Lidl protein yoghurt review [Test 2023]

Laatste update: september 2023

Onze beoordeling

Lidl protein yoghurt

Lidl protein yoghurt

Lidl protein yoghurt biedt een smakelijke en betaalbare bron van eiwitten, met name geschikt voor diegenen die hun eiwitinname willen verhogen zonder hoge kosten te maken.


Het bevat echter ook een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers, wat het minder geschikt maakt voor dagelijkse inname. Een goede eiwitshake zou een beter alternatief kunnen zijn. Deze bieden vaak dezelfde hoeveelheid proteïne per portie tegen een vergelijkbare prijs. 


Onlangs deden wij een eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

Producten met een hoog proteïnegehalte lijken steeds duurder te worden. De stijgende prijzen kunnen ontmoedigend zijn voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare manieren om hun dagelijkse proteïne-inname te verhogen. Gelukkig komt Lidl met een voordelig alternatief: Lidl protein yoghurt

In deze review nemen we de protein yoghurt van de Lidl onder de loep en beoordelen we of het een goede keuze is voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke optie. Lees snel verder!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed Lidl protein yoghurt is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Lidl protein yoghurt review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies van onze Lidl protein yoghurt review:

Voordelen Lidl protein yoghurt

  • Zeer hoog in proteïne: 20 gram per portie
  • Laag in prijs: €0,99 cent per portie
  • Verkrijgbaar in vier unieke smaken

Nadelen Lidl protein yoghurt

  • Hoog in suikers: 8 gram suiker per portie

Welke protein yoghurt heeft de Lidl?

Lidl heeft een eigen lijn van eiwitrijke yoghurts onder het merk Milbona. Deze yoghurts zijn ontworpen om een handige bron van proteïne te zijn voor mensen die hun dagelijkse inname willen verhogen. Verkrijgbaar in handige verpakkingen van 200 gram, biedt de Lidl protein yoghurt een snelle en gemakkelijke manier om je lichaam te voorzien van eiwitten.

Lidl protein yoghurt

Hoeveel proteïne zit er dan in één zo'n yoghurt? En zijn ze wel gezond? Laten we eens de ingrediënten en voedingswaarden bekijken.


Ingrediënten en voedingswaarden van Lidl protein yoghurt

De eiwitbron in de Lidl protein yoghurt is afkomstig van melkeiwit, wat een solide basis vormt voor spieropbouw en -herstel. Melkeiwit wordt als een gezonde en complete bron van eiwitten beschouwd. Dit product bevat echter ook zoetstoffen zoals erythritol en sucralose.

Het gebruik van zoetstoffen, hoewel het de suikerinhoud vermindert, is een punt van aandacht voor sommigen. Hoewel erythritol en sucralose als veilig worden beschouwd voor de meeste mensen, geven sommigen de voorkeur aan natuurlijke zoetstoffen of geen toegevoegde zoetstoffen in hun voeding.

Nu we een idee hebben van wat er in de Lidl protein yoghurt zit, laten we eens duiken in de voedingswaarden van dit product:

Voedingswaarde

Per 100gr

Per portie (200gr)

Energie (Kcal)

65 kcal

130 kcal

Koolhydraten

6 gram

12 gram

Suikers

4 gram

8 gram

Vetten

0,3 gram

0,6 gram

Vezels

0 gram

0 gram

Proteïne

10 gram

20 gram

Zout

0,25 gram

0,5 gram

Elk portie bevat 130 calorieën, 0,6 gram vet, 12 gram koolhydraten (waarvan 8 gram suiker), geen vezels, een indrukwekkende 20 gram eiwitten en 0,5 gram zout. 

Terwijl de Lidl protein yoghurt een rijke bron van eiwitten biedt, moet ook worden opgemerkt dat de suikerinhoud relatief hoog is. Dit maakt het product tot een nuttige, maar mogelijk niet dagelijkse keuze voor diegenen die hun eiwitinname willen verhogen terwijl ze de suikerinname beperken.


Hoe is de smaak van Lidl protein yoghurt?

Nu, laten we het hebben over de smaak van de Lidl protein yoghurt. Deze eiwitrijke yoghurt is verkrijgbaar in vier verschillende smaken:

Lidl protein yoghurt is verkrijgbaar in vier verschillende smaken:

  • Bosbes
  • Framboos-granaatappel
  • Perzik-sinaasappel
  • Kers-appelbes

Onze ervaring met de smaak van deze yoghurt is over het algemeen positief. De smaken zijn aangenaam en herkenbaar, passend bij het fruit die ze vertegenwoordigen. De bosbessmaak heeft een mooie, natuurlijke bessensmaak zonder overdreven zoet te zijn. De framboos-granaatappelvariant biedt een verfrissende en lichtzure smaak, perfect voor wie daarvan houdt. De perzik-sinaasappelcombinatie is lekker zoet en fruitig, terwijl de kers-appelbesmix een harmonieus evenwicht tussen zoet en zuur biedt.

Een van de voordelen van deze yoghurt is dat de smaken niet overdreven zoet zijn, wat vaak het geval is bij sommige andere merken van fruitige yoghurt. Bovendien is de textuur van de yoghurt glad en romig, wat de algehele eetervaring verbetert.

Hoewel smaak subjectief is en afhangt van persoonlijke voorkeuren, zijn we positief verrast door de smaak van de Lidl protein yoghurt. Het is een goede keuze voor degenen die willen genieten van een smakelijke eiwitrijke snack. 


Prijs van Lidl protein yoghurt

Een opvallend voordeel van de Lidl protein yoghurt is de aantrekkelijke prijs. Voor slechts €0,99 per portie van 200 gram krijg je een flinke dosis eiwitten binnen. Dit maakt het product buitengewoon betaalbaar in vergelijking met andere eiwitbronnen. Zeker voor mensen met een beperkt budget is dit een interessante optie om hun eiwitinname op peil te houden.


Gebruiksgemak van Lidl protein yoghurt

Een ander voordeel van de Lidl protein yoghurt is het gebruiksgemak. De handige individuele verpakkingen maken het gemakkelijk om deze yoghurt onderweg te consumeren of als tussendoortje op het werk. Het is een handige manier om snel en probleemloos extra eiwitten binnen te krijgen, zonder eten hoeven te bereiden. 


Lidl protein yoghurt review: Conclusie

Lidl protein yoghurt
Onze Score
7.0

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

In conclusie biedt Lidl protein yoghurt een smakelijke en betaalbare bron van eiwitten, met name geschikt voor diegenen die hun eiwitinname willen verhogen zonder hoge kosten te maken. Het bevat echter ook een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers, wat het minder geschikt maakt voor dagelijkse inname.

Over het algemeen kan het een handig product zijn om in je dieet op te nemen, maar een goede eiwitshake zou een beter alternatief zijn. Deze bieden vaak dezelfde hoeveelheid proteïne per portie tegen een vergelijkbare prijs. 


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>