Review: Danone HiPRO de moeite waard? [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze Danone HiPRO Review

Danone HiPRO

Danone HiPRO Review

Op het eerste oog lijkt de Danone HiPro een gezonde snack met flink wat eiwitten. Zo bevat de shake maar liefst 25 gram eiwitten, dit is natuurlijk relatief veel. Echter bevat deze shake ook zo'n 17 gram suiker wat gelijk staat aan 4 suikerklontjes. Daarnaast is het zo dat deze shake maar liefst 2,29 euro kost, dit terwijl de gemiddelde eiwitshake vaak rond de 1 euro kost per shake.

Onlangs deden wij een Eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

De HiPRO yoghurtdrankjes van Danone zijn vaak uitverkocht als je in de Nederlandse supermarkten boodschappen gaat doen. Dat is ook niet zo gek, want als tussendoortje zijn ze razend populair. Alleen hoe gezond is de HiPRO Protein drink van Danone nu echt?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreide HiPRO Protein drink review uitgevoerd. In deze review hebben we o.a. gekeken naar de voedingswaarden, smaken en hoe de prijs zich verhoudt tegenover een reguliere eiwitshake. Kortom, benieuwd hoe goed en gezond de HiPRO drank is van Danone? Lees dan gauw verder!

Hoe hebben wij getest?

Om te bepalen hoe goed HiPRO Protein drink is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Danone HiPRO Review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de Danone HiPRO.

Voordelen DANONE HIPRO

 • 25 gram eiwit per flesje
 • Gemakkelijke manier om eiwitten binnen te krijgen

Nadelen DANONE HIPRO

 • Elk flesje bevat zo'n 17 gram suiker wat gelijk staat aan 4 suikerklontjes
 • Prijs van €2,29 is extreem hoog in vergelijking met een "reguliere" eiwitshake 

Danone HiPro alternatief

Goed, zoals je hebt kunnen lezen zijn we niet heel positief over de Danone HiPRO Protein shake. Zo is de prijs ontzettend hoog en zitten er ontzettend veel suikers in deze drank. 

In onze ogen kun je daarom beter kiezen voor een reguliere eiwitshake. Dit is niet alleen veel goedkoper, maar geeft je ook nog eens betere voedingswaarden. Hieronder vind je onze favorieten alternatief voor de Danone HiPRO eiwitshake. 

Whey Perfection (Body&Fit)

 • 25 gram eiwit per shake
 • Ideaal voor groei en onderhoud van spiermassa
 • Verkrijgbaar in meer dan 25 heerlijke smaken

Wat is Danone HiPRO?

Laten we eerlijk zijn: eiwitten zijn hot! Tegenwoordig zie je in de supermarkt steeds meer eiwitrijke snacks en tussendoortjes. Deze trend heeft Danone ook gezien en heeft hier slim op ingespeeld. 

Danone heeft in 2020 een nieuw merk genaamd HiPRO binnen de zuivelmarkt geïntroduceerd en is voornamelijk ontwikkeld om sporters te voorzien van proteïnerijke producten gecombineerd met een lekkere smaak. 

danone hipro

Deze heerlijke producten van Danone HiPRO zijn rijk aan eiwitten, bevatten geen toegevoegde suikers en hebben 0% vet. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten producten, zoals:

 • 300 ml flesjes met 25 gram proteïne
 • Kleine skyr stijl met 15 gram proteïne
 • Grote skyr stijl met 43 gram proteïne
 • Mousse met 20 gram proteïne
 • Kwark met 25 gram proteïne

Welke smaken Danone HiPRO zijn er?

Goed, de Danone HiPRO is in verschillende smaken verkrijgbaar. Hierdoor is het voor ieder wat wils. Hieronder een overzicht van de verschillende smaken van Danone HiPro. Vaak is het zo dat je bij de supermarkt maar enkele van deze smaken vindt en niet alle verschillende smaken.

 • Framboos-aardbei
 • Vanillie-cookie
 • Mango
 • Salted caramel
 • Citroen
 • Perzik-passievrucht
 • Stracciatella
Smaken Danone hipro

Hoe zijn de voedingswaarden van Danone HiPRO?

Wanneer wij sport supplementen of voeding beoordelen dan zijn de voedingswaarden natuurlijk ontzettend belangrijk. Een product kan heel veel eiwitten bevatten, maar als het daarnaast ook bom vol zit met suikers is het "gezonde" aspect natuurlijk snel weg.

Uiteraard hebben we in deze Danone HiPRO review ook gekeken naar de voedingswaarden van deze kant-en-klare eiwitdrank.  Hieronder zie je de van de voedingswaarden van de smaak framboos-aardbei:

Voedingswaarden Danone Hipro

Goed om te vermelden: de voedingswaarden per smaak kunnen lichtelijk verschillen. Dit zijn echter minimale verschillen. In onderstaand stuk gaan we in op de voedingswaarden van de smaak framboos-aardbei.

