• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Pre Workout
 • /
 • XXL Nutrition Pre-Workout Review: De Pre-workout het geld waard? [Test 2023]

XXL Nutrition Pre Workout Review

XXL Nutrition pre workout review

XXL Nutrition Blast! Pre Workout

De XXL Nutrition Blast! Pre Workout is een pre workout die zowel in dosering als prijsklassen een echte topper is. Zo betaal je per scoop ongeveer € 0,90 cent en bevat iedere scoop 300 mg cafeïne. Je kiest bij de Blast! pre workout uit zeven smaken en kunt hem per pot (300gram) of als sample aanschaffen. Verder bevat iedere scoop 2000 mg beta-alanine en krijgt hij van de consumenten een 4,2 op schaal van 5!

De Blast! Pre Workout is de nummer 1 pre workout van het supplementenmerk XXL Nutrition. Maar is deze pre workout ook daadwerkelijk het geld waard? Wij van Fitcode hebben het voor je uitgezocht.

We hebben de Blast! Pre Workout namelijk op verschillende criteria getest. Zo hebben we gekeken naar de samenstelling van de XXL Nutrition Blast! Pre Workout, hebben we deze pre workout zelf ook geprobeerd en hebben we reviews van andere consumenten vergeleken.

Ben je benieuwd of de XXL Nutrition Blast! Pre Workout iets voor jou is? Je ontdekt het in onze XXL Nutrition Pre Workout review!

Onze review methode

Om te bepalen hoe goed de XXL Nutrition Pre Workout is hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben o.a. gekeken naar de online populariteit (reviews), de prijs / kwaliteit en de ervaringen van andere consumenten

16+ Producten vergeleken

20+  Ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


XXL Nutrition Pre Workout Review in het kort:

Geen tijd om zin om onze hele review te lezen? Geen zorgen! Hieronder vind je de belangrijkste conclusies en onze ervaringen met de XXL Nutrition pre workout.

Voordelen XXL Nutrition Pre Workout

 • De XXL Nutrition Pre Workout bevat 300 mg cafeïne en 2000 mg beta-alanine per scoop
 • Je kiest uit 7 verschillende smaken waarvan twee cafeïnevrij
 • Één scoop kost slechts € 0,90 cent wat erg weinig is voor deze dosering

Nadelen XXL Nutrition Pre Workout

 • Sommige smaken proeven heel erg chemisch

XXL Nutrition Pre Workout vergelijken met andere pre-workouts

Tegenwoordig zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende pre-workouts. Om een miskoop te voorkomen, hebben wij maandelijkse data van de grote supplementen bedrijven in Nederland verzameld. Hieronder is een overzicht te zien van de verschillende pre-workouts. Hierbij kun je gemakkelijk vergelijken en sorteren op ingrediënten of prijzen.

Ingredient

Voedingswaarden

Ashwagandha KSM-66

200MG

Vitamine D3

10MG

Zink

10MG

Magnesium bisglycinaat

200MG

Zwarte Maca extract

200MG

Boron

7,5MG

Shilajit

400MG

Cordyceps militaris

50MG

Calcium gluconaat

300MG

Vitamine B6

5MG

Maria distel

50MG

Koper

0,5MG


Welke ingrediënten heeft de XXL Nutrition Pre Workout?

XXL Nutrition geeft altijd duidelijk aan welke ingrediënten de pre workouts bevatten die zij verkopen. Zo kun je per smaak precies zien wat de samenstelling van de pre workout is. Iedere pre workout smaak bevat 300 mg cafeïne en 2000 mg beta-alanine per scoop.

Verder is de pre workout laag in calorieën en bevat hij vrijwel geen suikers. De pre workout van XXL Nutrition bevat 1000 mg L-arginine AKG en 1000 mg L-citrulline DL Malate per scoop. Dit maakt de pre workout van XXL Nutrition een prima pre workout voor de sporter die niet een te laag- of hooggedoseerde pre workout wilt.

Hieronder is het label te zien van de XXL Nutrition Pre Workout (smaak Fruit Punch):

XXL Nutrition Pre Workout samenstelling

Let op! De hoeveelheid ingrediënten verschillen per smaak.


Wat is de XXL Nutrition Pre Workout?

XXL Nutrition is één van de grootste supplementenbedrijven ter wereld en mogen zich het grootste supplementenmerk in Europa noemen. Het bedrijf staat bekend om haar grote aanbod aan kwalitatief goede sportsupplementen. 

Zo verkopen zij allerlei verschillende voedingssupplementen, maar ook verkopen ze fitnesskleding, fitnessaccessoires en andere fitness gerelateerde producten. Één van de goedverkopende sportsupplementen die XXL Nutrition verkoopt is de Blast! Pre Workout.

De Blast! Pre Workout is de meest populaire eigen merk pre workout van XXL Nutrition. In dit artikel ontdek je of de Blast! Pre Workout van XXL Nutrition daadwerkelijk je geld waard is of niet.


Welke XXL Nutrition Pre Workout smaken zijn er?

