Dit zijn de voordelen van dubbel glas

Ben je aan het verbouwen of renoveren en pak je ook je ramen en deuren aan? Of heb je schade aan je ramen of deuren en twijfel je of je deze direct wil vervangen door dubbel glas? Lees in alle gevallen snel verder over de vele voordelen van dubbel glas. Het lijkt misschien een behoorlijke investering, maar de dubbel glas prijs valt ontzettend mee en je ontvangt je investering dubbel en dwars terug! 

De voordelen van dubbel glas 

De voornaamste voordelen van dubbel glas zijn de energiebesparende, de warmte- en geluidsisolerende en inbraakwerende eigenschappen. Je verhoogt je wooncomfort, je veiligheid en je verlaagt tegelijkertijd je energienota. Wie wil dit niet? 

Energiebesparend 

Dubbel glas is vele malen energievriendelijker dan enkelglas. Dit komt voornamelijk door de (warmte) isolerende werking. Je verbruikt minder gas en elektriciteit na de installatie van dubbel glas en dit merk je direct aan je energienota, maar je verlaagt ook je CO² uitstoot en hiermee draag je bij aan een beter behoud van het milieu. 

Warmte- en geluidsisolatie

Dubbel glas wordt ook thermopane genoemd, thermo verwijst direct naar het woord warmte. Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen waar een spouw tussen zit. De spouw is gevuld met lucht wat zorgt voor warmte isolatie. Als gevolg verhoogt de isolatiewaarde van je woning, je houdt meer warmte in huis en bespaart op energie en je CO² uitstoot. 

Als extra voordeel werken de dubbele glasbladen met spouw geluidsisolerend. Er komt veel minder geluid naar binnen en er gaat minder geluid naar buiten. Je verhoogt direct je wooncomfort en je privacy! Zet die muziek binnenkort dus maar iets harder, want de buren en omwonenden krijgen veel minder mee van de geluiden in jouw huis na de installatie van dubbel glas. 

Inbraakwerend 

Bij dubbel glas kan je optioneel extra kiezen voor veiligheidsglas, maar dubbel glas biedt in alle vormen een inbraakwerende werking. Het is moeilijk te breken of in te slaan door de dubbele laag glasbladen met de spouw aan de binnenzijde. Veiligheidsglas is gemaakt uit een zeer stevige glassoort. Denkt de inbreker slim te zijn door dit glas uit te snijden? Dan komt deze voor een onaangename verrassing te staan. 

Wat is hr++ glas? 

De parel onder het dubbel glas is het hr++ glas: hoog rendement dubbel glas. Ontwikkeld met de nieuwste technieken is dit de meest isolerende optie in dubbel glas. Bij hr++ glas zit er in de spouw, tussen de twee glasbladen, geen lucht, maar edelgas. De randen zijn afgewerkt met een speciale kit en aan één zijde is het glas afgewerkt met een coating. Je vindt op de huidige markt geen beter of meer isolerend glas dan het hr++ glas. 

Verhoog je wooncomfort, je veiligheid en verlaag je energienota! 

Twijfelde je voor het lezen van dit artikel over de iets hogere dubbel glas prijs ten opzichte van de prijs van enkel glas? Dan weet je nu dat je dit in een mum van tijd terugverdient door de isolerende en energiebesparende eigenschappen van dubbel glas. Kies voor een beter wooncomfort, inbraakpreventie en draag bij aan een beter behoud van het milieu met je keuze voor dubbel glas.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>