Een flesje HiPRO Protein drink bevat ongeveer 25 gram eiwitten. Dit is overigens ook te zien aan de verpakking aangezien hier met grote letters de tekst 25G Proteïne op staat. Opzich is dit natuurlijk niet slecht, de gemiddelde eiwitshake bevat ongeveer 24 gram eiwitten. 

Wanneer we echter verder kijken naar het voedingslabel valt ons 1 ding op: 

Een flesje Danone Hipro bevat maar liefst 18,4 gram koolhydraten waarvan 17,8 gram suikers.  Concreet betekent dit dus er in elk flesje Danone Hipro ongeveer 4 suiker klontjes zitten. Een flinke hoeveelheid als je het ons vraagt. 

Conclusie:

Wanneer je de Danone HiPRO ziet dan gaat alle aandacht naar de 25 gram eiwitten die er in elk flesje zitten. Wat veel mensen echter over het hoofd zien is dat er per flesje zo'n 17 gram suiker in deze kant-en-klare eiwitshake zit. Dit is voor ons een no-go en zeker een reden om de kant-en-klare eiwitshake van Danone niet te kopen.


Hoe is de prijs van Danone HiPRO?

Een belangrijk onderdeel van deze Danone HiPRO is natuurlijk de prijs van deze yoghurt drink. Zo betaal je per flesje van 300 ml zo'n €2,29 en per liter €7,63.

Wanneer je dit vergelijkt met de beste eiwitshakes van dit moment dan is dit zeker aan de dure kant. De gemiddelde prijs van een eiwitshake ligt tussen de €0,80 en €1,30. Hiervoor krijg je ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwitten en minder toegevoegde suikers. 

Hieronder vind je een overzicht van verschillende bekende eiwitshakes dit momenteel op de markt te koop zijn. 

Naam Pre-Workout

Prijs per Dosering

Eiwitten
(per 100 gram)

Kcal
(per 100 gram)

Vet 
(per 100 gram)

Koolhydraten
  (per 100 gram)

Suikers
  (per 100 gram)

MyProtein Impact Whey Protein

€0,82

82 gram

412 kcal

7.5 gram

4 gram

4 gram

XXLNutrition Whey Delicious

€ 1,00

80 gram

388 kcal

5,7 gram

5,6 gram

5,6 gram

BULK Pure Whey Isolate™

€1,07

84 gram

361 kcal

0,6 gram

5 gram

1,6 gram

Orangefit Protein

€1,13

79,5 gram

399 kcal

7,8 gram

6,8 gram

0,2gr

Cleannutrition Whey Protein

€1,22

80 gram

399 kcal

6gr

8gr

?


Danone HiPRO Review: Conclusie

Danone HiPRO
Onze Score
6.4

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Inmiddels aangekomen bij de conclusie van deze Danone HiPRO review.  Zoals je hebt kunnen lezen zijn we niet heel positief over deze kant-en-klare eiwitshake van Danone.

Zo betaal je per flesje van 300 ml maar liefst €2,29. Dit terwijl de gemiddelde prijs van een eiwitshake wanneer je hem thuis maakt zo'n €1,- euro kost. Je bent dus een flink duurder uit bij Danone HiPro, helemaal als je van plan bent dagelijks zo'n shake te kopen.

Naast de prijs zijn de voedingswaarden ook niet echt om over naar huis te schrijven. Ja, er zit maar liefst 25 gram eiwit in elk flesje. Wat veel mensen echter over het hoofd zien? Elk flesje bevat ongeveer 17 gram suiker, dit staat gelijk aan 4 suikerklontjes. Dit terwijl een reguliere eiwitshake vaak tussen de 1 en 4 gram aan suikers bevat. Kortom, dit is dus verre van een eiwitshake zonder suiker

Wat ons betreft, kun je je geld dus beter aan iets anders besteden. Als jij graag meer eiwitten binnen wilt krijgen, koop dan gewoon een goede eiwitshake in plaats van deze kant-en-klare eiwitshake in de supermarkt. Dit gaat je een hoop geld schelen en bovendien zijn de voedingswaarden dan ook nog eens een stuk beter. 


Veelgestelde vragen

Is Danone HiPRO Goed?

Op het eerste oog lijkt de Danone HiPRO eiwitshake goed. Zo bevat hij 25 gram eiwitten wat natuurlijk een flinke hoeveelheid is. Echter bevat deze shake ook zo'n 17 gram suikers. Dit is flink en veel te veel. Daarnaast is de prijs ook nog eens ontzettend hoog. 


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een goede Danone HiPRO review te schrijven doen wij uitgebreid onderzoek. We kijken hierbij naar verschillende criteria zoals de voedingswaarden, smaken,  en natuurlijk de prijs. Op basis hiervan bepalen we vervolgens hoe goed we dit drankje vinden. De resultaten van deze review vind je in ons artikel. 

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>