuren. Voor fanatieke sporters die zich richten op het maximaliseren van resultaten kan dit een tekortkoming zijn.

AH Whey protein shake vanille voedingswaarden
AH Whey protein shake chocolade voedingswaarden

De voedingswaarden zijn echter niet verkeerd. In de bovenstaande tabellen zijn links de voedingswaarden van de vanille smaak te zien, en rechts de voedingswaarden van de chocolade smaak te zien. 

Met 113 calorieën per scoop in de vanille smaak en 110 calorieën per scoop in de chocolade smaak is de AH Whey Protein Shake een redelijk caloriearm product. Voor mensen die op hun calorieën moeten letten kan dit ideaal zijn. 

Verder bevat de vanille smaak 3,9 gram suiker per scoop, en de chocolade smaak 2,5 gram suiker per scoop. De AH Whey protein shake kan dus redelijk suikerarm beschouwd worden. Wel is het jammer dat dit kunstmatige zoetstoffen zijn. 


Welke AH Whey protein shake smaken zijn er?

Op dit moment biedt Albert Heijn twee smaken aan: vanille en chocolade. Deze klassiekers zijn altijd populair bij proteïne liefhebbers. Hoewel de smaken vanille en chocolade altijd wel lekker zijn, kan Albert Heijn zich onderscheiden door meer variatie aan te bieden. In een markt waarin wij als consumenten gewend zijn aan een breed scala aan keuzes, lijkt dit een gemiste kans. 

AH Whey protein shake vanille
AH Whey protein shake chocolade

Wat kost de AH Whey protein shake?

Wat betreft de prijs, de AH Whey Protein Shake is relatief duur in vergelijking met die van supplementen bedrijven. Voor €10,99 krijg je 11 scoops, wat neerkomt op ongeveer €1 per scoop. 

Dit is aan de hogere kant, aangezien in onze ervaring de meeste supplementen bedrijven vaak onder de €1 per scoop zitten met hun eiwitpoeders. Daarnaast bevatten de eiwitpoeders van de meeste supplementen bedrijven over het algemeen ook meer eiwit.


Onze AH Whey protein shake ervaring

Onze ervaring met de AH Whey Protein Shake was niet volledig overtuigend. We hebben beiden smaken geprobeerd, zowel gezegd met water als met melk. Hoewel de smaken vanille en chocolade beiden redelijk goed smaakten, hadden we toch graag andere smaken geprobeerd. De shake had verder wel een romige textuur en weinig vervelende klontjes. 

Dit is echter geen shake die wij regelmatig zullen drinken. Dit komt voornamelijk door de ingrediënten van het product. Er zijn tegenwoordig genoeg andere opties die niet alleen qua ingrediënten, maar ook qua voedingswaarden simpelweg een betere optie zijn. 


AH Whey protein shake review: Conclusie

AH Whey protein shake vanille
Onze Score
5.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Moet je de AH Whey protein shake nou wel of niet uit proberen? Na dit product uitgebreid onder de loep te hebben genomen, sluiten wij deze review af met het beantwoorden van deze vraag.

Kort gezegd: Nee, je hoeft hem niet uit te proberen; tenzij je dit natuurlijk zelf wilt. Alhoewel de shake zelf qua smaak en textuur prima is, zijn de ingrediënten en voedingswaarden simpelweg niet goed genoeg. 

Supplementen bedrijven die gespecialiseerd zijn in het creëren van deze producten bieden tegenwoordig talloze opties aan wat betreft proteïne poeder, waarvan heel veel een betere optie zullen zijn dan de AH Whey proteïne shake.

Deze shakes bevatten vaak betere ingrediënten, meer aminozuren en een hogere proteïne gehalte. Ook zijn de prijzen per scoop vaak lager. Qua calorieën en suikers is de AH Whey proteïne shake echter niet verkeerd.


Veelgestelde vragen

Is de AH Whey protein shake goed?

Alhoewel het niet de allerslechtste optie is, zijn er tegenwoordig veel betere opties te vinden met superieure ingrediënten en voedingswaarden. Dit is ook nog is tegen een betere prijs. Wij raden de AH Whey protein shake daarom niet aan. 


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een review van goede kwaliteit te kunnen schrijven, hebben we verschillende belangrijke onderdelen behandeld. Zo hebben we de ingrediënten en voedingswaarden geanalyseerd en hebben we enkele smaken uitgeprobeerd om deze review tot stand te laten komen. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>