Je kunt de XXL Nutrition pre workout in zeven verschillende smaken aanschaffen waaronder twee cafeïnevrije smaken. Hieronder hebben we de zeven smaken voor je op een rijtje gezet:

 • Fruit Punch
 • Green Apple
 • Meloen
 • Orange
 • Kers
 • Fruit Punch (Cafeïnevrij)
 • Orange (Cafeïnevrij)

Ben je niet helemaal zeker van welke smaak je wel en niet lekker vindt? Dan kun je gemakkelijk kiezen bij XXL Nutrition of je gelijk een pot van 300 gram wilt aanschaffen of eerst samples van 10 gram (één dosering) wilt uitproberen.


Wat kost de XXL Nutrition Pre Workout?

De XXL Nutrition pre workout kost € 26,95 per pot en slechts € 0,99 cent per sample. Je kunt dus gemakkelijk bepalen of je eerst een sample wilt uitproberen of gelijk een pot aan wilt schaffen. In vergelijking met andere pre workouts met ongeveer dezelfde dosering, is de pre workout van XXL Nutrition zeker een goedkope optie.

XXL Nutrition pre workout review

Iedere scoop van de XXL Nutrition pre workout is slechts 10 gram wat inhoudt dat iedere over pot 30 doseringen beschikt. Bij de XXL Nutrition Blast! Pre Workout betaal je per scoop slechts € 0,90 cent. Dit is erg goedkoop wat de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze pre workout uitstekend maakt.


Onze XXL Nutrition Pre Workout ervaring

Bij onze XXL Nutrition pre workout review hoort natuurlijk ook het delen van onze eigen ervaring. Wij hebben de smaken Meloen, Orange en Fruit Punch (cafeïne vrij) geprobeerd. De levering van de pre workouts was enorm snel wat al een enorm pluspunt was.

Om de kwaliteit van de pre workouts te kunnen testen hebben we 3 weken lang iedere week één smaak getest. Tijdens de training was zeker te merken dat we opgewekter raakten en meer energie kregen door de smaken Meloen en Orange. 

Orange had naar onze mening niet echt een lekkere smaak, echter is smaak altijd persoonsgebonden. Bij deze pre workout merkte we ook tintelingen, niet iedereen vindt dit fijn.

Onze XXL Nutrition Pre Workout ervaring

De cafeïnevrije pre workout merkten wij wat minder van. Dit is ook vrij logisch omdat de cafeïne altijd de energieboost veroorzaakt. Ook de smaak vonden wij erg zoet, maar ook dit kan per persoon verschillen natuurlijk.


XXL Nutrition Pre Workout ervaringen van andere

Naast onze eigen ervaringen hebben we ook rekening gehouden met ervaringen van andere. Hieronder hebben we enkele ervaringen die ons opvielen voor je op een rijtje gezet. Lees dus ook zeker even deze ervaringen door.

''Ja, goed spul, maar kon er alleen moeilijk van slapen als ik het later op de avond neem.''

''Dit is een product wat gewoon goed werkt, maar vind de green apple wel wat zoet. Doen.''

''De Pre Workout werkt echt heel goed en de smaak vonden ik en mijn vrienden zeer lekker!''


XXL Nutrition Pre Workout Review: Conclusie

XXL Nutrition pre workout review
Onze Score
8,8

Prijs / kwaliteit

Smaak

effect

De XXL Nutrition pre workout wel of niet kopen? Wij raden je de pre workout van XXL Nutrition zeker aan als je op zoek bent naar een goede pre workout van een lage prijs. De pre workout van XXL Nutrition beschikt niet over de hoogste doseringen, maar voor de prijs is het zeker een goede optie.

De smaken die wij getest hadden waren lekker, maar niet fantastisch. Vooral de Orange was naar onze mening erg zoet. We kunnen je daarom wel aanraden om eerst samples te proberen voordat je gelijk een hele pot aanschaft.

Met een cafeïnegehalte van 300 mg en beta-alaninegehalte van 2000 mg is de Blast! Pre Workout een echte middenklasse pre workout. De prijs van slechts € 0,90 cent per scoop maakt de XXL Nutrition pre workout een hele goede optie.

Je kunt de XXL Nutrition pre workout ook nog in de cafeïne vrije variant aanschaffen.


Veelgestelde vragen

Is de XXL Nutrtition pre workout Goed?

De XXL Nutrition pre workout is een zeer goede pre workout voor sporters die op zoek zijn naar een lekkere pre workout met een gemiddelde prijsklasse en cafeïnegehalte. Met een dosering van 300 mg cafeïne en € 0,90 cent per scoop, is de XXL Nutrition pre workout zeker een goede optie voor beginnende en ervaren sporters.


Hoe is jullie review tot stand gekomen?

De een kwalitatief goede review te schrijven hebben we verschillende belangrijke onderdelen behandeld. Zo hebben we de pre workout met andere pre workouts vergeleken op samenstelling, smaak en effectiviteit. Ook hebben we de prijs-/kwaliteitsverhouding meegenomen en hebben we hem uiteraard zelf ook getest!

Over de auteur Team Fitcode

Afvallen of juist Spiermassa opbouwen? Bij Fitcode ben je aan het goede adres! Dagelijks houden wij jullie op de hoogte van de beste en meest effectieve tips omtrent Fitness, Voeding & Gezondheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>