Team Fitcode
  • Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • 3 producten die niet te missen zijn in de sportschool

De sportscholen zijn alweer een tijdje open, ben jij een fanatieker sporter of ga je zo nu en dan naar de sportschool? Of je de deur nu platloopt of je gaat 1x per week naar de sportschool, met de juiste accessoires wordt het sporten veel leuker. Want een sporttas met de juiste accessoires zorgt niet alleen ervoor dat je goed jouw training kan volbrengen, ook kan het je motivatie verhogen. Een bidon, oortjes, goede muziek, ondershirts en leuke sportkleding zijn voorbeelden van zulke accessoires. Welke accessoires mogen niet ontbreken in jouw sporttas? We zetten hier de 3 must-haves op een rij.

Neem een goede bidon mee

Een van de eerste accessoires die niet kan ontbreken is een bidon. Heb jij net jezelf uitgeleefd op de loopband of op het roeiapparaat? Dan snak je vast naar water of wat anders te drinken. Een handige bidon met tuitje zorgt ervoor dat je gemakkelijk water kan drinken tijdens het sporten. Daarnaast zorgt sporten ook ervoor dat je zweet, door veel water te drinken zorg je dat je lichaam voldoende water heeft. Zo kan je lichaam na het sporten weer goed herstellen. Je bidon kan je trouwens ook vullen met een goede shake. Met een eiwitshake of een shake met supplementen zorg je ervoor dat jouw lichaam en spieren nog sneller hersteld na een training. Zo kan je de volgende dag of volgende keer weer sporten zonder al te veel spierpijn.

Goede sportkleding

In de meeste sportscholen kom je niet om daar op je paasbest uit te zien. Maar je loopt er ook niet in je oude kloffie rond. Leuke sportkleding vergroot je motivatie om te gaan sporten. Met een fijne legging, korte broek of leuke tanktop zie je er leuk uit en kan je niet wachten om ze aan te doen. Een item wat niet mag ontbreken in je sport outfit is een ondershirt. Ondershirts zorgen ervoor dat je minder snel zweet en houden je sportkleding langer netjes. Zo’n t-shirt voelt als een tweed huid, je hebt er dus geen last van tijdens het sporten. De ademende stof zorgt er ook voor dat je minder snel transpireert en geen last heb van nare geurtjes. Dat is ook wel fijn tijdens het sporten. En tjah, als je dan je leuke sportkleding aan hebt, kan je maar beter gaan sporten ook toch!

Neem een handdoek mee

Eigenlijk zou het verboden moeten zijn om zonder handdoek te sporten. Immers het is wel zo hygiënisch om de sporttoestellen schoon te houden. Het is helemaal niet erg dat je zweet, maar je wilt liever ook niet in andermans zweet liggen baden toch? Met een goed handdoek voorkom je dat. Zorg voor een leuke handdoek zodat je deze met plezier deze uit de tas haalt. Een lusje aan de handdoek is ook handig. Zo kan je de handdoek aan een bankje of fitness apparaat hangen en voorkom je dat je handdoek op de grond valt tijdens het sporten. Met een leuke print of een quote ga jij wel gemotiveerd sporten.

About the Author Team Fitcode


Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>