BodyMass Eiwitshake Action [Test 2023]

Eiwitshake action

BodyMass Eiwitshake Action

De BodyMass Eiwitshake van de Action is een van de goedkoopste eiwitshakes van dit moment. Dit zie je helaas terug in het product. De shake bevat relatief weinig eiwit, maar veel koolhydraten en suikers. Ook smaakt hij enorm chemisch en is de oplosbaarheid niet goed.


Onlangs deden wij een Eiwitshake test waarin we meer dan 20 eiwitpoeders hebben vergeleken. Klik op de knop hieronder voor de resultaten!

Hoe goed is de BodyMass Whey Protein eiwitshake van de Action? Als jij jezelf deze vraag stelt is dit artikel voor jou! We kennen de Action natuurlijk allemaal als winkel die producten verkoopt tegen lage prijzen.

Wist je echter dat de Action ook een supplementenlijn verkoopt van het merk BodyMass?

Zo verkopen ze BodyMass Whey Protein, een weightgainer, creatine en zelfs een pre-workout product. Het leuke van deze producten is de prijs!

Alle producten van de Action zijn natuurlijk betaalbaar en dat geldt ook zeker voor de supplementen van de Action. Zijn deze producten echter wel van goede kwaliteit of kun je ze beter laten liggen? In deze BodyMass Whey Protein review gaan we kijken hoe goed deze shake echt is!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed Body Mass eiwitshake is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


BodyMass Eiwitshake action review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de proteïne shake van BodyMass. 

Voordelen BodyMass Eiwitshake

  • Lage prijs

Nadelen BodyMass Eiwitshake

  • Helaas niet meer leverbaar bij de Action
  • Slechts 2 smaken te koop
  • Smaak is niet goed
  • Veel klonten, lang nodig om te mengen

Wat is BodyMass Whey Protein?

Laten we beginnen bij het begin, wat is de Whey Protein van de Action precies? De volledige naam van dit product is BodyMass Whey Protein Muscle Mass, dit is een eiwitshake die wordt verkocht in potten van 700 gram.

De shake is verkrijgbaar in twee smaken: aardbei en vanille.

Net zoals bij de meeste whey shakes bestaat deze eiwitshake van de Action voor 80% uit eiwit. Het grootste gedeelte hiervan is wei eiwit, dit is een eiwitsoort dat ontzettend snel wordt opgenomen in je lichaam.

Bodymass Whey Protein bevat uitsluitend 100% zuivere wei-eiwitten en geen toegevoegde suikers of andere eiwitten.


Het merk BodyMass Nutrition

Goed, de Action verkoopt dus producten van het merk BodyMass. Wat is dit voor merk en wat is de visie van dit bedrijf?

Op de website van BodyMass is te lezen dat dit merk sportsupplementen ontwikkeld om sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Hierbij focust BodyMass zich zowel op professionele sporters als hobby sporters.

Verder hebben we gekeken naar het assortiment van BodyMass. Zo valt ons op dat ze 9 verschillende producten hebben. De meest populaire zijn: BodyMass Nutrition Whey Protein, BodyMass Nutrition Creatine, BodyMass Nutrition Pre Workout formula en Body Mass Nutrition Mass gainer.

Body mass producten

Ze hebben dus een redelijk breed assortiment aan sportsupplementen en al de bovenstaande producten zijn verkrijgbaar bij de Action. De Action verkoopt daarnaast ook de vitamine pillen van het merk BodyMass.

Uiteraard is het assortiment voedingssupplementen bij de Action minder uitgebreid dan bij grotere webshops. 


Voedingswaarden BodyMass Whey Protein

Wie al meerdere reviews over eiwitshakes van ons heeft gelezen weet waarschijnlijk dat wij altijd beginnen met het analyseren van de voedingswaarden.

In onze ogen koop je namelijk een eiwitshake om extra eiwitten binnen te krijgen. Je wil dus een shake hebben die veel eiwitten bevat.

Daarnaast wil je dat de hoeveelheid vetten en koolhydraten zo min mogelijk blijft. Idealiter bestaat uit eiwitshake voor een zo'n groot mogelijk percentage uit eiwitten.

De voedingswaarden van de Bodymass Whey shake zijn:

voedingswaarden bodymass

Zoals je kunt zien in de tabel hierboven, levert 1 scoop van 30 gram je maar liefst 24 gram eiwit op. Dit is een prima aantal. Gemiddeld gezien bevatten de meeste eiwitshakes tussen de 20 en 25 gram eiwit per portie.

De hoeveelheid eiwitten ziet er dus goed uit, laten we kijken naar de koolhydraten en vetten.

Body Mass Whey Protein shakes bevatten 1,9 gram vet en 1,3 gram koolhydraten per portie. Dit is aan de lage kant en vergelijkbaar met andere shakes. De 1,3 gram koolhydraten is trouwens puur suiker. De shake bevat dus 1,3 gram suiker per portie. Dit is vergelijkbaar met andere whey protein shakes.

