Wat is padel en hoe werkt het?

Wellicht heb je al wel eens van het begrip padel gehoord. Dit is een combinatie van squash en tennis en wordt met vier personen gespeeld. Het speelveld is rechthoekig en heeft een afmeting van 20 x 10 meter. De wanden die het veld omringen, zijn gemaakt van hekwerk en glas. Het spel speel je met een speciale padelbal en een racket. Omdat de wanden mogen worden gebruikt om de tegenstander het lastiger te maken, is kracht die je aan iedere bal mee moet geven minder van toepassing. Dit maakt het spel erg laagdrempelig en het spel is natuurlijk een erg sociaal spel, dankzij de groep van vier personen.

De puntentelling van het spel

Als het aankomt op de puntentelling van het spel, is dit hetzelfde als bij een potje tennis. Er wordt dus met de punten 5, 30, 40, deuce, advantage en game gewerkt. Daarnaast wordt er altijd gewerkt met best of 3 sets. Het is dus toegestaan om de wanden te gebruiken tijdens een spelletje padel. Echter is het wel de regel dat de bal moet stuiteren in het vak van je tegenstander. Als de bal direct in contact komt met het glas, dan gaat het punt automatisch naar de tegenstander.

De opslag tijdens een spel padel

De opslag is net even wat anders vergeleken met een spel tennis. Het gaat om een onderhandse opslag en de bal moet diagonaal worden geslagen. Ook is het belangrijk om te weten dat een bal een keer moet stuiteren voor de slag. Het is toegestaan om de wand te gebruiken tijdens het opslaan van de bal. Wordt een bal te strak geserveerd en raakt deze het hekwerk in plaats van de wand? Dan mag je een tweede keer serveren.

Koop de juiste uitrusting bij een specialist zoals Padelxpert

Voor een spel padel heb je een speciale padelbal nodig. Deze bal is vergelijkbaar met een tennisbal, maar heeft een lagere atmosferische druk per cm2. Dit betekent simpelweg dat er minder snelheid aan de bal mee kan worden gegeven. Omdat je dus een speciaal racket en een bal nodig hebt, is het slim om je inkopen te doen bij een specialist zoals Padelxpert. Hierdoor zij jij en je vrienden of collega’s helemaal klaar om elkaar uit te dagen en je weet zeker dat je speelt met kwalitatief goed materiaal.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>