Met deze 5 tips ben jij klaar om te kickboksen in Almere

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Met deze 5 tips ben jij klaar om te kickboksen in Almere

Je hebt de stap gemaakt en je ingeschreven om te kickboksen in Almere. Maar dan begint het al: je moet je klaarmaken om de ring in te stappen! Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden als beginnend kickbokser waar je wellicht niet van op de hoogte bent. Daarom geven we je 5 tips om vol zelfvertrouwen de sportschool in te lopen voor je eerste les!

Tip 1: Kickboksen vereist de juiste kleding

Net zoals bij andere sporten is het ook bij het starten van je kickboks-carrière belangrijk om een paar aankopen te doen. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding. Er bestaat speciale kickboks kleding, maar zolang je over kwalitatief goede sportkleding beschikt kun je eigenlijk overal wel mee uit de voeten. Zorg er wel voor dat je sportkleding geen uitsteeksels heeft, zoals haken, kralen of touwtjes. Je kunt dan blijven hangen en jezelf of je partner verwonden. Als je gaat kickboksen in Almere kun je er tevens op gewezen worden dat armbanden, ringen en kettingen om precies diezelfde reden thuis moeten blijven.

Zorg er qua kleding voor dat je je er flexibel in kan bewegen. Dat wil zeggen: zonder dat je gelimiteerd wordt in je bewegingen. Als je je broek constant moet ophijsen is dat natuurlijk vervelend, maar nog vervelender is het als je een beweging niet kan maken doordat je kleding niet genoeg meegeeft. Een joggingsbroek is een goed voorbeeld van een kledingstuk dat je beter niet kan dragen tijdens het kickboksen in Almere. Het zit weliswaar lekker, maar de kleding rekt absoluut niet mee. Daardoor kun je bepaalde oefeningen niet uitvoeren. De juiste kleding is dus echt een must!

Tip 2: Je mag de schoenen overslaan als je gaat kickboksen in Almere

Voor gewichtheffen, balsporten en cardio zijn goede schoenen absoluut essentieel. Bij regulier boksen kun je kiezen voor speciale boksschoenen of voor binnenschoenen. Maar kickboksen is een vreemde eend in de bijt. Deze sport wordt namelijk op blote voeten gedaan. Je bent dan namelijk van nature lichter op je voeten en je maakt kortere passen. Daardoor ben je veel wendbaarder. Om te kickboksen in Almere hoef je dus geen speciale sportschoenen te kopen.

Tip 3: Pak je handen in

Wanneer je start met kickboksen in Almere zal je trainer je informeren over het belang van een goede techniek. Maar even belangrijk is de juiste bescherming. Om te kickboksen heb je ten eerste handschoenen nodig. Bij het uitdelen en incasseren van klappen en stoten komt namelijk veel kracht kijken en er kunnen behoorlijk nare blessures optreden als je geen speciale bokshandschoenen draagt om zowel je handen, vingers als polsen te beschermen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, met een andere mate van kwaliteit en dus ook levensduur. Er is ontzettend veel om op te letten en de keuze is reuze, maar vooral geldt: zorg dat de handschoen goed aansluit, dat deze goed vast blijft zitten en probeer verschillende handschoenen in een sportwinkel.

Tip 4: Bescherm ook je schenen

Bij het maken van trapbewegingen is de kans op kneuzingen in het onderbeen heel erg groot. Ook heb je natuurlijk klappen te verduren van je tegenstander. Om blauwe plekken, wonden, kneuzingen en breuken te voorkomen dien je daarom scheenbeschermers te dragen tijdens het kickboksen in Almere.

Tip 5: Kickboksen in Almere met een partner? Koop een bitje

Wanneer je gaat kickboksen in Almere kun je ervoor kiezen om enkel tegen een zak te kickboksen. Dat is prima en dan ben je met bovenstaande tips helemaal klaar voor de strijd. Wil je echter met een partner of tegenstander sparren of vechten? Dan is een bitje aan te raden. Deze beschermt je tanden in het geval je een klap tegen je hoofd aan krijgt.

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  De Slimste Persoon in je sportschool worden?
  De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

  >