Dit wil je weten over je zorgverzekering

Kijk je wel eens goed naar je zorgverzekering? Veel mensen hebben eigenlijk niet helemaal duidelijk hoe de verzekering precies in elkaar steekt. En dat is jammer, want je kunt maar beter weten waar je aan toe bent. Met een beetje geluk kun je zelfs geld besparen of gebruik maken van kortingen. Benieuwd hoe dat zit?

Voordelig sporten

Sport je graag of ben je van plan om dit meer te gaan doen? Dit kan extra voordelig met korting op sportschool via zorgverzekering. Dat is natuurlijk ideaal: het kan je zelfs extra motiveren om sportief bezig te gaan. Probeer een sport uit, zoals yoga of padel. Of ga met korting naar de gym. Jij kent je wensen hierin het best. Het is in ieder geval leuk om van zo’n actie gebruik te kunnen maken, maar je moet er maar net even vanaf weten.

Jaarlijkse aanpassingen

Je kunt jaarlijks aanpassingen doen aan je zorgverzekering. Dit is aan het eind van het jaar, want in het nieuwe jaar gaat de nieuwe verzekering vervolgens in. Het is dus slim om hier ieder jaar een momentje voor uit te trekken. Bekijk of je huidige verzekering nog goed bij je past. Wellicht heb je een extra aanvullende verzekering nodig. Of misschien wil je wel overstappen, van verzekeraar of type verzekering. Het is misschien niet het spannendste taakje om je mee bezig te houden, maar belangrijk is het zeker: het gaat immers wel om zorg en om je gezondheid. Neem dit daarom serieus. Het kan helpen om in december een reminder of herinnering in te stellen, die je mededeelt om ernaar te kijken.

Samen verzekerd

Je kunt een verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor je hele gezin. Kinderen verzeker je sowieso mee. Dit is gratis tot de leeftijd van achttien jaar. Wel is het zaak om dit aan te vragen, het liefst zo snel mogelijk naar de geboorte van je kind. Je kunt ook je partner meeverzekeren met zorgverzekering: dit is de moeite waard om uit te zoeken. Zo is de administratie rondom de verzekering bijvoorbeeld overzichtelijker, wat een belangrijk voordeel kan zijn. Ga na wat hierin je wensen zijn. Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan kun je weer eenvoudig overstappen naar een eigen zorgverzekering. Kies dan opnieuw een polis uit die bij je situatie past, dit kan inmiddels immers zijn veranderd.

Eigen risico bedrag

Je kunt zelf een keuze maken over de hoogte van je eigen risico bedrag bij de zorgverzekering. Heb je weinig tot geen zorg nodig? Dan is het de overweging waard om het bedrag voor je eigen risico te verhogen, zodat je maandelijks minder hoeft te betalen aan de zorgverzekering. Mocht je toch zorg nodig hebben, is het natuurlijk wel belangrijk dat je het hogere bedrag kunt betalen. Het is ook een optie om het eigen risico bedrag laag te ho

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>