april 22

0 comments

Gold Standard Whey Review [test 2020]

By Team Fitcode

april 22, 2020


De Gold Standard Whey is wellicht een van de bekendste eiwitpoeders binnen de supplementen markt. Deze Whey van het merk Optimum Nutrition gaat al jaren mee en wordt door menig sporter als zeer positief beoordeeld.

Zoals bij de meeste eiwitshakes wordt er ook bij de Gold Standard whey veel gebruik gemaakt van marketing. Maar hoe goed is deze whey nou eigenlijk echt? Lees gauw verder want we gaan je precies vertellen hoe goed deze eiwitshake is en of deze je geld waard is!

Gold Standard 100% Whey - Optimum Nutrition

Eind beoordeling: 4.5/5

Voedingswaarden

Smaak

Prijs

Gebruiksgemak


Wat is gold standard whey?

Gold Standard 100% Whey Protein is bij uitstek de bekendste eiwitshake van het merk Optimum Nutriton. Optimum Nutrition claimt zelfs dat dit de Nr. 1 whey proteïne wereldwijd is. Deze eiwitshake staat bekend om zijn hoge hoeveelheid eiwitten, zo bevat 1 scoop maar liefst 24 gram hoogwaardige eiwitten. Bovendien bevat een eiwitshake van Gold Standard slechts 3 gram koolhydraten.

Volgens Optimum Nutrition zijn dit de belangrijkste voordelen van Gold Standard Whey:

  • Nr. 1 whey proteïne wereldwijd!
  • Bevat 24 gram proteïne per serving
  • 4 gram BCAA's en 3.5 gram Glutamine
  • Versterkt met plantaardige enzymen

Optimum Nutrition

De Gold Standard Whey is een product van het grote Amerikaanse merk Optimum Nutrition. Dit merk bestaat al meer dan 30 jaar en staat bekend om zijn hoogwaardige supplementen.

Het merk kent zijn oorsprong dus in Amerika, echter is dit merk tegenwoordig ontzettend groot geworden en is het alleen in Amerika al te krijgen in meer dan 10.000 winkels, sportscholen en supermarkten.

Daarnaast worden de producten van Optimum Nutrition verkocht in meer dan 70 landen wereldwijd.

Zelf hebben we een aantal keren producten van het merk Optimum Nutrition aangeschaft. Eigenlijk zijn we nooit echt teleurgesteld door het merk.

De kwaliteit van Optimum Nutrition is eigenlijk altijd goed. Niet zo gek overigens, ze zetten zich namelijk in de markt als bedrijf dat zich richt op het duurdere segment.

Om die reden zijn de producten van Optimum Nutrition vaak wat duurder dan goedkopere alternatieven. 

Hoe hebben we gold standard whey beoordeeld?

Goed, we gaan in deze review dus inzoomen op de Whey Protein van het merk Optimum Nutrition. Om je een beter beeld te geven van deze review lijkt het ons een goed idee om eerst even kort te beschrijven waar we precies naar gaan kijken.

Bij deze review hebben we de Gold Standard Whey beoordeeld op de volgende factoren:

  • Voedingswaarden
  • Smaak
  • Prijs
  • Gebruiksgemak

Voedingswaarden Gold Standard Whey

Bij elke eiwitshake review kijken we eigenlijk altijd als eerste naar de voedingswaarden. In onze ogen koop je een eiwitshake namelijk om extra eiwitten binnen te krijgen. Dit betekent dus dat je eigenlijk altijd op zoek bent naar de shake met de hoogste hoeveelheid eiwitten.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de shake niet te veel onnodige koolhydraten (suikers) en vetten bevat.

De voedingswaarden van de Gold Standard Whey zijn als volgt:

Voedingswaarden 

Per portie

Energie

125 Kcal

Eiwit

24 gram

Koolhydraten

3,3 gram

Vetten

1,7 gram

Zoals je kan zien bevat 1 Standard whey shake zo'n 24 gram eiwitten. Dit is een keurig aantal en zeker een prima hoeveelheid in vergelijking met andere eiwitshakes.

Dit product bevat per maatbeker dus 24 gram hoogwaardige wei proteïne, 3.5 gram glutamine en 5 gram BCAA's (Branche Chain Amino Acids).

Deze hoogwaardige wei eiwitten bestaan uit verschillende soorten eiwitten. Deze eiwitten worden ontzettend snel opgenomen door het lichaam waardoor ze perfect zijn voor na het trainen.

Het volgende punt waar we naar kijken is de hoeveelheid vetten en koolhydraten. Zoals we eerder al aangaven wil je altijd een shake met zo min mogelijk koolhydraten en vetten aangezien het je doel is om zo veel mogelijk eiwitten binnen te krijgen.

