Smartengeld na een ongeluk in de sportschool

Een ongeluk in de sportschool kan gebeuren. Door een niet-oplettende sporter, door nalatigheid van de sportschool of door iemand die opzettelijk schade wil aanbrengen. Dat kan letsel opleveren bij het slachtoffer. Het is dan handig om bijvoorbeeld B&O Letselschade in te schakelen om je juridisch te ondersteunen. Je kunt voor de lichamelijke schade schadevergoeding claimen. Als je als slachtoffer lichamelijk hersteld bent, maar nog emotionele schade ondervindt, kun je ook smartengeld claimen. Schadevergoeding is vaak gemakkelijker en eerder te bepalen. De hoogte van het smartengeld en of je dat überhaupt kunt krijgen is pas wat later aan de orde. 

Emotionele schade

Smartengeld kan worden geclaimd voor emotionele schade. Het kan ook zo zijn dat jijzelf niet alleen emotionele schade oploopt, maar je partner of familie ook. Een ongeluk in de sportschool zal gelukkig niet snel zo erg uit de hand lopen. Wel kun je zelf misschien emotionele schade oplopen. Als je bijvoorbeeld fanatiek sporter was en je veel verdriet ervaart omdat je na je revalidatie niet meer je sport kunt beoefenen. Er zijn een hoop factoren die een rol spelen bij smartengeld na een ongeluk in de sportschool. 

Letselschade

Bovendien begint smartengeld bij een partij die aansprakelijkheid moet erkennen. Als de tegenpartij dit niet doet, kun je niet snel verder komen. Als de tegenpartij wel aansprakelijkheid erkent, kan je de schade op een rijtje zetten en schadevergoeding vragen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het letsel dat je hebt opgelopen. Bij een ongeluk in de sportschool zal het vaak gaan om bijvoorbeeld botbreuken. Als je bijvoorbeeld een arm breekt bij een ongeluk in de sportschool, ben je medische kosten kwijt voor je ziekenhuisbezoeken voor foto’s en eventueel gips. Maar je kunt ook inkomsten mislopen omdat je je werk niet meer kunt uitvoeren met een gebroken arm bijvoorbeeld. Ook dat kan in een schadevergoeding geclaimd worden. 

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>