• Home
  • |
  • Recepten
  • |
  • Drie makkelijke én lekkere gerechten voor na het sporten!

Drie makkelijke én lekkere gerechten voor na het sporten!

Heb je net flink gesport en kun je nu wel een stevige maaltijd gebruiken? Na een workout is het extra belangrijk dat je je lichaam van gezonde voedingsstoffen voorziet. Naast voldoende eiwitten heb je namelijk ook nog elektrolyten, energie en andere stoffen nodig zodat je lichaam kan herstellen en spiervezels kan kweken! Gelukkig zijn er genoeg lekkere en gezonde recepten die perfect zijn om na het sporten te nuttigen. Wij deden inspiratie op via deze recepten pagina van HelloFresh. Ze zijn makkelijk en snel te bereiden na je training, maar ook geschikt voor mealprep. Je kunt de gerechten dus ook prima van tevoren maken en na het sporten opwarmen, zodat je meteen iets te eten hebt.

Thaise curry met biefstuk

Deze curry zit boordevol lekkere smaakmakers en is tegelijkertijd ook rijk door het gebruik van kokosmelk. Daarnaast bevat het voldoende vitaminen en eiwitten waar je lichaam extra behoefte aan heeft na het sporten. De basis van dit gerecht is een Thaise rode currypasta en deze is gewoon in de supermarkt te koop. We hebben voor dit gerecht nu biefstuk gebruikt, maar uiteraard kun je dat ook vervangen door een ander soort vlees of een vegetarisch alternatief!

  1. Fruit een eetlepel rode currypasta in een wok en voeg hier twee geperste teentjes knoflook aan toe.
  2. Doe er reepjes biefstuk bij en bak het snel aan.
  3. Giet er 200 ml kokosmelk bij en laat het geheel pruttelen. Intussen snijd je je favoriete groente fijn. Wij vinden het heerlijk om bosui, sperzieboontjes, spinazie, kool of paprika in de curry te gooien, maar daar kun je zelf dus nog flink mee variëren.
  4. Doe de fijngesneden groenten bij de curry in de pan en laat het nog een aantal minuten koken tot de groenten gaar zijn. Serveer de curry met rijst of noedels.

Tip: de curry maak je extra smaakvol door er vissaus, gemalen pinda’s, koriander, munt, Thaise basilicum en partjes limoen bij te doen!

Couscous met gegrilde groenten en kip

Kip is ontzettend gezond en erg veelzijdig. Daarom eten we graag kip na het sporten! De eiwitten in kippenvlees helpen onze spieren te herstellen als ze microscopisch beschadigd zijn. Combineer je kip met groenten, dan krijg je ook meteen vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen. Daarom zijn wij echt fan van dit recept!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
  2. Meng in een kom een aantal eetlepels olijfolie, een snufje zout, tijm, rozemarijn, peper en 4 geperste teentjes knoflook.
  3. Snijd een ui in partjes en drie aardappels in blokjes. Snijd vijf wortels in stukken en halveer de sperziebonen.
  4. Doe alles in een grote kom en voeg hier de kippendijen aan toe. Kipfilets mogen natuurlijk ook!
  5. Giet olie over het geheel heen en meng alles goed door met je hand. Alle ingrediënten moeten van een laagje olie zijn voorzien.
  6. Verspreid het geheel over het bakpapier en bak alles af op 220 graden in 40 minuten. Halverwege hussel je alles door.
  7. Serveer de groenten en de kip over de couscous, die je volgens de gebruiksaanwijzing hebt gekookt. Voor extra smaak doe je er harissasaus overheen!



Tip: ook voor dit recept kun je eigenlijk alle groenten gebruiken die je lekker vindt. Denk maar bijvoorbeeld aan paprika’s, zoete aardappel, bloemkool, asperges, aubergines of courgettes.

Linzencurry met spinazie

Linzen zijn echte superfoods boordevol eiwitten, ijzer, mangaan, fosfor en foliumzuur. Daarnaast zijn rode linzen ook nog eens makkelijk te bereiden, want deze hoef je slechts 30 minuten te koken! In deze curry hebben we daarom linzen als basis gebruikt. Samen met de antioxidanten in spinazie wordt dit gerecht een gebalanceerde maaltijd waar je lichaam goed van herstelt na een heftige sportsessie.

  1. Bak een gesnipperd uitje en voeg hier een geperst teentje knoflook, geraspte gember en een fijngesneden chilipepertje aan toe. Voeg er vervolgens curry-kruiden (wij gebruiken graag Garam Masala), korianderpoeder en komijnpoeder aan toe. Bak alles ongeveer twee minuten aan.
  2. Doe er een blik tomatenblokjes, santen (kokoscrème) en een beetje zout bij en roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook en voeg er een kopje linzen aan toe.
  3. Laat de curry een half uurtje zachtjes pruttelen en voeg er tegen het einde 300 gram spinazie aan toe. Deze laat je ongeveer drie minuten meekoken.
  4. Serveer de curry met rijst of naambrood.


Tip: deze curry is ook heerlijk met scrambled eggs, die je eerst maakt en later weer aan het gerecht toevoegt. Eieren bieden namelijk veel eiwitten, vitaminen, gezonde vetten en mineralen en deze voedingsstoffen kan je lichaam goed gebruiken!

Andere bekeken ook:

3 redenen waarom je eens een Italiaanse wijn zou moeten proberen

Gezonde wraps met kip maken? 4 Heerlijke variaties op een rijtje!

Recept: Healthy Pannenkoekjes met Hüttenkäse en havermout!

Team Fitcode

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>