Whey Perfection Review

Whey perfection review

Whey Perfection

De Whey Perfection van Body&Fit is zeker een aanrader. Zo betaal je omgerekend ongeveer €0,85 per eiwitshake waarmee dit een van de goedkoopste eiwitshakes van Nederland is. Verder bevat elke shake maar liefst 23 gram eiwitten en slechts 1 gram koolhydraten. Ook is de shake in meer dan 30 verschillende smaken te krijgen, is de smaak goed en lost hij snel en gemakkelijk op in zowel water als melk. 

Wanneer we het hebben over eiwitshakes is de kans groot dat je gelijk aan whey perfection van Body&fitshop denkt.

Dit omdat deze eiwitshake waarschijnlijk één van de meest populaire en best verkochte eiwitshakes is van Nederland. Wanneer iemand aan het merk Body & Fit denkt is de link met de whey perfection shake snel gelegd.

Zelf gebruiken we deze shake al jaren en het leek ons dan een goed idee om eens een review te schrijven over dit product.

We krijgen namelijk veel vragen over eiwitshakes en merken dat veel mensen zich afvragen welke shake ze het beste kunnen kopen. Laten we beginnen!

Hoe hebben wij getest?

Om te bepalen hoe goed Whey Perfection is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Whey Perfection van Body&Fit Review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de Whey Perfection.

Voordelen Whey Perfection

  • 23 gram eiwit en slechts 1 gram koolhydraten per shake
  • Verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende smaken
  • Oplosbaarheid is goed 
  • Met 0,85 eurocent per eiwitshake een van de goedkoopste eiwitshakes van Nederland

Nadelen Whey Perfection

  • Verpakking is lastig mee te nemen

Welke smaken heeft Whey Perfection?

De whey perfection van Body&Fit is verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende smaken. Hieronder is een foto te zien van de productpagina van de Whey Perfection met de verschillende smaken:

Snmaken whey perfection

Natuurlijk is de smaak van een eiwitshake ook ontzettend belangrijk. Hoe gezond een shake ook mag zijn, als deze niet lekker is zal je er nooit veel gaan drinken.

Om die reden beoordelen we de smaak van eiwitshakes ook altijd. Hierbij is het natuurlijk wel zo dat iedereen een andere smaak heeft. Uiteindelijk komt de smaak dus een beetje neer op persoonlijke voorkeuren.

Wel kunnen we je garanderen dat we al vele verschillende eiwitshakes geproefd hebben. Zelf gebruiken we momenteel de Chocolate Milkshake smaak van Whey Perfection en vinden deze in vergelijking met andere shakes zeker een van de beter smakende shakes. 

Ook hebben we de banaan, vanille, aardbei, cookies&cream smaak getest. Ook deze smaken vielen prima in de smaak bij ons.

Het mooie van de Whey Perfection is dat Body&fit zogenaamde Variety Packs verkoopt. Hierbij krijg je 12 verschillende smaak samples voor een leuke prijs. 

Onze favoriete Whey Perfection Smaken

  • Banana Milkshake
  • Vanille
  • Chocolate Milkshake

Hoe zijn de voedingswaarden van Whey Perfection?

Uiteindelijk neem je een eiwitshake natuurlijk voor de voedingsstoffen die de shake levert.  Dit is dan ook altijd een belangrijk onderdeel van onze supplement reviews. Hieronder zie je de voedingswaarden:

Voedingswaarde whey perfection

De voedingswaarden van Whey Perfection zijn ontzettend goed. Wanneer je bovenstaande ingrediënten / label ziet dan vallen er een paar dingen op:

  • Whey perfection bevat slechts 1,1 gram koolhydraten waarvan een 0,8 gram suikers
  • Per scoop krijg je zo'n 22 gram eiwitten binnen, een mooi aantal

Kwa voedingswaarden scoort de Whey Perfection dus zeker goed, er zijn geen gekke dingen te zien en met deze voedingswaarden is de shake simpelweg ontzettend goed.


Hoe is de prijs van  Whey Perfection?

De prijs /kwaliteits verhouding van de Whey Perfection van Body&Fit is een gevoelig onderwerp. Dit komt doordat er een aantal jaren geleden nogal wat ophef is ontstaan rond deze eiwitshake, zo zouden de voedingswaarden in de Whey totaal niet overeen komen met het label.

Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval en vermeld Body en Fitshop netjes de officiële labresultaten op hun website. Over de kwaliteit van het eiwitpoeder hoef je jezelf dus niet meer druk te maken.

Daarnaast worden we ook zeer enthousiast als we het hebben over de prijs van deze eiwitpoeder. Voor een pot van 81 shakes betaal je namelijk momenteel slechts €35 euro. Hiermee is het een van de goedkoopste eiwitshakes op de markt.

