Etos Whey Protein Eiwitpoeder review [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze beoordeling

etos eiwitshake

Etos Whey Protein Eiwitpoeder

Het Eiwitpoeder van de Etos is niet echt een aanrader. Zo smaakt deze eiwitshake ontzettend chemisch en is de oplosbaarheid ontzettend slecht. Verder bevat deze shake relatief weinig eiwit, maar veel suikers en koolhydraten. Verder is deze shake ook alleen te krijgen in een zak van 17 servings waardoor je regelmatig een nieuwe zak nodig hebt.


Onlangs deden wij een Eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

Overweeg jij het Etos Eiwitpoeder te kopen? Goed nieuws! Wij hebben dit product namelijk onder de loep genomen in een uitgebreide Etos Whey Protein review!

Vanuit onze volgers krijgen we namelijk ontzettend veel vragen over de eiwitshake van de Etos. Hoe goed is deze bijvoorbeeld? Is hij net zo goed als andere populaire eiwitshakes?

Om antwoord op deze vragen te geven hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar deze proteïne shake. In een uitgebreide test hebben we het eiwitpoeder van de Etos beoordeeld op smaak, prijs / kwaliteit, voedingswaarden en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

Kortom, als jij overweegt deze eiwitshake te kopen, dan is artikel voor jou. Lees gauw verder en ontdek onze (verrassende) resultaten.

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de eiwitshake van Etos is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Etos Eiwitshake review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de proteïne shake van de Etos. 

Voordelen Etos Eiwitpoeder

  • Verkrijgbaar in haast elke etos

Nadelen Etos Eiwitpoeder

  • Bevat relatief weinig eiwit en veel suikers / koolhydraten
  • Slechts 2 smaken te koop
  • Smaak is niet goed
  • Veel klonten, lang nodig om te mengen

Welke eiwitshakes heeft Etos?

Etos is waarschijnlijk een van de bekendste winkels in Nederland op het gebied van cosmetica, verzorging en soortgelijke producten. Ook op het gebied van Eiwitshakes en voedingssupplementen heeft Etos de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt.

Sinds een aantal jaar kun je bij de Etos namelijk ook terecht voor eiwitshakes, eiwitpoeders en andere sportsupplementen. Ook goed om te vermelden: bij Etos kun je ook Body&Fit producten kopen.

In deze review hebben wij echter voornamelijk gekeken de huismerk Whey Protein van Etos. Zoals je in onderstaande screenshot kunt zien komt deze in een reguliere versie en een "vegan protein" versie. 

Eiwitshake Etos

Wat je wellicht ook opvalt in bovenstaande screenshot is het feit dat je hier ook een Body&Fit Smart Protein product ziet. Dit klopt, je kunt bij Etos namelijk ook Body&Fit producten kopen.

Het assortiment Body&Fit producten bij Etos is redelijk groot echter is de prijs vaak iets hoger dan wanneer je rechtstreeks bij Body&Fit zelf besteld. 


Voedingswaarden Etos eiwitshake

In deze Etos Eiwitpoeder review gaan we als eerst kijken naar de voedingswaarden. Inmiddels hebben we tientallen eiwitshakes mogen testen en om de beste eiwitshake te bepalen, bekijk je altijd eerst de voedingswaarden.

Uiteindelijk koop je een eiwitshake natuurlijk voor de eiwitten. Om deze reden heb je het liefste een shake met veel eiwitten en weinig koolhydraten, suikers en vetten.

Hieronder is een overzicht van de voedingswaarden van Etos Eiwitpoeder. Goed om te vermelden: we hebben gekeken naar de naturel voedingswaarden. Er zitten kleine verschillen tussen de verschillende smaken, houdt hier dus rekening mee. 

Voedingswaarde

Per serving

Energie (Kcal)

113 kcal

Eiwitten

20 gram

Vetten

1,8 gram

Koolhydraten

3,6 gram

Suikers

2,4 gram

In alle eerlijkheid zijn dit niet hele goede voedingswaarden in vergelijking met andere eiwitshakes. Zo bevat het eiwitpoeder van de Etos relatief veel suiker en valt het aantal gram eiwitten in beetje tegen.


