De voordelen van hardlopen met je telefoon

Ben je iemand die vaak gaat hardlopen? Dan komen niet alleen goede hardloopschoenen en comfortabele sokken goed van pas, ook je telefoon meenemen is om verschillende redenen slim om te doen. Benieuwd naar de grootste voordelen van hardlopen met je telefoon? Lees snel verder, wij sommen ze hieronder voor je op.

Makkelijk je prestaties bijhouden

Een van de grootste voordelen van je smartphone meenemen tijdens je hardloopsessies, is dat je hiermee in staat bent om je prestaties goed bij te houden. Als jij het belangrijk vindt om beter en beter te worden, is dit een mooi pluspunt. Smartphones van tegenwoordig zijn vaak al in staat om bepaalde gezondheidsgegevens weer te geven, zoals het aantal stappen en het aantal km dat je gelopen hebt. 

Er bestaan echter ook veel specifieke hardloopapps, die jou meer vertellen over bijvoorbeeld je afstand, snelheid, verbrande calorieën en hoogteverschillen. Als je je telefoon bij je hebt als je gaat hardlopen, heb je altijd toegang tot deze gegevens. Je kunt tussentijds even kijken hoe het ervoor staat. 

Muziek of podcasts luisteren

Als je mensen ziet hardlopen, zie je vaak dat ze muziekoortjes in hebben. Vind jij het ook fijn om tijdens je hardloopsessies muziek of podcasts te beluisteren? Dan heb je een smartphone nodig. Dit biedt jou de kans om je favoriete muziek of podcasts te beluisteren terwijl je aan het hardlopen bent. Misschien helpt dit jou er zelfs wel bij om langer gemotiveerd te blijven. Om je favoriete afspeellijst of podcast af te spelen, is het wel belangrijk dat je beschikt over een stabiele internetverbinding. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om offline te beluisteren. 

Onbeperkt internet is in dit geval ideaal, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over dat je GB’s snel op zijn. Ben je nog op zoek naar een nieuw abonnement voor je telefoon? Dan is een onbeperkt internet abonnement een geweldige keuze. Zo kun je eindeloos gebruikmaken van je GB’s. 

Altijd navigatie bij je

Wat ook een pluspunt is van je telefoon meenemen tijdens het hardlopen, is dat je altijd navigatie bij je hebt. Ga je in een gebied hardlopen waar je nog niet eerder geweest bent? Dan bestaat de kans dat je op een gegeven moment niet meer weet waar je precies bent. In dit geval komt navigatie natuurlijk goed van pas. De navigatie apps op je smartphone helpen je erbij om weer op de juiste route te komen.

Je kunt altijd iemand bereiken

Nog een reden om met je smartphone te hardlopen, is dat je altijd iemand kunt bereiken. Mocht er iets gebeuren onderweg, dan kun je hulp inschakelen als je een telefoon bij je hebt. Dat is goed voor je gemoedsrust en geef een extra veilig gevoel als je aan het rennen bent. Bovendien ben je zelf ook altijd bereikbaar als je je toestel bij je draagt. Anderen kunnen jou dan alsnog bereiken, ondanks dat je aan het sporten bent.

Zoals je hierboven hebt gelezen, heeft het meenemen van je telefoon tijdens het hardlopen diverse voordelen. Om ervoor te zorgen dat je geen ongemak ervaart van je toestel, is het een aanrader om een sportarmband te dragen. 

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>