Wat zijn de beste eiwitrepen? De Top 5 Proteïne repen van 2019!

Wat is de beste eiwitreep? Deze vraag zien we ontzettend vaak terugkomen onder onze volgers. Terecht overigens aangezien eiwitrepen top zijn. Ze zijn makkelijk mee te nemen, barsten van de eiwitten en bevatten daarnaast vaak veel vezels.​​

Tegenwoordig zijn er echter zoveel verschillende proteïne en eiwitrepen op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zonde aangezien je natuurlijk niet de verkeerde reep wilt kopen.

Om jullie een beetje op weg te helpen zijn we op zoek gegaan naar de beste eiwitreep van 2019. We hebben hierbij gekeken naar de prijs, voedingswaarden en de smaak. 

Geen tijd? 

Heb jij geen zin of niet de tijd het hele artikel te lezen? Check hieronder snel de 3 beste eiwitrepen:

De beste prijs-kwaliteitverhouding en maar liefst 20 gram eiwit per reep
Heerlijke smaak en goede voedingswaarden.
Gluten vrij, 20 gram eiwit en veel vezels

Waarom eiwitrepen?

Als je ons al wat langer volgt weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van onze spieren. Het klinkt misschien gek maar als jij aan het sporten bent lopen je spieren allemaal kleine scheurtjes op. Om deze scheurtjes vervolgens te kunnen herstellen heeft je lichaam eiwit nodig. Krijg je te weinig eiwit binnen? Dan kunnen je spieren dus niet herstellen waardoor je uiteindelijk minder resultaat zult zien.

Hoeveel eiwitten per dag je nodig hebt verschilt per persoon echter is 1,8 gram tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht een goede richtlijn. Stel je bent dus een volwassen vrouw van 70 kilo dan zou je ongeveer 126 gram nodig hebben. Als je bedenkt dat 100 gram kipfilet gemiddeld zo'n 20 gram eiwit bevat is dit natuurlijk best veel.

Om die reden kunnen eiwitrepen en eiwitshakes voor een ieder persoon van toegevoegde waarde zijn. Eiwitrepen zijn namelijk een perfecte snack en zijn makkelijk mee te nemen. Bovendien bevatten de meeste eiwitrepen weinig suikers en zijn ze rijk aan vezels. Vezelrijke voeding zorgt er voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Ideaal dus als je graag wat kilo's kwijt wil. 

Top 5 Eiwitrepen van 2019

Als jij op zoek bent naar een goede eiwitreep dan kan je middels bovenstaande top-5 op een snelle manier zien welke eiwitreep de beste prijs en kwaliteitsverhouding heeft. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende eiwitrepen op de markt, hierdoor is het soms nog wel eens lastig aangezien je niet precies weet welke proteïne reep het beste is. 

Toch vinden wij het lastig om een concreet antwoord te geven op deze vraag. In onze ogen is er namelijk niet zo iets als de "beste eiwitreep". Waarom niet? Nou, iedereen vindt andere dingen belangrijk. Zo zijn er vast personen die de prijs van een eiwitreep ontzettend belangrijk vinden maar zijn er ook personen die liever iets meer betalen voor een reep die echt lekker smaakt. Een beste reep is dus pas echt goed als deze voldoet aan jouw verwachtingen.

Ben je op zoek naar de beste prijs/kwaliteit? Kies dan altijd voor huismerken, deze zijn vaak aantrekkelijk geprijsd, redelijk van smaak en prima kwa voedingswaarden. Vind je het juist belangrijk dat een eiwitreep ontzettend lekker is? Kies dan voor de iets duurdere 'fancy' variant en je zult zeker een lekkere smaak krijgen.

#1
Beoordeling: 

De Clean Protein Bar is al jaren één van de best verkopende producten van Body&Fitshop, niet voor niets overigens aangezien dit gewoon een hele goede en smaakvolle eiwitreep is.


Een Clean Protein bar bevat maar liefst 20 gram eiwitten en slechts 179 kcal. Hiermee is het een ideaal als gezonde snack of als maaltijd vervanger. Ook de smaak van de reep laat niks te wensen over, dit is best opvallend aangezien de reep amper suikers en vetten bevat. Met een prijs van zo'n €0,89 per reep is het ook nog eens een goed betaalbare eiwitreep.

Kenmerken

 • Bevat IMO, prebiotische voedingsvezels
 • Eiwitrijk: 20 gram eiwit per reep
 • Verlaagd gehalte aan koolhydraten*
 • Slechts 179 kcal per reep

Voedingswaarden

Per reep

Energie (kcal)

182

Vetten

4,5

Waarvan verzadigde vetten

2.0

Koolhydraten

4,3

Waarvan suikers

2.8

Vezels

21,6

Eiwitten

20,2

#2
Beoordeling: 

De proteine repen van Barebells hebben binnen een korte tijd voor veel furore gezorgd op de supplementen markt. Welke supermarkt je tegenwoordig ook in loopt; de kans is groot dat ze Barebells repen verkopen.