Hoe is de smaak van de Etos whey protein?

Naast de voedingswaarden hebben we in deze review natuurlijk ook gekeken naar de smaak. Wanneer je deze shake dagelijks gaat drinken wil je natuurlijk dat de shake enigszins weg te krijgen is, een vieze eiwitshake is waarschijnlijk iets wat je zelf je ergste vijand niet wenst.

Hieronder een overzicht van de verschillende smaken die je kunt kopen: 

Eiwitpoeder Etos smaken

  • Vanille
  • Banaan
  • Chocolade
  • Aardbei

Zoals je kunt zien is deze eiwitshake verkrijgbaar in 4 verschillende smaken. Uiteraard hebben we deze alle 4 geproefd en in alle eerlijkheid zijn we niet heel erg gecharmeerd van de smaak.

Zo hebben deze eiwitshake met water en melk gedronken en beide keren waren we niet erg onder de indruk. Helaas is de oplosbaarheid van dit eiwitpoeder niet heel goed en smaakt hij een beetje chemisch. In vergelijking met andere eiwitshakes is dan ook zeker een van de mindere eiwitpoeders die we tot nu toe hebben gedronken.


Prijs Eiwitshake Etos 

Goed, na de voedingswaarden en de smaken mag de prijs van deze eiwitshake natuurlijk ook niet ontbreken. Als jij het eiwitpoeder van Etos overweegt te kopen wil je natuurlijk weten hoe deze prijs zich verhoudt tegenover andere eiwitshakes.

Waar je in eerste instantie zou denken dat deze eiwitshake relatief goedkoop is, blijkt dit in de praktijk net even anders te liggen.

De eiwitshake van Etos koop je in zakken van 17 servings, 1 zo'n zak kost je zonder korting of aanbieding €14,99 euro. Omgerekend komt dit dus neer op een prijs van €0,88 eurocent per eiwitshake.

Dit is relatief duur. Gemiddeld gezien liggen andere eiwitshakes van merken zoals Body&Fit of MyProtein gemiddeld rond de €0,75 eurocent per eiwitshake.   

Een nadeel van dit eiwitpoeder is dat hij alleen verkrijgbaar in een zak van 17 servings waardoor je niet groter in kan kopen, hierdoor ben je dus vaak duurder uit dan wanneer je eiwitpoeder bij een webshop koopt. 


Etos Eiwitpoeder review: Conclusie

etos eiwitshake
Onze Score
6.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Als je tot hier bent gekomen: chapeau! Zoals je hebt kunnen lezen in deze Etos eiwitpoeder review zijn we niet heel positief over deze eiwitshake.

Zo is allereerste de smaak niet heel denderend. Ja, er zijn 4 verschillende smaken verkrijgbaar, echter zijn deze smaken ontzettend chemisch en is de oplosbaarheid verre van goed. Na 2 minuten schudden met onze shakebeker kwamen we nog steeds klontjes tegen.

Ook laat deze eiwitshake op het gebied van voedingswaarden nog aardig wat te wensen over. Zo bevat de shake - in vergelijking met andere eiwitshakes - relatief veel suiker en weinig eiwitten. We kunnen wel tientallen eiwitpoeders opnemen die over betere voedingswaarden beschikken.

Als laatste is de eiwitshake van de Etos niet eens heel goed, iets wat je misschien wel zou verwachten. Per eiwitshake betaal je zo'n €0,88 eurocent, dit terwijl andere (betere) eiwitshakes gemiddeld zo'n €0,71 eurocent kosten per shake.  Kortom, wat ons betreft zijn er verschillende alternatieven die veel beter zijn. 

Ben jij op zoek naar een goede eiwitshake? Kies dan voor een andere eiwitshake. Onze persoonlijke favorieten zijn de Whey Perfection, XXL Nutrition Whey en de Impact Whey Protein.  Niet voor niets zijn deze als beste uit onze officiële eiwitshake test in 2023 gekomen. 


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>