• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Reviews
 • /
 • GustavGym Amsterdam Review: Onze ervaringen met deze luxe sportschool!

Overweeg jij bij GustavGym te gaan sporten? Goed nieuws! Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een uitgebreide Gym Review gedaan van deze sportschool.

Zelf zit ons kantoor namelijk in de omgeving van Amsterdam en we krijgen regelmatig vragen over deze sportschool. Om deze reden besloten we de proef op de som te nemen en een paar keer te gaan sporten bij deze gym.

In dit artikel delen we onze ervaringen met GustavGym. Is deze sportschool echt zo goed als de meeste mensen zeggen? Je ontdekt het in onze GustavGym sportschool review!

Let op

Op 2 januari 2020 zijn beide vestigingen van Gustav Gym in Amsterdam overgenomen door Urban Gym Group. De groep, die bestaat uit fitnessconcepten TrainMore, Clubsportive en High Studios.


GustavGym bestaat dus momenteel niet meer!


GustavGym is een luxe sportschool met verschillende locaties in Amsterdam. Met meerdere filialen verspreid over de stad biedt GustavGym een exclusieve ervaring voor sporters die net even wat extra's zoeken in een sportschool. 

Wanneer je een van hun locaties binnenstapt, word je meteen begroet door state-of-the-art apparatuur, strakke interieurs en een atmosfeer die professionaliteit uitstraalt.

Wat onderscheidt GustavGym van de rest? Naast topklasse apparatuur, biedt het een scala aan groepslessen, persoonlijke trainingsopties en wellness-faciliteiten die zelden in één enkele plek worden gecombineerd.

Maar het zijn niet alleen de faciliteiten die het bijzonder maken; het personeel staat altijd klaar om te helpen, te begeleiden en te adviseren, waardoor elk bezoek persoonlijk en effectief aanvoelt.

Kortom, de beloftes die GustavGym maakt zijn redelijk groot. Kan GustavGym dit echter waarmaken? Lees gauw verder!


Hoe is de apparatuur bij Gustav Gym?

Als je, net als wij, in veel verschillende sportscholen hebt getraind, weet je dat niet alle apparatuur gelijk is. Hoe zit dit met de apparatuur bij GustavGym?

Allereerst moeten we het hebben over het merk waar ze voor hebben gekozen: Technogym. Als je nog nooit op een Technogym-apparaat hebt getraind, doe je jezelf tekort.

Deze apparaten zijn het toppunt van innovatie en design, en GustavGym heeft ervoor gekozen om volledig in te zetten op deze lijn. Dat zegt al veel.

Het aanbod is indrukwekkend: van geavanceerde krachtapparatuur, waarbij elk mogelijk spiergroep doelwit kan zijn, tot de meest geavanceerde cardio-machines die je een solide zweet-sessie garanderen.

Voor iedereen die zwaar tilt: hun dumbbells gaan tot een 40 kilogram. Dit geeft je dat extra beetje uitdaging als je echt het uiterste uit je training wilt halen.

In een notendop, als je je zorgen maakt over beperkte of verouderde apparatuur, zet die gedachten dan opzij bij GustavGym. Ze hebben duidelijk geïnvesteerd in het beste van het beste, waardoor je trainingen niet alleen effectief, maar ook plezierig zijn. 

Bron: Instagram GustavGym


Faciliteiten bij GustavGym

Bij het kiezen van een sportschool kijken wij altijd verder dan alleen de apparaten; de faciliteiten maken of breken je fitnesservaring. Na meerdere bezoeken aan GustavGym kunnen we zeggen: ze stellen hier absoluut niet teleur!

Ten eerste, na een zware workout is er niets beter dan een verfrissende douche. Bij GustavGym zijn de douchefaciliteiten top-notch - schoon, ruim en altijd goed voorzien. Maar wacht, er is meer. Als je je spieren echt wilt laten ontspannen na het trainen, bieden ze ook een sauna aan. Een absolute winst voor ons.