Gemiddeld betaal je voor de  whey perfection omgerekend zo'n €0,85 per shake. Een prima bedrag wanneer je dit afzet tegen de beste eiwitshakes van dit moment. 

Naam Pre-Workout

Prijs per Dosering

Eiwitten
(per 100 gram)

Kcal
(per 100 gram)

Vet 
(per 100 gram)

Koolhydraten
  (per 100 gram)

Suikers
  (per 100 gram)

MyProtein Impact Whey Protein

€0,82

82 gram

412 kcal

7.5 gram

4 gram

4 gram

XXLNutrition Whey Delicious

€ 1,00

80 gram

388 kcal

5,7 gram

5,6 gram

5,6 gram

BULK Pure Whey Isolate™

€1,07

84 gram

361 kcal

0,6 gram

5 gram

1,6 gram

Orangefit Protein

€1,13

79,5 gram

399 kcal

7,8 gram

6,8 gram

0,2gr

Cleannutrition Whey Protein

€1,22

80 gram

399 kcal

6gr

8gr

?


Hoe goed lost de Whey Perfection op?

Wanneer we een eiwitshake beoordelen kijken we altijd eerst naar de oplosbaarheid van het poeder. We hebben het namelijk al zo vaak mee gemaakt dat we een bepaalde shake willen drinken en dat we stikken in de dikke brokken poeder.

Het is in onze ogen dan ook altijd belangrijk dat een eiwitshake goed mengt met water of melk zonder dat er dikke klonten ontstaan. Ook kijken we of de hoeveelheid water die op het etiket staat klopt met de werkelijkheid. 

Volgens de gebruiksaanwijzing van Body&Fit zou je 1 maatschep moeten mixen met zo'n 250 ml water of melk. Zelf nemen we normaal gesproken onze shakes met water, maar in dit geval hebben we zowel water als melk getest.

De oplossing bij beide varianten was prima en we hebben dan ook niets aan te merken op de oplosbaarheid van deze poeder. Zelfs met 150 tot 200 ml water of melk heb je nog een prima shake zonder dikke klonten erin.


Whey Perfection ervaringen

Naast onze eigen whey perfection ervaringen is deze review natuurlijk niet compleet zonder de ervaringen van andere consumenten. Om je een beeld te geven van deze eiwitshake hebben we hieronder een aantal reviews van consumenten opgenomen. 

Ik had de witte chocolade en die vind ik superlekker. Heb nog nooit zo'n lekkere eiwitshake op. Hij mixt ook goed met melk

Ik gebruik vanille zelf iedere ochtend in de yoghurt. Laat zich vrij makkelijk mengen als je het er eenmaal goed doorheen hebt en smaakt goed!

Al jaren gebruik ik deze proteïne, paar keer andere geprobeerd maar kom toch altijd terug op deze. Makkelijk te gebruiken voor zowel Shake als te verwerken in andere recepten zoals pannekoeken!


Whey Perfection: Conclusie

Whey perfection review
Onze Score
9.3

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Al met al is de Whey Perfection van Body&Fitshop in onze ogen één van de beter eiwitshakes die momenteel te krijgen is op de Nederlandse en Belgische markt.

Dit heeft meerdere redenen die we hieronder even kort zullen toelichten.

Laten we beginnen bij de belangrijkste: de voedingswaarden van deze eiwitshake zijn meer dan in orde. Elke shake geeft je zo'n 22 gram eiwitten en daar staan bijna geen suikers en koolhydraten tegenover. 

Of je nu wilt afvallen of aankomen, met deze voedingswaarden zit je eigenlijk altijd wel goed.

Daarnaast is de prijs zeer goed en betaal je omgerekend zo'n 0,85 eurocent per shake. Ontzettend goedkoop helemaal als je het vergelijkt met andere aanbieders in de markt.

Buiten bovenstaande zaken om is het ook nog eens zo dat er ontzettend veel verschillende smaken zijn, de oplosbaarheid goed is en de shakes ook nog eens goed smaken. Een absolute aanrader als je het ons vraagt dus. 


Veelgestelde vragen

Is Whey Perfection Goed?

De Whey Perfection eiwitshake van Body en Fit is goed uit onze test gekomen. Wij vinden dit een betaalbare shake die beschikt over goede voedingswaarden, verschillende smaken en goede oplosbaarheid. 


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

Om een goede Whey Perfection review te schrijven doen wij uitgebreid onderzoek. We kijken hierbij naar verschillende criteria zoals de voedingswaarden, smaken, en natuurlijk de prijs. Op basis hiervan bepalen we vervolgens hoe goed we dit drankje vinden. De resultaten van deze review vind je in ons artikel.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>