Deze sporten kan je buiten doen!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Deze sporten kan je buiten doen!

Sporten in een zaal of sportschool is al een tijdje niet meer mogelijk. Het is onzeker wanneer dit weer toegestaan zal zijn. In de tussentijd wil je natuurlijk wel fit blijven. Gelukkig zijn er veel sporten die je prima in de buitenlucht kunt doen. Veel sporten vinden standaard al in de buitenlucht plaats. Denk aan voetbal, atletiek, rugby of hockey. Maar wat nu als je een binnensport beoefent?

Fietsen

Nederland staat bekend als fietsland. Nergens ter wereld gebruiken zo veel mensen dagelijks de fiets. Door regelmatig te fietsen bouw je conditie op. Ook in kader van sport is de fiets populair. We stappen graag op de racefiets of mountainbike om lichaam en geest een boost te geven. Na een paar uur fietsen voel je je weer als nieuw.

Maximaal presteren op de fiets

Fietsen is een duursport. Dat betekent dat je al snel een paar uur op de fiets zit. Het is belangrijk om je fiets optimaal af te stellen op basis van je lichaamsbouw. Bikefit adviseert je hoe je dit kunt doen. Door de persoonlijke adviezen van Bikefit toe te passen voorkom je blessures en zullen je prestaties verbeteren. Ideaal voor sporters die vaker met klachten kampen, maar ook om ├╝berhaupt blessures te voorkomen!

Hardlopen

Hardlopen is een sport waar iedereen in principe aan kan beginnen. Met een paar hardloopschoenen en sportkleding ben je good to go. Let er wel op dat als je begint met hardlopen, je een verstandig opbouwschema gebruikt. Online kun je hier veel informatie over vinden. Met een opbouwschema voorkom je blessures.

Bootcamp

Bootcamp is een relatief nieuwe sport die zowel binnen als buiten gedaan kan worden. Onder leiding van een instructeur wordt je afgemat met een scala aan verschillende oefeningen. Bootcamp doe je meestal in een groepje, maar je kunt het ook in de vorm van personal training doen. Bij bootcamp train je veel met je eigen lichaamsgewicht. De oefeningen wisselen elkaar continu af. Je krijgt geen rust en dit maakt bootcamp een uitermate effectieve training.

Buiten boksen

Boksen is een populaire zaalsport. Zeker de laatste jaren is het aantal mensen dat de edele bokssport beoefent, in hoog tempo toegenomen. Je kunt in de buitenlucht ook een bokstraining doen. Er zijn vrij veel boksscholen die buiten een trainingsruimte ingericht hebben. Hier kun je op de bokspaal of op de mat trainen. Als je samen met een huisgenoot, gaat boksen, dan kun je in principe alles doen zoals in de zaal. Dat betekent stoten doornemen en sparren.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>