De leukste fietsroutes van Nederland

Je kunt aan alles merken dat de lente in aantocht is. Het is langer licht, het zonnetje heeft al meer kracht en de eerste narcissen komen uit de grond. Dit is ook het ideale seizoen om weer lekker te gaan fietsen. De laatste jaren is fietsen steeds populairder geworden. Er worden dan ook veel fietsen verkocht, zowel e-bikes als stadsfietsen. Ons land telt zelfs meer fietsen dan inwoners; we hebben samen maar liefst 22 miljoen fietsen. Gelukkig wordt er in Nederland ook geïnvesteerd in fietspaden zodat je heerlijk op pad kunt gaan met je tweewieler. Het is wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan, zo kun je optimaal genieten van je fietsroute.

Hoe ga je goed voorbereid op pad?

Laat je fiets regelmatig controleren door een fietsenmaker, zo is je fiets altijd tip top in orde. Pomp de banden iedere twee weken even op, dat fietst net even comfortabeler.  Als je een leuke fietstocht gaat maken is het fijn om op je fiets een telefoonhouder te bevestigen. Deze telefoonhouder fiets kun je eenvoudig op je fiets bevestigen zodat je tijdens het fietsen gebruik kunt maken van je telefoon. Dat is handig, want zo kun je de route die je uitgekozen hebt gemakkelijk volgen via de navigatie van je telefoon. Er zijn zelfs met een waterdichte hoes zoals de telefoonhouders van R2B Store. Op deze manier kan je ook tijdens een regenbui gebruik kunt maken van je telefoon. De meeste telefoonhouders voor de fiets zijn universeel en dus te gebruiken bij ieder type fiets.

Als je telefoonhouder op je fiets gemonteerd is, wil je deze uiteraard testen en een leuke route fietsen. Wij hebben een aantal leuke fietsroutes voor je op een rijtje gezet!

Fietsen in Limburg

Limburg heeft prachtige fietsroutes. Wij hebben dit keer niet gekozen voor een route door het Limburgs Heuvelland, maar voor een route in Noord-Limburg. In dit gedeelte van Limburg ligt namelijk Nationaal Park de Groote Peel. Vroeger werd hier turf gestoken, nu is het een prachtig veengebied dat rijk is aan water. De route van 32 kilometer begint in America (het geboortedorp van de band Rowwen Hèze en voert je langs het unieke hoogveenlandschap. Op de route liggen een aantal gezellige eetgelegenheden waar je kunt genieten van de specialiteit van Limburg, namelijk koffie met vlaai.

Ontdek de Vecht

Deze fietstocht is iets langer, namelijk 43 kilometer, maar zeker de moeite waard. Tijdens het fietsen ontdek je de charmante dorpjes die langs de rivier de Vecht liggen en ga je terug in het verleden als je het fort Nieuwersluis bezoekt. Aan de prachtige landhuizen zie je dat dit gedeelte in het midden van Nederland vroeger al populair was onder de rijken.

Een koninklijke tocht

Deze fietsroute van ruim 37 kilometer begint in de buurt van Apeldoorn en is ideaal voor fans van het koninklijk huis. Je fietst door de bossen van Apeldoorn die horen bij het koningshuis en komt al snel bij Paleis het Loo uit. Zeker een bezoekje waard, waarna je vervolgens weer geniet van de rest van deze chique fietsroute!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>