Wel of Niet sporten bij Basic-Fit? De voor-en nadelen!

Wel of niet sporten bij Basic Fit? We zien de laatste tijd veel berichten en artikelen verschijnen over sporten bij Basic Fit. Vaak zijn deze berichten redelijk negatief en het raad mensen aan om niet of nooit bij Basic Fit te gaan sporten.

Natuurlijk zien we tegenwoordig steeds meer grote en goedkope fitness concerns ontstaan. Denk hierbij aan Basic Fit en Fit for Free bijvoorbeeld. Zelf vinden wij dit een positieve ontwikkeling omdat dit ervoor zorgt dat fitness toegankelijk wordt voor meer mensen.

Zelf sporten wij al een aantal jaar op regelmatige basis bij Basic Fit dus het leek ons leuk om een keertje een artikel te schrijven over onze ervaringen bij Basic Fit!

Wat is Basic fit?

Kom op, kom op, kop nou! Dit is de motiverende slogan van Basic Fit die ervoor moet gaan zorgen dat men lekker gaat sporten. Voor we in gaan op de voor en nadelen van Basic Fit is het misschien goed om even te kijken naar Basic Fit als Fitnessketen. Wat is Basic Fit precies?

Basic Fit is een Nederlands bedrijf dat ooit begonnen is als een handjevol clubs van een aantal sportvrienden. De afgelopen jaren is dit bedrijf enorm gegroeid in zowel Nederland als Europa. Zo zijn er inmiddels meer dan 586 Basic-Fit clubs in vijf Europese landen.

Wat wij mooi vinden aan het concept van Basic-Fit is dat zij sporten en krachttraining betaalbaar en laagdrempelig proberen te maken. Iedereen die fit wil worden, kan fit worden dankzij Basic-Fit

Voordelen Sporten bij Basic-Fit

Zoals we eerder al aangaven wordt er veel geschreven over Basic-Fit, vaak is de insteek van deze berichten negatief. Of dit altijd volledig terecht is laten we in het midden maar wij vinden dat het sporten bij Basic-Fit zeker wel voordelen oplevert. Hieronder de belangrijkste voordelen van sporten bij Basic-Fit.

De Prijs

Waarschijnlijk had je deze wel verwacht. Een van de grootste voordelen van Basic-Fit is de prijs. Zo hebben ze verschillende vormen van abonnementen waarbij de goedkoopste slechts € 19,99 per maand kost. Als nieuw lid betaal je vaak geen inschrijfgeld en bovendien krijg je toegang tot een online coach, Training- en voedingsschema’s en kan je in elke club in Nederland sporten. Lang niet gek voor 2 tientjes per maand zeggen wij.

Flexibele abonnementen

Een ander groot voordeel van Basic-Fit zijn de flexibele abonnementen. Voor een bedrag van €9 euro extra per maand kan je je abonnement namelijk flexibel maken. Dit betekent dat je op elk moment je contract stop kan zetten. Dit is natuurlijk ideaal aangezien er altijd iets kan gebeuren in je leven waardoor je misschien wat minder tijd hebt om te gaan sporten.

Toegang tot meerdere clubs

Wanneer jij een Basic-Fit pasje hebt geeft deze toegang tot elke club in Nederland. Dit is natuurlijk super handig als je bijvoorbeeld veel aan het reizen bent. In bijna elke stad is tegenwoordig wel een Basic-Fit te vinden waardoor je eigenlijk overal kan sporten. Dit maakt je niet afhankelijk van een locatie of plek.

Dit zorgt niet alleen voor een beetje extra gemak, het is ook leuk om af en toe eens ergens anders te trainen. In elke sportschool hangt namelijk een andere vibe, hebben ze misschien net iets ander materiaal en komen andere mensen.

Materialen en gewichten

Het eerste waar wij naar kijken bij het uitzoeken van een sportschool is de kwaliteit en mogelijkheden van de materialen en gewichten. We zijn inmiddels in meerdere Basic-Fit clubs geweest en het valt ons op dat er vaak dezelfde apparaten, gewichten etc te vinden zijn. Deze zijn eigenlijk altijd wel van goede kwaliteit waardoor je gewoon alles kan doen wat je zou willen doen.

Nadelen Basic-Fit

Waar voordelen zijn, zijn natuurlijk ook nadelen. Uiteraard hebben we in de tijd dat we bij Basic-Fit hebben gesport ook verschillende momenten gehad waar we wat minder positief over waren. Hieronder een opsomming van de belangrijkste nadelen van het sporten bij Basic-Fit.

Drukte

In onze ogen is het grootste nadeel van Basic-Fit de drukte. Natuurlijk verschilt dit een beetje per club en speelt het tijdstip van sporten ook een grote rol. Toch merken we dat het vaak een stuk drukker is dan andere sportscholen. We merken dat het vooral in de avond enorm druk is waardoor we vaak niet alle oefeningen kunnen doen die we graag zouden willen. De drukte heeft vooral veel invloed als je een bepaald vast trainingsschema volgt, als je een bepaalde oefening bijvoorbeeld niet kan doen omdat deze bezet is, wordt dat toch een lastig verhaal.

Weinig begeleiding

Vaak is het zo dat er bij sportscholen mensen rondlopen die helpen en begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen. Als jij al langer traint en wat meer ervaring hebt zal je dit natuurlijk niet nodig hebben. Ben jij echter nieuw in de krachttraining wereld dan kan het nogal veel zijn en zou het best fijn zijn als je af en toe wat hulp krijgt bij bepaalde compound oefeningen.

Helaas zorgt dit ervoor dat je ontzettend veel sporters ziet bij Basic-Fit die de gekste capriolen uithalen. Zo worden oefeningen niet goed of te zwaar uitgevoerd waardoor de kans op blessures aanzienlijk stijgt.

Conclusie

Al met al zijn wij dus redelijk positief over het sporten bij Basic-Fit. Zo vinden wij het allereerst tof dat dit bedrijf fitness toegankelijker probeert te maken. Ongeacht hoeveel geld je hebt kan je dankzij Basic-Fit voor een mooi bedrag per maand werken aan een fittere versie van jezelf.

Ook vinden we de kwaliteit van het materiaal/apparaten bij Basic-Fit meer dan prima. Voor de meeste fanatieke krachtsporters heeft de Basic-Fit alles wat je nodig hebt om te werken aan het lichaam van je dromen. Het feit dat je Basic-Fit pas toegang geeft tot alle sportscholen in Nederland is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid.

Natuurlijk is het wel zo dat het wat drukker kan zijn bij een Basic-Fit dan bij een andere lokale sportschool en is de begeleiding misschien wat minder goed. Ons advies hierin is om goed te kijken naar je persoonlijke voorkeuren.

Hecht jij veel waarde aan luxe en rust? Dan is Basic-Fit wellicht niet de beste optie. Ben jij echter op zoek naar een degelijke gym tegenover een mooie prijs? Dan is Basic-Fit zeker iets voor jou!

Waarom ruikt je zweet naar ammoniak tijdens het sporten?
Waarom moet je gapen tijdens het sporten? Dit is de oorzaak!
Team Fitcode
 

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

>