De repen van Barebells worden dan ook steeds populairder en dat is volledig terrecht. De smaak van deze repen is top en je hebt verschillende lekkere smaken waardoor er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is.

 

Een barebell reep levert je zo'n 200 calorieën, 20 gram eiwit en slechts 2 gram suiker op. Dit zijn voedingswaarden die meer dan prima zijn. Dat deze reep slechts 2 gram suiker bevat is trouwens niet te proeven. Als we namelijk puur op smaak zouden selecteren dan zou Barebells zeker de nummer 1 zijn geweest.

Kenmerken

 • 20 gram eiwit
 • Altijd minder dan 2 gram suiker
 • Verbazingwekkend lekkere smaken en textuur
 • Verkrijgbaar in de smaken: Caramel & Cashew, Coconut Choco, Cookies & Cream, Salty Peanut, White Chocolate Almond en Hazelnut & Nougat en Mint Dark Chocolate.

Voedingswaarden

Per reep

Energie (kcal)

197

Vetten

7,0

Waarvan verzadigde vetten

4,1

Koolhydraten

16

Waarvan suikers

1,7

Vezels

3,3

Eiwitten

20

#3
Beoordeling: 

Op nummer 3 van deze lijst van beste proteïne repen vinden we de Quest Bar. Deze eiwitreep is al jaren op de markt en is voor vele sporters een go-to als het op eiwitrepen aankomt.


De Quest Bar wordt al jaren geprezen om zijn heerlijke smaak. Net als de Barebells repen zijn de Quest Bars iets duurder dan de Clean Protein Bars van Body&Fit.


Kijkend naar de voedingswaarden dan zien we dat deze reep 20 gram eiwit bevat bestaande uit een mix van wei-isolaat en caseïne.


Wat ons daarnaast opvalt is dat de reep laag is in suikers en slechts 11 gram koolhydraten bevat. Het mooie van de Quest Bar is dat deze maar liefst 13 gram vezels bevat hierdoor zal de reep je dus voor langere periode verzadigen wat uiteraard een voordeel is.

Kenmerken

 • Eiwitten uit Whey Protein & Milk Protein
 • Vezelrijk met meer dan 17 gram vezels per reep
 • 20 Gram eiwit per reep

Voedingswaarden

Per reep

Energie (kcal)

210

Vetten

9

Waarvan verzadigde vetten

2

Koolhydraten

7

Waarvan suikers

1

Vezels

14

Eiwitten

21

#4
Beoordeling: 

De Fulfil Vitamin & Protein bar komt op een welverdiende nummer 4 in deze lijst.


Als je regelmatig in een AH to go komt is deze reep je waarschijnlijk wel eens opgevallen, het is namelijk één van de eerste eiwitrepen geweest die ze in de supermarkten zijn gaan verkopen.


Deze reep bevat 0 toegevoegde suikers en daarnaast - net als alle andere repen - 20 gram eiwitten. De smaak en textuur is in onze ogen goed alleen vinden we de repen soms een beetje aan de droge kant. Al met al is dit een prima reep die zeker het proberen waard is!

Kenmerken

 • 20 Gram hoogwaardig eiwit
 • 100% adh multivitamine complex
 • 0 toegevoegde suikers
 • 190 kcal

Voedingswaarden

Per reep

Energie (kcal)

209

Vetten

8.3

Waarvan verzadigde vetten

6.1

Koolhydraten

11.8

Waarvan suikers

2.1

Vezels

11.3

Eiwitten

20

#5
Beoordeling: 

Op nummer 5 van deze lijst de Vegan Protein bar van Body&Fit, zelfs als jij geen Vegan bent zouden je aanraden deze reep een keer te proberen. 


Waarom? De smaak is goed, prijs is top en daarnaast zijn de macro's ontzettend goed. Zo levert één reep je zo'n 20 gram eiwit, 21 gram vezels en 5 slechts 4,9 gram koolhydraten op.


Al met al is dit dus een hele degelijke en goede eiwitreep die bovendien ook nog eens super voordelig geprijsd is. Voor 12 repen betaal je slechts €15,90.

Kenmerken

 • Plantaardige eiwitten en vezels
 • Slechts 4,6 gram koolhydraten per reep
 • 185 kcal per reep
 • €1,35 eu per reep.

Voedingswaarden

Per reep

Energie (kcal)

186

Vetten

5.4

Waarvan verzadigde vetten

2.3

Koolhydraten

4.9

Waarvan suikers

1.6

Vezels

20.8

Eiwitten

19.8


De Top 7 Beste Pre-workouts van 2019!
Hoe goed is de Whey Perfection shake van Body&Fit shop? [Review]
Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>