Met 3,3 gram koolhydraten en 1,7 gram vetten is deze shake laag in koolhydraten en vetten. De voedingswaarden van deze shake zijn dus prima in orde!

Gold Standard 100% Whey Protein lekker?

Als tweede punt hebben gekeken naar de smaak. Je Whey Protein shake kan namelijk nog zulke goede voedingswaarden hebben, zonder een lekkere smaak zul je het waarschijnlijk niet gaan drinken.

De Gold Standerd 100% whey is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende smaken. De populairste smaken zijn: Banana, Chocolate Peanut butter, Rocky Road en Strawberry.

Zelf drinken wij onze eiwitshake eigenlijk altijd het liefst met een chocolade smaakje. Dit omdat we de whey ook vaak door onze kwark doen. (Als je dit nog nooit hebt gedaan, probeer het!!!)

Echter vonden we dat we alle verschillende smaken getest moeten hebben om een eerlijke review te kunnen.

Om die reden hebben we van alle bovenstaande smaken een sample besteld. Onze verwachtingen waren hoog aangezien we veel goede recensies over de smaak tegen kwamen.

We hebben de shakes zowel met melk als met water geprobeerd.

Wat vonden we ervan?

Prima!

Alle verschillende smaken waren in onze ogen goed. Niet extreem lekker maar zeker niet vies, vooral met melk was het smullen geblazen. Onze favoriet was by far de Chocolate Peanut butter smaak.

Ook hebben we de Whey door onze kwark gedaan, ook dit was top! Over de smaak hoef je jezelf dus zeker niet tdruk te maken!

Prijs van Gold Standard whey 100%

Uiteraard kunnen we in deze Gold Standard Whey Review de prijs niet achter wegen laten. Er zit namelijk ontzettend veel verschil in whey shakes en de verschillende websites.

De ene eiwitshake is ontzettend duur en de andere is juist weer aan de goedkope kant. Wij vinden het belangrijk dat onze lezers altijd een eerlijk beeld krijgen van de prijs.

Om die reden kijken we bij elke review die we doen kritisch naar de prijs. Dit hebben we dan ook bij de 100% whey van Optimum Nutrition gedaan.

Zo zijn we het internet af gaan zoeken om te kijken welke webshop de Whey van Optimum Nutrition tegen de laagste prijs verkoopt.

Gold Standard Whey 100% is bij verschillende webshops te krijgen, maar waar is hij eigenlijk het goedkoopste?

Aanbieder

Prijs

Kopen

Body&Fit shop 

908 Gram (31 shakes) € 24,90

Bol.com

908 Gram (31 shakes) € 29,90

Zoals je kunt zien is de Gold Standard Whey maar liefst 5 euro goedkoper bij Body&Fit shop dan bij Bol.com.

 Klik hier om de 100% whey direct te bestellen bij Body&Fit shop

Gebruiksgemak Gold Standard whey 100%

Als laatste kijken we bij deze review naar de gebruiksgemak van de eiwitshake. Nu denk je misschien: "Huh, wat moet ik mezelf voorstellen bij gebruiksgemak voor een eiwitshake?"

Dit is een goede vraag!

Bij gebruiksgemak kijken we naar de oplosbaarheid van de shake en hoe goed de verpakking is. Ook niet geheel onbelangrijk aangezien er veel shakes zijn die ontzettend slecht oplossen.

Dit is bij de Gold Standard Whey gelukkig niet het geval. De shake lost eigenlijk heel snel op en we hadden niet eens het zeefje nodig wat we normaal gebruiken in onze shakebekers.

Daarnaast ziet de verpakking van deze shake er ook gewoon super smooth uit. Alles klopt in onze ogen!

Conclusie

Dat was hem dan: onze review voor de Whey Protein van Optimum Nutrition! Al met al zijn we zeer te spreken over deze whey protein shake.

Zo levert 1 portie je maar liefst 24 gram hoogwaardige eiwitten, 5 gram Bcaa's en 3.5 gram glutamine op. Bovendien is de whey shake ontzettend laag in suikers en vetten waardoor het zeker een gezonde optie is.

Ook de prijs van 100% whey is zeer aangenaam. Omgerekend betaal je zo'n 66 eurocent per scoop 100% whey, dit is een zeer nette prijs als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt.

De smaken zijn ook top en het gebruiksgemak is prima. Al met al zeker een goede shake! Als jij op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaarde shake dan is de 100% whey van Optimum Nutrition voor jou!

Impact Whey Protein - MyProtein[test 2020]
Wat is de beste eiwitshake? Top 5 best getest!

Team Fitcode

Over Fitcode.nl

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!

>