Tafelvoetbal en andere leuke pauze spellen voor op je werk

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Tafelvoetbal en andere leuke pauze spellen voor op je werk

Het is belangrijk om pauzes te nemen tijdens je werkdag. Een moment van ontspanning waarna je met een frisse blik weer aan de slag kunt. Maak een wandeling met je collega’s, ook goed voor de sociale interactie, of speel een spel!

Op veel kantoren zijn tegenwoordig leuke competitieve spellen te vinden, voetbaltafels, pingpong tafels, dartborden en misschien zelfs de ouderwetse sjoelbak. Het zijn allemaal vrij eenvoudige en snelle spellen waarmee je gedachten even los komen van je werk. Enkele voorbeelden van zulke pauze spellen.

Tafelvoetbal

Tafelvoetbal is een klassieker onder de pauze spellen. Het is een geweldige manier om je collega’s beter te leren kennen, wie van jullie is het meest competitief en wie blijkt het tafelvoetbal talent te zijn?

Ook als je weinig ruimte op kantoor hebt, zijn voetbaltafels prima geschikt. Je kunt tegenwoordig namelijk ook een voetbaltafel inklapbaar kopen. Vouw hem eenvoudig uit op kantoor zodra de pauze zich aandien. Na een kort toernooi klap je hem weer in en krijg je de benodigde kantoorruimte terug.

Arcadespellen

Dit is het ideale spel voor wanneer je als enige even een pauze nodig hebt. Bij veel arcadespel kun je als single player aan de slag. Natuurlijk kun je ook hiermee een competitie opzetten en jouw collega’s uitdagen. Arcadespellen zijn daarnaast ook nog eens een hele goede manier om je hand- oogcoördinatie en reflexen te verbeteren. Wie weet komt je dit nog van pas in je werk ook, dubbel win!

Tafeltennis

Houden jij en je collega’s er wel van jezelf een beetje in het zweet te werken tijdens de pauze? Zorg dan dat je een tafeltennistafel op kantoor hebt staan! Ga voor de afvalrace en speel het spel ‘rond de tafel’, wie blijft er als laatste over en weet zichzelf de pingpong kampioen van de pauze te kronen?

Het voordeel van een tafeltennistafel, ook deze kun je heel makkelijk opklappen en aan de kant zetten. Zo hoeft de tafel tijdens het werk geen ruimte in te nemen en kan iedereen zich focussen op het werk.

Tips voor pauzespellen

Er zijn enorm veel spellen te bedenken voor tijdens de pauzes op je werk. Maar het is slim goed na te denken welke spellen je aan wilt bieden op kantoor.

Kies spellen die niet te lang duren, de pauze moet tenslotte niet ten koste gaan van het daadwerkelijke werk.

Kies een spel met een competitief element, dit daagt collega’s onder elkaar op een andere manier uit.

Kijk bij het kiezen van de spellen naar de leeftijd en het niveau van je collega’s. Het is de bedoeling dat de spellen collega’s naar elkaar toebrengt. Het mag niet zo zijn dat iemand zich buitengesloten voelt.

Op naar productieve werkdagen met ontspannen pauzes tussendoor!

Over de schrijver Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De Slimste Persoon in je sportschool worden?
De Fitcode Nieuwsbrief is alles wat je nodig hebt! Ontvang wekelijks de beste tips, nieuwste onderzoeken en nog veel meer.

>