BodyMass Eiwitshake van de action Review [Test 2020]

Hoe goed is de BodyMass Whet Protein eiwithsake van de Action? Als jij jezelf deze vraag stelt is dit artikel voor jou! We kennen de Action natuurlijk allemaal als winkel die producten verkoopt tegen lage prijzen. Wist je echter dat de Action ook een supplementenlijn verkoopt van het merk BodyMass?

Zo verkopen ze BodyMass Whey Protein, een weightgainer, creatine en zelfs een pre-workout product. Het leuke van deze producten is de prijs! Alle producten van de Action zijn natuurlijk betaalbaar en dat geldt ook zeker voor de supplementen van de Action. Zijn deze producten echter wel van goede kwaliteit of kun je ze beter laten liggen? In deze BodyMass Whey Protein review gaan we kijken hoe goed deze shake echt is!

Wat is BodyMass Whey Protein?

Laten we beginnen bij het begin, wat is de Whey Protein van de Action precies? De volledige naam van dit product is BodyMass Whey Protein Muscle Mass, dit is een eiwitshake die wordt verkocht in potten van 700 gram.

De shake is verkrijgbaar in twee smaken: aardbei en vanille.

Net zoals bij de meeste whey shakes bestaat deze eiwitshake van de action voor 80% uit eiwit. Het grootste gedeelte hiervan is wei eiwit, dit is een eiwitsoort dat ontzettend snel wordt opgenomen in je lichaam.

Bodymass Whey Protein bevat uitsluitend 100% zuivere wei-eiwitten en geen toegevoegde suikers of andere eiwitten.

Het merk BodyMass Nutrition

Goed, de Action verkoopt dus producten van het merk BodyMass. Wat is dit voor merk en wat is de visie van dit bedrijf?

Op de website van BodyMass is te lezen dat dit merk sportsupplementen ontwikkeld om sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Hierbij focust BodyMass zich zowel op professionele sporters als hobby sporters.

Verder hebben we gekeken naar het assortiment van BodyMass. Zo valt ons op dat ze 9 verschillende producten hebben. De meest populaire zijn: BodyMass Nutrition Whey Protein, BodyMass Nutrition Creatine, BodyMass Nutrition Pre Workout formula en Body Mass Nutrition Mass gainer.

BodyMass Nutrition

Ze hebben dus een redelijk breed assortiment aan sportsupplementen en al de bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij de Action. De Action verkoopt daarnaast ook de vitamine pillen van het merk BodyMass.

Uiteraard is het assortiment voedingssupplementen bij de Action minder uitgebreid dan bij grotere webshops. 

Hoe hebben we BodyMass Whey Protein beoordeeld?

Goed, we gaan in deze review dus inzoomen op de BodyMass van het merk Muscle Mass. Uiteraard hebben we dit product direct aangeschaft aangezien we moeilijk een review kunnen schrijven over een product wat we niet getest hebben.

Om je een beter beeld te geven van deze review lijkt het ons een goed idee om eerst even kort te beschrijven waar we precies naar gaan kijken.

Bij deze review hebben we de Body Mass Whey Protein (Action) beoordeeld op de volgende factoren:

Waar hebben we naar gekeken bij deze review?

  • Voedingswaarden
  • Smaak
  • Prijs
  • Gebruiksgemak

Voedingswaarden BodyMass Whey Protein

Wie al meerdere reviews over eiwitshakes van ons heeft gelezen weet waarschijnlijk dat wij altijd beginnen met het analyseren van de voedingswaarden.

In onze ogen koop je namelijk een eiwitshake om extra eiwitten binnen te krijgen. Je wil dus een shake hebben die veel eiwitten bevat.

Daarnaast wil je dat de hoeveelheid vetten en koolhydraten zo min mogelijk blijft. Idealiter bestaat uit eiwitshake voor een zo'n groot mogelijk percentage uit eiwitten.

De voedingswaarden van de Bodymass Whey shake zijn:

Voedingswaarden 

Per dosering: 1 maatschep (30 gram)

Energie

117 kcal

Eiwit

24 gram

Koolhydraten

1,9 gram

Vetten

1,3 gram

Zoals je kunt zien in de tabel hierboven, levert 1 scoop van 30 gram je maar liefst 24 gram eiwit op. Dit is een prima aantal. Gemiddeld gezien bevatten de meeste eiwitshakes tussen de 20 en 25 gram eiwit per portie.

De hoeveelheid eiwitten ziet er dus goed uit, laten we kijken naar de koolhydraten en vetten.

Body Mass Whey Protein shakes bevatten 1,9 gram vet en 1,3 gram koolhydraten per portie. Dit is aan de lage kant en vergelijkbaar met andere shakes. De 1,3 gram koolhydraten is trouwens puur suiker. De shake bevat dus 1,3 gram suiker per portie. Dit is vergelijkbaar met andere whey protein shakes.

Verder bevat deze shake alleen nog ene aroma voor de smaak (vanille of aardbei) en de zoetstof sucralose. De aardbei smaak bevat de kleurstof bietenrood, deze geeft het poeder een rode kleur.

Wat voedingswaarde betreft is de eiwitshake van de action dus goed!

Hoe is de smaak van de eiwitshake van de action?

De Body Mass Whey Protein is dus maar verkrijgbaar in twee smaken. Dit is natuurlijk wel even anders dan andere shakes. We schreven een tijdje geleden een artikel waarin je de beste eiwitshakes van dit moment ontdekt, hierbij hadden de meeste eiwitshakes meer dan 20 verschillende smaken.