Verder bevat deze shake alleen nog ene aroma voor de smaak (vanille of aardbei) en de zoetstof sucralose. De aardbei smaak bevat de kleurstof bietenrood, deze geeft het poeder een rode kleur.

Wat voedingswaarde betreft, is de eiwitshake van de action dus goed!


Hoe is de smaak van de eiwitshake van de action?

De Body Mass Whey Protein is dus maar verkrijgbaar in twee smaken. Dit is natuurlijk wel even anders dan andere shakes. We schreven een tijdje geleden een artikel waarin je de beste eiwitshakes van dit moment ontdekt, hierbij hadden de meeste eiwitshakes meer dan 20 verschillende smaken.

BodyMass is verkrijgbaar in slechts 2 smaken:

  • Vanille
  • Strawberry

Zelf vinden we de smaak van deze Whey van de Action niet heel goed. Inmiddels hebben we al aardig wat eiwitshakes mogen drinken en eerlijk gezegd is dit zeker niet een van de lekkerste.

Helemaal water zijn de eiwitshakes moeilijk weg te krijgen.  Ook vonden we dat er relatief veel klonten ontstonden bij het mengen van deze eiwitshake. 

Als laatste is de keuze natuurlijk ook klein. Er zijn maar 2 smaken verkrijgbaar wat natuurlijk ontzettend weinig is. Als die bijvoorbeeld vergelijkt met een MyProtein eiwitshake waar je maar liefst 40 smaken heeft, is de keuze gewoon heel beperkt. 


Prijs: BodyMass Nutrition Whey kopen

Uiteraard kijken we ook naar de prijs van de BodyMass Nutrition whey shake. Aangezien deze bij de Action verkocht wordt, zou je er namelijk van uit gaan dat deze shake ontzettend goedkoop is. Maar is dat echt zo? Is de prijs echt zo goed? Hoe is deze prijs in vergelijking met andere?

Helaas is de BodyMass eiwitshake niet meer verkrijgbaar bij de Action winkels. Vroeger kon je deze shake kopen voor zo'n 10 euro. Tegenwoordig is hij echter niet meet verkrijgbaar in de fysieke winkel maar alleen in webshops.

Hier betaal je al gauw een stuk meer waarbij de prijs eigenlijk vergelijkbaar is met de Impact Whey perfection van MyProtein en de Whey Perfection van Body&Fitshop.

Dit terwijl deze shakes wil verkrijgbaar zijn in meerdere smaken en ze een stuk beter smaken. 


Gebruiksgemak

Als laatste hebben we bij deze BodyMass Protein gekeken naar het gebruiksgemak. Kun je de shake per dag makkelijk gebruiken en is de verpakking goed? Ook kijken we naar de oplosbaarheid van de shake.

De oplosbaarheid van deze shake is goed. We hebben de shake met water en melk gemixt en beide ging prima. Met de melk word je shake iets dikker. Als je dus een echte milkshake wil nabootsen zouden we je aanraden om voor een shake met melk te gaan.

Het volgende onderdeel is de verpakking van deze shake van de Action. De Body Mass Nutrition Whey komt in een kleine pot. Deze pot is niet zo heel groot, dit komt omdat de pot slechts 700 gram bevat.

De kwaliteit en het gebruiksgemak van deze pot is goed. De scoop lag bij beide potten bij ons bovenop, hierdoor heeft het ons amper moeite gekost om onze eerste eiwitten shake te maken.

Al met al scoort de shake van de Action ook op gebruiksgemak goed. 


Body Mass whey (action) review: Conclusie

Eiwitshake action
Onze Score
6.5

Prijs / kwaliteit

Smaak

Voedingswaarden

Dat was hem dan! Onze review van de BodyMass Nutrition Whey shake (de eiwitshake die bij Action wordt verkocht)! 

Helaas wordt deze eiwitshake niet meer verkocht in de Actions. In sommige Actions hebben ze deze eiwitshake nog wel maar dit is allemaal oude voorraad. Er zal waarschijnlijk geen nieuwe voorraad meer bij komen.

Zonde want opzich was dit een prima eiwitshake tegenover een mooie prijs. 

Tegenwoordig lijkt het bedrijf Bodymass te kampen met leveringsproblemen want nergens op internet kunnen we iets vinden over deze shake. We hebben de shake meerdere keren geprobeerd te bestellen, maar helaas zonder succes.

Als jij echter op zoek bent naar een goedkope eiwitshake dan zijn er verschillende alternatieven voor deze eiwitshake van de Action. De Impact Whey Protein is persoonlijk onze favoriet, dit is namelijk de goedkoopste eiwitshake van Nederland op dit moment. 


Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>