Action Pre-workout review [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze beoordeling

Action Pre-workout review

Action Pre-workout

Ondanks de ontzettend lage prijs van de Action Pre-workout zijn we er niet heel tevreden over.


De doseringen van de Action pre-workout zijn simpelweg niet hoog genoeg om hem effectief te maken. Om de pre-workout effectief te maken zou je per inname twee porties moeten nemen. Echter, hierdoor krijg je weer te veel van de ingrediënten binnen en zal je pre-workout ook nog is snel opraken. Wij raden je daarom aan om iets meer uit te geven aan een pre-workout die wel de juiste doseringen bevat!


Onlangs deden wij een pre-workout test waarin we meer dan 20 verschillende pre-workouts hebben vergeleken. Klik op de onderstaande knop voor de resultaten!

Welkom bij deze Action Pre-workout review! Voor koopjesjagers is de Action altijd een schot in de roos geweest, met betaalbare producten voor elk budget. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van om een goede deal te scoren?

In dit artikel staan we stil bij een, voor ons als sporters, interessant product uit de schappen van Action: de Bodymass Pre-workout. Nu pre-workouts steeds duurder lijken te worden, lijkt de pre-workout van de Action wellicht de redder in nood voor de sporters onder ons met een lager budget. We gaan daarom in deze review onderzoeken of deze voordelige pre-workout daadwerkelijk een goed alternatief is. Lees snel verder!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de pre-workout van de Action is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Action Pre-workout review in het kort:

Geen tijd of zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze Action Pre-workout review:

Voordelen Action Pre-workout

  • Zeer lage prijs; waarschijnlijk de goedkoopste pre-workout op de markt. 

Nadelen Action pre-workout

  • Bevat te lage doseringen om effectief te zijn.
  • Slechts in één smaak verkrijgbaar.
  • Slechts in één formaat van 300 gram verkrijgbaar.

Wat is de Action pre-workout?

Voordat we onder andere de ingrediënten, doseringen en smaken onder de loep nemen, laten we ons eerst richten op wat dit product in essentie is.

In de wereld van supplementen heeft de Action zijn eigen stempel gedrukt met hun pre-workout, door het te positioneren als misschien wel de goedkoopste pre-workout op de markt. Deze pre-workout, afkomstig van het merk Bodymass, belooft een extra boost te geven aan je trainingssessies. Laten we daarom maar eens een kijkje gaan nemen naar de ingrediënten en doseringen van deze pre-workout.


Ingrediënten en doseringen Action Pre-workout

De ingrediënten en doseringen zijn uiteraard de belangrijkste componenten van een pre-workout. Bevat de Action Pre-workout de juiste ingrediënten en zijn deze in de juiste hoeveelheden aanwezig?

Er zijn een aantal ingrediënten die je graag terug wilt vinden in een pre-workout. De pre-workout van de Action bevat deze gelukkig, en dit zijn de volgende ingrediënten:

  • L-Citrulline
  • Creatine
  • L-Arginine
  • Beta-Alanine
  • L-Taurine
  • Cafeïne

De bovenstaande ingrediënten zijn wetenschappelijk bewezen om je prestaties in de sportschool te optimaliseren en zitten over het algemeen in de meeste pre-workouts. Hoe zit het echter met de doseringen? We hebben gekeken naar hoeveel milligram de Action Pre-workout van elk ingrediënt bevat, en hebben dit vergeleken met wat over het algemeen een effectieve dosering is:

Ingredient

Action pre-workout dosering (per 8gr)

Effectieve dosering (per 8gr)

L-Citrulline

2240 MG

3000 MG

Creatine

1375 MG

2500 MG

L-Arginine

2200 MG

3000 MG

Beta-Alanine

640 MG

2000 MG

L-Taurine

240 MG

500 MG

Cafeïne

75 MG

100 MG

Wat opvalt is dat de doseringen van deze ingrediënten in de Action Pre-workout beduidend lager zijn dan de effectieve doseringen. Een effectieve dosering is van cruciaal belang om de gewenste resultaten te bereiken, en dit is waar de pre-workout van de Action lijkt te falen. 

Echter, om dit op te lossen zou je kunnen 'dubbel scoopen', waardoor je dus 16 gram pre-workout per keer binnenkrijgt. Het nadeel hiervan is dat je van de meeste ingrediënten weer te veel binnenkrijgt. Ook zal je twee keer zo snel door je pre-workout heen zijn. 


Hoe is de smaak van de Action Pre-workout?

Helaas is de Action pre-workout slechts beschikbaar in één smaak: Fruit punch. De mogelijkheid om te variëren in smaak ontbreekt dus, wat een minpunt kan zijn voor wie graag afwisselt.

Uiteraard hebben we deze smaak geprobeerd en in alle eerlijkheid zijn we niet heel erg weg ervan. De smaak van Fruit punch zelf is niet storend, maar we vinden hem wel lichtelijk chemisch smaken. 


Wat is de prijs van de Action Pre-workout?

De Action staat bekend om zijn voordelige prijzen, en hun pre-workout is geen uitzondering. Voor slechts €9,95 krijg je een verpakking van 300 gram, wat neerkomt op zo'n 37 scoops van 8 gram. Dit vertaalt zich naar een prijs van ongeveer €0,27 per scoop

Deze scherpe prijs is zeker aantrekkelijk en de prijs-kwaliteitverhouding lijkt op het eerste gezicht goed. Alhoewel de pre-workout niet effectief genoeg is, is dit wel in balans met de prijs. 


Gebruiksgemak van de Action Pre-workout

Naast de prijs is het gebruiksgemak een belangrijke factor. De Action Pre-workout wordt geleverd in poedervorm en kan gemakkelijk worden gemengd met water. Dit maakt het geschikt voor snelle inname voorafgaand aan je training. 

Verder is de pot alleen in 300 gram verkrijgbaar. Zoals hierboven besproken kun je hier 37 scoops uithalen; stel dus dat je wilt dubbel scoopen, zodat je wel genoeg van de doseringen binnenkrijgt om de pre-workout effectief te maken, dan moet je al vrij snel weer terug naar de winkel om een nieuwe pot te halen. Niet ideaal dus. 


Action Pre-workout review: Conclusie

Action Pre-workout review
Onze Score
5.0

Prijs / kwaliteit

Smaak

Ingredienten en doseringen

Dat was hem alweer: onze Action Pre-workout review!

Ondanks de ontzettend lage prijs zijn we niet heel positief over deze pre-workout. Ja, met een prijs van €0,27 per scoop is dit waarschijnlijk een van de goedkoopste pre-workouts op de markt. Echter, de doseringen van deze pre-workout zijn simpelweg niet hoog genoeg om hem effectief te maken. 

Om de pre-workout effectief te maken zou je per inname twee porties moeten nemen. Echter, hierdoor krijg je te veel van de ingrediënten binnen en zal je pre-workout ook nog is snel opraken. Dit betekent regelmatig naar de winkel moeten om een nieuwe pot te kopen. Wij zouden je aanraden om iets meer uit te geven aan een pre-workout die de juiste doseringen bevat!


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>