Deze shake is verkrijgbaar in de smaken:


  • Vanille 
  • Strawberry

Aan de andere kant is dit natuurlijk perfect voor mensen die last hebben van keuze stress. Je kan wel 100 verschillende smaken hebben die net even anders smaken, keuze uit twee smaken maakt het in ieder geval simpel.

De BodyMass Whey Protein shake is dus verkrijgbaar in twee smaken: Vanille en Aardbei.

Uiteraard hebben we beide smaken geprobeerd met zowel wat als melk. Wanneer jij een eiwitshake wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat de shake goed smaakt.

We vonden allebei de smaken eigenlijk best goed smaken. Eerlijk gezegd hadden we er niet heel veel van verwacht maar het viel ons alles mee.

Zeker met melk is de vanille smaak echt aan te raden, het is net of je een echte milkshake drinkt.

Ook hebben we de shake van BodyMass Nutrition geprobeerd door onze kwark. Combineer magere kwark met een strawberry eiwitpoeder en je hebt plotseling aardbeien vla, aanradertje!

Ook dit ging prima en het was zeker goed weg te krijgen. 

Prijs: BodyMass Nutrition Whey kopen

Uiteraard kijken we ook naar de prijs van de BodyMass Nutrition whey shake. Aangezien deze bij de action verkocht wordt zou je er namelijk van uit gaan dat deze shake ontzettend goedkoop is. Maar is dat echt zo? Is de prijs echt zo goed? Hoe is deze prijs in vergelijing met andere?

Een pot van 700 gram BodyMass Nutrition Whey kost je op dit moment €9,95. Omgerekend is dit dus zo'n €0,43 cent per shake. Dit is ontzettend goed en zelfs minder dan de Impact Whey perfection van MyProtein en de Whey Perfection van Body&Fitshop.

Met een prijs per shake van €0,43 cent is dit zeker een van de goedkopere shakes op de markt. Uiteraard past dit goed bij het concept van de Action aangezien ze vaak producten tegen ongelooflijke lage prijzen aanbieden.

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen lever je niet perse in op kwaliteit ondanks de lage prijs per shake. Zo zijn de voedingswaarden goed, bevat de shake maar liefst 24 gram eiwit per portie en is de smaak goed.

De shake is trouwens ook bij bol.com verkrijgbaar, mocht je geen Action in de buurt hebben. Als je de shake via deze linkt besteld heb je de eiwitshake van de action morgen nog in huis!

Gebruiksgemak

Als laatste hebben we bij deze BodyMass Protein gekeken naar het gebruiksgemak. Kun je de shake per dag makkelijk gebruiken en is de verpakking goed? Ook kijken we naar de oplosbaarheid van de shake.

De oplosbaarheid van deze shake is goed. We hebben de shake met water en melk gemixt en beide ging prima. Met de melk word je shake iets dikker. Als je dus een echte milkshake wil nabootsen zouden we je aanraden om voor een shake met melk te gaan.

Het volgende onderdeel is de verpakking van deze shake van de Action. De Body Mass Nutrition Whey komt in een kleine pot. Deze pot is niet zo heel groot, dit komt omdat de pot slechts 700 gram bevat.

De kwaliteit en het gebruiksgemak van deze pot is goed. De scoop lag bij beide potten bij ons bovenop, hierdoor heeft het ons amper moeite gekost om onze eerste eiwitten shake te maken.

Al met al scoort de shake van de action ook op gebruiksgemak goed. 

Conclusie

Dat was hem dan! Onze review van de BodyMass Nutrition Whey shake (de eiwitshake die bij action wordt verkocht)! Als jij op zoek bent naar een manier om extra eiwitten per dag binnen te krijgen, dan is deze shake van de action zeker voor jou.

Allereerst zijn de voedingswaarden goed. Per portie krijg je namelijk maar liefst 24 gram wei-eiwitten binnen. Het grootste gedeelte van deze eiwitten bestaat uit wei eiwit concentraat. Dit type eiwit wordt ontzettend snel opgenomen door het lichaam. Dit maakt het ideaal voor na het trainen.

De BodyMass Whey Protein is verkrijgbaar in de smaken Vanille en Aardbei. Slechts twee smaken, het aanbod is dus minder dan bij andere eiwitshakes.

Beide eiwitshakes smaken goed en zijn zowel met melk als met water goed weg te krijgen. Ook door je kwark is de shake prima weg te krijgen. Kwark en eiwitpoeder is trouwens sowieso het proberen waard aangezien je de hoeveelheid eiwitten per dag die je binnenkrijgt flink stijgt!

Dan de prijs: met een prijs van €0,43 per eiwitshake is de prijs natuurlijk super goed. Uiteraard staat action bekend om zijn lage prijzen en dat wordt wederom bevestigd met deze shake.

Met €0,43 cent per eiwitshake is dit zeker een van de goedkopere shakes op de markt. Kwa prijs dus wederom top!

Als laatste het gebruiksgemak, de shake wordt geleverd in een kleine pot en de shake lost goed op.

Wanneer we alles op een rijtje zetten kunnen we niet anders dan concluderen dat de BodyMass Nutrition Whey die verkocht wordt bij de Action een prima shake is.

Ben jij op zoek naar een goedkope, betaalbare shake? Kies dan voor de Body Mass Whey Protein van de Action! Bestel hem direct via deze link!


BodyMass Whey Protein (ACTION) - Test 2020

Eind beoordeling: 4.5/5

Voedingswaarden

Smaak

Prijs

GebruiksgemakAndere bekeken ook:

Wat is de beste weightgainer? De Top 5 Weightgainers van 2020!

Plantaardige eiwitten kopen? De top 5 Beste vegan eiwitshakes 2020!

Beste Test Booster [best getest 2020]

Team Fitcode

Over de auteur

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>