Het runnen van jouw bedrijf kan veel van jou vergen. Als ondernemer is het toch belangrijk om opjouw lichamelijke en mentale gezondheid te letten. Je wilt toch niet een burn-out krijgen. Dit is een blog over ondernemen op een gezonde manier en we gaan jou een aantal tips geven om jou als ondernemer gezond te houden.

Slapen

Het is belangrijk dat je geconcentreerd jouw onderneming kan runnen. Het is daarom belangrijk dat je genoeg slaapt. Na een goede nachtrust kun je er overdag weer tegen en kun je jezelf ook beter concentreren. Zorg ervoor dat de omgeving waarin je slaapt, dus jouw slaapkamer ook een rustige uitstraling heeft. Een goede bed, matras en kussen kunnen jou helpen om goed te slapen. Daarnaast is het belangrijk dat je op tijd gaat slapen. Een ander tip is om niet op het beeldscherm of jouw tv of mobieltje of laptop te kijken vlak voordat je gaat slapen.

Gezond eten en drinken

Een goed eetpatroon is ook belangrijk voor jou als ondernemer. En natuurlijk is gezonde voeding ook belangrijk. Als ondernemer kan jouw dag hectisch zijn. Maar dat betekent niet dat je niet de tijd moet nemen voor jouw voeding. Het is belangrijk om jouw dag te starten met ontbijt. Het ontbijt overslaan is niet goed. Jouw lunch en avondeten zijn ook erg belangrijk. Het is niet erg om af te toe te kiezen voor fastfood, maar dat moet je niet te vaak doen. Eet veel groente en fruit.

Het kan natuurlijk ook lekker zijn om een flesje prik te drinken. Maar dit is niet goed voor jouw lichaam. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. Water zorgt ervoor dat jouw lichaam genoeg gehydrateerd blijft.

Bewegen

Als ondernemer ben je veel bezig. Je kunt lange dagen op kantoor maken en lang blijven zitten. Maar dat is natuurlijk niet goed. Het is goed om regelmatig op te staan en even rond te lopen. Je kunt misschien de neiging hebben om het niet te doen, omdat je werk af moet maken. Toch willen we jou aanraden om te bewegen. Je kunt ook in jouw lunchpauze gaan lopen. Vind je het moeilijk om te doen? Dan kun je dit samen met een collega doen.

Gadgets om gezondheid te monitoren

Er zijn allerlei gadgets om gezondheid te monitoren waarmee je jouw gezondheid kan monitoren. Je kan kiezen voor een smartwatch met een stappenteller. Op deze manier kun je altijd de tijd nagaan, maar toch ook de stappen die je dagelijks maakt bijhouden. Op jouw telefoon kun je bijvoorbeeld een app downloaden waarmee je stappen kan tellen.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>