Groepslessen? Check. Of je nu houdt van HIIT, yoga of spinning, er is een uitgebreid rooster met verschillende lessen die je helpen om je grenzen te verleggen en je routine op te schudden.

En voor wie de voorkeur geeft aan een meer gepersonaliseerde aanpak: de begeleiding bij GustavGym is topklasse. Het team lijkt echt betrokken bij je progressie en zorgt ervoor dat je je doelen op een veilige en effectieve manier bereikt.

Kortom, bij GustavGym is aan alles gedacht. Vanaf het moment dat je binnenstapt om te trainen tot het moment dat je ontspannen en voldaan de deur uit loopt.

Wij kunnen eerlijk zeggen dat de faciliteiten hier van een kaliber zijn dat je niet snel ergens anders zult vinden. Ze krijgen van ons een dikke duim omhoog! 


Kosten GustavGym

Een sportschool kan nog zulke mooie apparatuur hebben en topfaciliteiten bieden, maar uiteindelijk is voor velen de prijs toch een beslissende factor. Bij GustavGym hebben ze een interessante aanpak als het gaat om hun kostenstructuur.

Laten we beginnen met het REGULAR MEMBERSHIP. Voor €59,00 per 4 weken krijg je een jaar lang toegang. Dit klinkt als een redelijke prijs, zeker als je het vergelijkt met andere sportscholen in de stad.

Maar dan komt de twist: GustavGym heeft namelijk ook premium abonnementen. Deze zijn een stuk duurder en voor de meeste mensen veel te duur. 

Al met al vinden we de huidige prijs voor een regular membership acceptabel wanneer we kijken naar alle faciliteiten en mogelijkheden die GustavGym te bieden heeft. 


Voor-en nadelen van Gustav Gym

Uiteraard mogen de belangrijkste voor- en nadelen in deze sportschool review niet ontbreken. Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken vind je hieronder een beknopt overzicht van de belangrijkste overwegingen van Gustav Gym. 

Voordelen 

 • Luxe Faciliteiten: GustavGym onderscheidt zich door een premium omgeving te bieden, compleet met state-of-the-art apparatuur, wellness-faciliteiten zoals sauna's, en comfortabele doucheruimtes.
 • Breed scala aan abonnementsopties: Met variërende prijspunten, van het REGULAR MEMBERSHIP tot het BLACK abonnement, is er voor elk wat wils, afhankelijk van hoeveel luxe en exclusiviteit je wenst.
 • Kwalitatieve Begeleiding: Gecertificeerde trainers en begeleiders zorgen ervoor dat leden hun fitnessdoelen effectief en veilig bereiken.
 • Centrale Locatie: Gevestigd in het hart van Amsterdam, is het gemakkelijk bereikbaar voor stadsbewoners en biedt het de sfeer van een stedelijke fitnessoase.

Nadelen 

 • Commitment: De abonnementen vereisen vaak een commitment van 12 maanden, wat voor sommigen misschien een te lange verbintenis is.

Conclusie

GustavGym presenteert zich als de crème de la crème van de fitnesswereld in Amsterdam. Met zijn luxe faciliteiten, een scala aan abonnementsopties en hoogwaardige begeleiding, biedt het een ervaring die veel verder gaat dan de standaard sportschool.

Zijn centrale locatie en diversiteit aan groepslessen zijn absoluut pluspunten voor stadsbewoners die streven naar een top fitnesservaring.

Echter, het prijskaartje, vooral voor de premium abonnementen, kan zwaar wegen in de portemonnee van velen. Daarnaast kunnen nieuwkomers zich mogelijk overweldigd voelen door de high-end sfeer, en de drukte tijdens piekuren kan soms een uitdaging zijn.

De vereiste verbintenis van 12 maanden kan ook een drempel zijn voor degenen die niet zeker weten of ze zich zo lang willen binden. Kortom, terwijl GustavGym veel te bieden heeft voor degenen die zoeken naar luxe en kwaliteit, is het de moeite waard om je opties af te wegen en te beslissen of de investering past bij jouw persoonlijke fitnessdoelen en budget.

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>